ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

O έφηβος, ο φτωχός κι ο πλούσιος...

Έχουμε πόλεμο μωρό μου

Πού θα πάει αυτή η κατάσταση; Μπορούν να μας πουν αυτοί που μας κυβερνούν;




Ανησυχεί η συγκυβέρνηση για το τι θα γίνει απ' τη στιγμή που ο κόσμος δεν αντέχει άλλο. Ο άνεργος που παίρνει επίδομα, αν παίρνει τριακόσια ευρώ πώς γίνεται να πληρώσει τη δόση των πεντακοσίων ευρώ στην τράπεζα έστω και με επιτόκιο 1,5%; Οι τροϊκανοί που μας επισκέπτονται απειλητικά ως δανειστές, δεν εννοούν, (αυτή είναι η δουλειά τους), να καταλάβουν. Οι δικοί μας, οι του εσωτερικού χώρου, δεν συνειδητοποιούν την κατάσταση, που πλέον γίνεται εκρηκτική. Τα ψέματα τελειώσανε. Η τρομοκρατία του φόβου, που πλασάρεται από τα ηλεκτρονικά μέσα κυρίως, δεν πιάνει τόπο. Το χτένι δεν έφτασε στον κόμπο γιατί κόμπος δεν υπάρχει, έχει σπάσει. Τα εμπόδια υπάρχουν για να τα ξεπερνάμε. Οχι όμως με υπεκφυγές και προσπεράσματα.
Το πρόβλημα δεν είναι να εφαρμόσουμε τα μέτρα για να μας δώσουν τη δόση ανάσας και την παράταση ζωής οι δανειστές μας, το πρόβλημα είναι να διεκδικήσουμε το δικαίωμα στη ζωή τού καθενός ξεχωριστά και προπαντός των παιδιών μας κι όλων μαζί, δηλαδή της πατρίδας μας που είναι βαριά άρρωστη και κινδυνεύει με ακρωτηριασμούς και σηψαιμία.

Αναρχικοί της Βενεζουέλας: Θάνατος του Τσάβες – Ούτε θρηνούμε, ούτε πανηγυρίζουμε

Image


Η El libertario, η αναρχική συλλογικότητα της Βενεζουέλας, μόλις δημοσίευσε αυτή τη δήλωση για το θάνατο του Τσάβες
Όταν μια ασθένεια επιδεινώνεται, όταν η ιατρική περίθαλψη γίνεται το όχημα για μυωπικές, πολιτικά υποκινούμενες αποφάσεις, όταν ένας ασθενής μεθάει από την εξουσία, μόνο αυτό μπορεί να είναι το τελικό αποτέλεσμα. Ο ισχυρός πολιτικός άνδρας [caudillo (ηγέτης)] πεθαίνει, και με το θάνατό του ξεκινάει μια ουσιαστική μετατόπιση στο πολιτικό τοπίο της Βενεζουέλας.

Ο Μπόμπολας μετά απ αυτή την συγκέντρωση ΗΤΤΗΘΗΚΕ [vid&phots]





ΕΚΔΙΚΗΤΕΣ ΕΦΕΔΡΟΙ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΙΣ-ΩΜΗ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ

«Αντάρτικο προαναγγέλλουν κάποιοι που εμφανίζονται ως "Έφεδροι Ειδικών Δυνάμεων"»
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ: Οι Έφεδροι καταδρομείς προειδοποιούν τα ΜΑΤ!

Ας ξεκαθαρίσουσε κάτι:
·         Οι εθνικιστικές-φασιστικές Λέσχες Εφέδρων ελέγχονται από το ΥΕΘΑ και τον Στρατό, ενσωματώνουν κυρίως μέλη της Χρυσής Αυγής. Δρουν κατά των μεταναστών και εκπαιδεύονται για μάχες κατά ανατρτών στα βουνά και για αντιμετώπιση αντάρτικου πόλης, την κατάπνιξη δηλαδή κοινωνικών εξεγέρσεων.
·         Οι Εθνικιστικές Πολιτοφυλακές είναι και πάλι δημιουργήματα της Χρυσής Αυγής.
Και οι φασίστες είναι ενάντια στον Συνδικαλισμό και τα Κοινωνικά Κινήματα, βρίσκονται πάντα στο πλευρό των Δυνάμεων Καταστολής για να τσακίσουν τους λαικούς αγώνες.
·         Η ΕΥΠ και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχουν στη διάθεση τους μηχανήματα που τους επιτρέπουν να σπάσουν όλους τους κωδικούς στο ίντερνετ, να παρακολουθήσουν και να βρουν τα πάντα!

ΑΣΕ ΜΑΣ ΡΕ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΠΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΤΣΑΒΕΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ-ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥ ΤΗ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ, ΤΟΥ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ


Καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς...ή αλλιώς "Το ξεβράκωμα του Μπάμπη"

Η Βενεζουέλα μπορεί να μη γνώρισε το σοσιαλισμό επί ημερών Chavez, Καραμανλής και Chavez να είναι σίγουρα ενδεχόμενα ασυμβίβαστα μεταξύ τους (όπως λέμε και στις πιθανότητες), το να βγαίνουν όμως τα παπαγαλάκια των αστών (Πρετεντέρης και Παπαδημητρίου) και να τον ταυτίζουν με δικτάτορα, ε, πάει πολύ... Αφήστε που, ελλοχεύει ο κίνδυνος να γίνεις "ρόμπα" στο πανελλήνιο:


Παιδιά του… φόβου και του μπάτσου


Φοβούνται να κυκλοφορήσουν ασυνόδευτα ή να μείνουν μόνα στο σπίτι μόλις πέσει το σκοτάδι. Στα σπίτια τους, στο σχολείο, στα μαγιαζιά, ακούνε παντού ιστορίες για προσαγωγές που κρατούν ώρες, για ανθρώπους που εξαφανίζονται και για μια άγνωστη μέχρι χθες λέξη: DNA 

Ρεπορτάζ: Ντίνα Δασκαλοπούλου, φωτογραφίες: από το αρχείο του SOS Χαλκιδική

getFile (6)Ο 5χρονος μπόμπιρας παίζει στην αυλή του σπιτιού του με τον φιλαράκο του. Στο διπλανό χωράφι βόσκουν γουρουνάκια. «Ο μικρός τα δείχνει με το δαχτυλάκι του και λέει στον φίλο του: «Μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι». «Τι είναι μπάτσοι, μαμά;», ρωτάει ο άλλος μπόμπιρας. Μια τέτοια στιχομυθία είναι πια συνηθισμένη στη Χαλκιδική. Οι φωτογραφίες λιλιπούτειων διαδηλωτών, καταληψιών μαθητών και παρελάσεων με μπλουζάκια που γράφουν πάνω «Οχι στο χρυσό» κάνουν τον γύρο του κόσμου μέσω των διεθνών ΜΜΕ. Τι ζουν κι έχουν εξοργιστεί τόσο ετούτα εδώ τα πιτσιρίκια;

Γ. Τσίγκος & Μαύροι Κύκλοι - Τετραγωνισμένα Φύλλα

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Επιχείρηση "Θέτις": Νέο ναζιστικού τύπου πογκρόμ


Μετά τον "Ξένιο Δία " με τις χιλιάδες προσαγωγές μεταναστών που συλλήβδην χαρακτηρίστηκαν ως "δημόσιος κίνδυνος", ο Δένδιας και η ΕΛΑΣ προχωρούν σε ένα νέο ναζιστικού τύπου πογκρόμ, αυτή τη φορά εναντίον τοξικοεξαρτημένων ανθρώπων, που αργοπεθαίνουν αβοήθητοι στο κέντρο της Αθήνας....

Κάτω από το όνομα "Θέτις", οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ μαζί με τους αιώνια πρόθυμους συνεργάτες της αστυνομίας ΕΚΕΠΥ και ΚΕΕΛΠΝΟ, απήγαγαν κυριολεκτικά 132 άτομα χτες το βράδυ και τα μετέφεραν στο στρατόπεδο της Αμυγδαλέζας για υποχρεωτική καταγραφή και ιατρικές εξετάσεις. Η πρωτοφανής αυτή ενέργεια καταπατά κατάφωρα τα ατομικά δικαιώματα και ελευθερίες, καθώς άνθρωποι κρατούνται χωρίς καμία κατηγορία ή υποψία εις βάρος τους, με μόνο κριτήριο την όψη τους, ενώ εξευτελίζονται δημόσια, υποβαλλόμενοι σε εξετάσεις και έλεγχο, με τα δεδομένα να καταλήγουν στη βάση δεδομένων της ΕΛΑΣ, χωρίς την συναίνεσή τους.

ΦΟΒΟΥ ΤΟΝ ΤΣΑΒΕΣ


h-latinikh-amerikh-meta-ton-chaves
Μπορεί ο ηγέτης της Βενεζουέλας να έχασε την μάχη με τον καρκίνο, αλλά όσοι χάρηκαν με τον θάνατό του, δεν θα μπορέσουν να τον νικήσουν ποτέ εν ζωή. Στις φτωχογειτονιές και τα αστικά κέντρα, η Βενεζουέλα θρηνεί για τον χαμό του Ούγκο Τσάβες. Αντιθέτως, οι αριστοκρατικές περιοχές έχουν στήσει πανηγύρια. 
Στα 13 χρόνια ηγεσίας του Τσάβες, τα φτωχά λαϊκά στρώματα πήραν βαθιές ανάσες. Πολλοί τον κατηγορούν για δικτάτορα, αλλά είναι μόνο όσοι εξυπηρετούσαν άλλα συμφέροντα. Το κίνημα του Τσάβες εξ’ αρχής είχε της υποστήριξη του λαού και όταν επιχείρησε να κάνει πραξικόπημα, το έκανε για να γλιτώσει την χώρα από τα κοράκια του ΔΝΤ που είχαν μετατρέψει την Βενεζουέλα σε κοινωνική αρένα.

ΤΥΧΑΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ



Το τελευταίο 48-ωρο συνέβησαν 4 διαφορετικά μεταξύ τους γεγονότα που όμως καταδεικνύουν που ακριβώς βρισκόμαστε, αλλά και προς ποιον γκρεμό κατευθυνόμαστε, κάνοντας μάλιστα πιρουέτες. Ο νεοναζιστής Κασιδιάρης αθωώνεται από το δικαστήριο. Οι μάρτυρες θεωρήθηκαν ψευδομάρτυρες, ενώ ο χρυσαυγίτης βουλευτής συνοδευόταν από μπράβους που είχαν κατακλείσει το δικαστήριο. 
Η Ιερισσός δέχτηκε επίθεση από τα ΜΑΤ, τον στρατό των εργολάβων που υπερασπίζεται τις “επενδύσεις” (θυμήσου πιο πίσω την Κερατέα και την Χαλυβουργία). Χημικά έπεσαν μέχρι και μέσα σε σχολείο, ενώ οι κάτοικοι βίωσαν συνθήκες τρομοκρατίας.

"Πλην ΕΣΑ και Χωροφυλακής". Ένα επίκαιρο γεγονός του 1950. Με αφορμή την κτηνωδία των ΜΑΤ στην Ιερισσό


Το γεγονός απόλυτα αληθινό, διαδραματίζεται στην δεκαετία του 1950, σε κάποιο στρατόπεδο πεζικού της χώρας. Τα πέτρινα χρόνια στο μεγαλείο τους. Στην πρωινή προσευχή και μετά το ....πολυχρόνιο ο καραβανέας διαβάζει τις ευχές και φθάνει η ώρα των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. " Φύλαγε Κύριε τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας" αναφωνεί στην συγκέντρωση του Τάγματος. "Πλην ΕΣΑ και Χωροφυλακής" φωνάζει κάποιος φαντάρος στην σειρά. Έχοντας κατανοήσει στο...
πετσί του ο έρμος τον ρόλο δυο μισητών, για την εποχή, "θεσμών" που ρήμαξαν στο ξύλο φαντάρους και πολίτες. Εξήντα και πλέον χρόνια μετά ο ρόλος της ΕΣΑ, νυν Στρατιωτικής Αστυνομίας, έχει σαφώς δημοκρατικοποιηθεί. Το ίδιο και πάλαι ποτέ Χωροφυλακή, στο συντριπτικό της σύνολο. Πλην φυσικά των πραιτοριανών των ΜΑΤ, που οδεύουν στον ίδιο ρόλο των ταγμάτων ασφαλείας της Κατοχής.

Η πολιτική ρητορική και οι μπράβοι…


Φωτογραφία: Παναγιώτης Τζάμαρος/ FosPhotos


Ο Έκο (και αξίζει να επαναλαμβάνεται αφού λέει μια σημαντική αλήθεια) στο η Δύναμη των λέξεων, βάζοντας στο επίκεντρο με έναν βαθιά πολιτικό τρόπο την σχέση λόγου και κρίσης, το είπε καθαρά αναδεικνύοντας μία όχι μοναδική μα βασικότατη πλευρά της: Στην εποχή των μιντιακών τραστ τα αφεντικά της γλώσσας, λέει, έχουν εξορύσσει τους πολίτες του λόγου. Γι αυτό και η υπεράσπιση της κριτικής, του λόγου, αποτελεί ηθικό και επιστημονικό καθήκον κάθε ανθρώπου.

Ο «θεός» μας άφησε χρόνους.


Όχι φίλες και φίλοι. Δεν θα μιλήσω καθόλου για θρησκεία σήμερα. Δεν μου έδωσαν αφορμή οι «θεούσες». Θα μιλήσω προσπαθώντας πάντα να μην προσβάλω νεκρούς, για ένα άλλο «θεούλη». Το θείο. Τον Κότσο... τον «Εθνάρχη» τον Κωνσταντίνο Καραμανλή τον Α’.
Επειδή δεν θέλω να πω πολλά άσχημα, δεν θα πω όλη του την πορεία. Ότι επί εποχής του πχ έδρασε το πιο σκοτεινό παρακράτος, που δολοφόνησε αγωνιστές, όπως ο Λαμπράκης και άλλους. Άλλωστε δεν ήξερε, ήξερε; Μόνο οκτώ χρόνια ήταν πρωθυπουργός για αυτό και ρώταγε ποιος κυβερνούσε... Ή για τις εκλογές της βίας και της νοθείας. Αλλά δεν έφταιγε αυτός. Εκείνος ο κακός που κυβερνούσε το έκανε...

ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΕΣ ΕΡΓΑΤΡΙΕΣ

Μικρός Οδηγός Δικαιωμάτων Ανέργων


Οι” Άνεργοι, άνεργες από τις γειτονιές της Αθήνας”,  μια δραστήρια συλλογικότητα που  αγωνίζεται για τα δικαιώματα των ανέργων και την επιβίωσή τους στις άγριες συνθήκες του κοινωνικού μεσαίωνα που ζούμε, δημιούργησε την αξιόλογη μπροσούρα. που παραθέτουμε με σκοπό να ενημερώσει τους συναδέλφους τους για τα δικαιώματα τους και να συμβάλει στην  οργάνωση  και τον αγώνα τους για μια ανθρώπινη ζωή.

Οδηγός δικαιωμάτων Ανέργων

ΟΤΑΝ Ο ΟΑΕΔ ΔΕ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΝΕΡΓΟ
Μια παράγραφος από το site του ΟΑΕΔ που τα λέει όλα.

Τουρκία: Ο κρατούμενος στο Ιμραλί


www.ypervasinews.gr
Στη θάλασσα έξω από την ​​Κωνσταντινούπολη, στα μικρά ξερονήσια όπου Βυζαντινοί αυτοκράτορες και Οθωμανοί σουλτάνοι έστελναν τους εξόριστους εχθρούς τους, βρίσκεται η φυλακή του Ιμραλί. Εκεί, για τα τελευταία 14 χρόνια, υπάρχει ένας έγκλειστος με ιδιαίτερο ενδιαφέρον που ζει τη ζωή του σε ένα κελί 13 τετραγωνικών μέτρων.
Ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν είναι ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν, ή PKK, που διεθνώς χαρακτηρίζεται ως τρομοκρατική οργάνωση. Ο κ. Οτσαλάν διαπραγματεύεται απευθείας πλέον με την κυβέρνηση της Τουρκίας σε μια ιστορικής σημασίας διαδικασία. Το ζήτημα είναι κατά πόσο η Τουρκία μπορεί να λύσει το μεγαλύτερο πρόβλημα της – μια σύγκρουση με το PKK, που έχει προκαλέσει το θάνατο 35.000 ατόμων κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών δεκαετιών, είτε από βόμβες σε πόλεις της Τουρκίας, επιθέσεις σε στρατιωτικά φυλάκια είτε σε ανοιχτή σύγκρουση στα νοτιοανατολικά της χώρας.

ΙερισSOS


Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Ποιός άραγε διοργανώνει ακόμη τέτοια πάρτυ;;;













Από που είναι οι παραπάνω φωτογραφίες που δείχνουν ένα ''ταπεινό'' σπαρτιατικό μπουφέ δίπλα σε χλιδάτη πισίνα εσωτερικού χώρου παρακαλώ σε υπερπολυτελές ξενοδοχείο;

A. Από το γάμο του Άκη στο four seasons;


B. Από γλέντι του φτερωτού γιατρού πρώτου πολίτη της συμπρωτεύουσας Βασίλη Παπαγεωργόπουλου;

Γ. Από δεξίωση της ελληνικός χρυσός Α.Ε στο porto Carras με ομιλητή τον Πάχτα;

Η αδιαφορία είναι συνενοχή

FREE photo hosting by Fih.gr
 Του Περικλή Κοροβέση
Ο Άρθουρ Κέσλερ δεν ήταν μόνο ένας μεγάλος συγγραφέας και στοχαστής. Ήταν αυτόπτης μάρτυς σε πολλά μεγάλα συμβάντα που διαδραματίστηκαν τον περασμένο αιώνα. Έγραφε σε πολλές γλώσσες, είχε ζήσει σε όλη την Ευρώπη και εργαζόταν ως πολεμικός ανταποκριτής.Ήδη από τη δεκαετία του 1930 είχε γίνει γνωστός διεθνώς και τα άρθρα του είχαν απόλυτο κύρος. Ένα από αυτά δημοσιεύτηκε στους «New York Times» το 1944. Εκεί μιλούσε για τα φρικτά εγκλήματα των ναζί. Εκτελέσεις αιχμαλώτων στη Γαλλία, ομαδικοί τάφοι στην Πολωνία, για τα Ολοκαυτώματα των Εβραίων, Σλάβων, Τσιγγάνων, ομοφυλοφίλων και τους εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς από πείνα στην Ελλάδα, με πρώτο θύμα τα παιδιά. Θα περίμενε κανείς πως αυτό το άρθρο θα έκανε σάλο. Η εφημερίδα ήταν έγκυρη και είχε μεγάλη κυκλοφορία. Το 90% των Αμερικανών και των Αγγλων δεν πίστεψαν τις καταγγελίες του Κέσλερ. Τις θεώρησαν προπαγανδιστικό υλικό. Να σημειώσουμε πως τα δύο τελευταία χρόνια του πολέμου, οι σύμμαχοι είχαν πάψει να μιλούν για ναζισμό.

Ιερισσός- Μπάτσοι Γουρούνια Δολοφόνοι [vid]

ΧΟΥΝΤΑ! Λιποθύμησαν παιδιά σε σχολείο – Χημικά και ξύλο ανάμεσα σε κατοίκους και αστυνομικούς για τις Σκουριές Χαλκιδικής


- Γενικευμένα επεισόδια στην Ιερισσό ανάμεσα σε εξαγριωμένους κατοίκους και αστυνομικούς- Παιδιά λιποθύμησαν από τα δακρυγόνα σε σχολείο – Διαψεύδει η αστυνομία πως έκανε χρήση- ”Μας έχουν πνίξει στα χημικά – Δεν μπορούμε να πάρουμε ανάσα” λένε κάτοικοι στο NewsIt- Η αστυνομία υποστηρίζει ότι αναγκάστηκε να επέμβει μετά από πολιορκία του αστυνομικού τμήματος- Οι κάτοικοι ξεσηκώθηκαν μετά τις 5 νέες συλλήψεις για την εμπρηστική επίθεση στιςΣκουριές Χαλκδικής
Σε πλήρη εξέλιξη αυτή την ώρα στην περιοχή της Ιερισσού στη Χαλκιδική, με εξαγριωμένους κατοίκους να βρίσκονται κοντά στο αστυνομικό τμήμα, να ρίχνουν πέτρες και την αστυνομία να προχωρά σε συλλήψεις και να κάνει εκτεταμένη χρήση χημικών και δακρυγόνων.

ΙΕΡΙΣΣΟΣ: ΤΩΡΑ! ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΧΙΚΩΝ ΜΑΤ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ


6 διμοιρίες των ΜΑΤ μπήκαν σήμερα το πρωι στο χωριο της Ιερισσού. Εριξαν χημικα στο σχολειο που τελουσε υπο καταληψη. Ασκουν εντονη τρομοκρατια. Ενα παιδι στο σχολειο τραυματιστηκε απο καλυκα χημικου μεσα στο σχολειο!
Ερχονται και αλλες διμοιριες των ΜΑΤ. Κανονική κατοχη!
Στυγνη και απροκλητη επιθεση. Ο λαος του χωριου εχει κατεβει στους δρομους!

ΑΥΤΗ Η ΧΟΥΝΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ!

ΝΑ ΠΟΙΟΝ ΤΙΜΗΣΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ


ΝΑ ΠΟΙΟΝ ΤΙΜΗΣΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ:
Ο πάντα ευθυτενής και κοτσωνάτος Κωνσταντίνος Καραμανλής τέταρτος από τα αριστερά στην πάνω σειρά. Στη μέση του κάτω μέρους, κομμένα κεφάλια ανταρτών. Δοξάτο Δράμας. Από το Χ. Φλάισερ, Στέμμα και σβάστιγγα. (Πηγή Φώτο: Leninreloaded)

Κι όμως πριν μερικές ώρες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κρεσέντο πολιτικού αμοραλισμού έπλεξε το εγκώμιο ενός από τους πλέον φανατικούς διώκτες των Κομμουνιστών και Ριζοσπαστών Αριστερών. Οι δεξιοί μπορούν να χαίρονται. Γιατί όμως πρέπει να κάνουν το ίδιο και οι αριστεροί?

ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ μετά την ομιλία του Τσίπρα στην εκδήλωση για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Απορία όλων? Γιατί ο Ψωμιάδης δεν είναι πια κολομπίνα;


Του Κώστα Βαξεβάνη
Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης δεν είναι πια κολομπίνα. Ούτε Ζορό. Δεν ανεβαίνει στα άλογα,δεν τραγουδάει στα κανάλια,δεν μιλάει για το “κράτος των Αθηνών”,δεν χαριεντίζεται με παρουσιάστριες και παρουσιαστές.Ακόμη και τα πρωινά του Γιώργου Αυτιά έγιναν φτωχότερα,αφού έχασε έναν προνομιακό συνομιλητή. Δεν αγωνιούν,δεν γελάνε και δεν κλαίνε πια μαζί με οικειότητα και τηλεοπτική αβροφροσύνη.
Όπως πια όλοι έχουν καταλάβει ο Παναγιώτης Ψωμιάδης δεν έχει όρεξη. Έχει προβλήματα με τη Δικαιοσύνη. Είναι έκπτωτος και καταδικασμένος ενώ ασκήθηκαν εναντίον του νέες διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για χειρισμούς του σε Δημόσια Έργα. Αυτή τη φορά ο Ψωμιάδης κατηγορείται πως για πολλά από τα έργα στο νομό Θεσσαλονίκης,αντί να κάνει διαγωνισμούς,έσπαγε το έργο σε μικρότερα κομμάτια ώστε τα μπορεί να τα αναθέσει όπου θέλει χωρίς διαγωνισμό.

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥ


544275_592460240782208_913044736_nΣτην Ελλάδα μετά από χρόνια επαρχιώτικης λογικής και πελατειακών σχέσεων, ήρθε η νέα “μόδα” του νεοφιλελευθερισμού. Υποτιθέμενοι αστοί και γραβατωμένα καθάρματα βρήκαν το νέο τους αποκούμπι που μάλιστα είναι προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις των καιρών. Δηλαδή, απανθρωπιά, ψυχοπαθολογία που βαφτίζεται άποψη και κυνισμός.
Οι θιασώτες του πολλοί. Βουλευτάδες, υπουργοί με πτυχίο, managers που αναλαμβάνουν πόστο σε κόμμα, παπαγάλοι που παριστάνουν τους αντικειμενικούς ενημερωτές-εξημερωτές του κοινού νου, ψευτοδιανοούμενοι, χιπστεροναζί που γράφουν σε δήθεν εναλλακτικά έντυπα, “υπεύθυνοι αριστεροί” που ζέχνουν μασχαλίλα.

Τα επιτεύγματα του Ούγκο Τσάβες





Μέχρι και την ημέρα που ο Ούγκο Τσάβες έχασε τη μάχη για τη ζωή ο φιλελεύθερος Τύπος και των δύο πλευρών του Ατλαντικού δεν έχει σταματήσει να προσπαθεί να διαλύσει τη νέα κυβέρνηση του.
Η μεγάλη του νίκη (με 12 μονάδες μπροστά από τον Γκουτιέρες) δεν έχει ακόμα αναλυθεί. Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι ο Τσάβες κέρδισε τον αγώνα παλεύοντας τον καρκίνο και έχοντας απέναντί του όλα τα ΜΜΕ από τα πιο μικρά τοπικά μέχρι τα μεγαλύτερα διεθνή (σκεφτείτε την ανάλογη περίπτωση στου ΣΥΡΙΖΑ στις Ελληνικές εκλογές) καθώς και κάτι που σπάνια αναγνωρίζεται:

έναν εκλογικό χάρτη που είναι εξαιρετικά προκατειλημμένος προς τις μεσαίες και ανώτερες τάξεις με γεωγραφικά εμπόδια και δυσκολία πρόσβασης για τα μέλη της εργατικής τάξης.

Hugo Chávez (28/07/1954 – 05/03/2013)


Hugo Chávez 1Hugo Rafael Chávez Frías
(Sabaneta, Estado Barinas, Venezuela  28/07/1954 –
Caracas, Distrito Capital, Venezuela  05/03/2013)
Hugo Chávez 2
Hugo Chavez 11
Hugo Chávez y Fidel Castro
.
.

7 ημέρες πένθος στη Βενεζουέλα

.
.
Hugo Chávez 5
Hugo Chávez 6
Hugo Chavez 12
Hugo Chávez 14
Hugo Chávez 7

Εσύ ειδικά πλομαρίτη θα μας κλάσεις *Τ` *ΑΡΧΙΔΙΑ* «Είμαστε έτοιμοι ν’ ανοίξουμε τους φούρνους για τους αριστερούς»- Ντοκιμαντέρ για την Χρυσή Αυγή από το Channel 4 (video)



Ένα βίντεο από ντοκιμαντέρ που  γυρίστηκε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, αλλά προβλήθηκε από το βρετανικό κανάλι Channel 4, χτες Τρίτη 5 Μαρτίου. Στο βίντεο εμφανίζεται και ο υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Πλωμαρίτης ο οποίος μεταξύ άλλων λέει πως «είμαστε έτοιμοι ν’ ανοίξουμε τους φούρνους για τους αριστερούς», «θα τους κάνουμε σαπούνια για τα αυτοκίνητα», ενώ αναφέρεται και στην «αξιοποίηση» και άλλων μερών του σώματός τους, όπως μαλλιά, δόντια, δέρμα κλπ.

Διαβάστε το Επιστημονικό πόρισμα – κόλαφος για τα μεταλλεία της Χαλκιδικής!


Μακροχρόνιες και μη αναστρέψιμες επιπτώσεις στο περιβάλλον θα επιφέρει η μεταλλευτική δραστηριότητα στη Χαλκιδικήσύμφωνα με πόρισμα της Γεωπονικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου. Η έρευνα-καταπέλτης για τηνΕλληνικός Χρυσός που πραγματοποιήθηκε από εννέα καθηγητές του Πανεπιστημίου συμπεραίνει, μεταξύ άλλων, ότι οι αγροτικές δραστηριότητες θα υποστούν ανεπανόρθωτες ζημιές και ότι ο χαρακτήρας της περιοχής θα αλλάξει ριζικά καθώς θα μεταβληθεί σε ζώνη βαριάς βιομηχανίας.
Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της επιστημονικής επιτροπής η σχεδιαζόμενη μεγάλης κλίμακας επέκταση της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη Β.Α. Χαλκιδική υπερβαίνει κατά πολύ τη φέρουσα ικανότητα της περιοχής και θα προκαλέσει μακροχρόνιες και μη αναστρέψιμες επιπτώσεις στο φυσικό και αγροτικό περιβάλλον.

παρέμβαση αναρχικών σε ομιλία του φασιστοδήμαρχου Καμίνη στο LSE [video]


On the evening of Monday March 4th, the Mayor of Athens Giorgos Kaminis spoke at the London School of Economics at an event of the hellenic society on “exiting the crisis”. The mayor had the nerve to speak about exiting the crisis — even though he knows perfectly well that his policies during all these years have only deepened the crisis for everyone except those included in his purified vision of citizenship. This, at a time when the scum of his municipal police chase, rob and assault migrant street traders, at a period when the murder of Cheikh Ndiaye in Thiseio, Athens, bears his signature, a few months after the eviction of Villa Amalias and Kaminis’ care to give additional ground to the Golden Dawn and the Nazis of Agios
Panteleimonas.
Because his vision for a clean Athens reeks of blood and pogroms. Because exiting the crisis presupposes the curtailing of demonstrations and mobilisations, the repression of squats and an end to “anomie”, as the mayor has been repeatedly requesting since the commencing of his term. Because, then, exiting the crisis for him means “taking out those who resist and who are incompatible with my vision”, around 35 comrades decided to remind him that he won’t be at ease anywhere…
Παρέμβαση αναρχικών σε ομιλία του Καμίνη στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (LSE)
Το απόγευμα της Δευτέρας 4 Μάρτη, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης
μίλησε στο London School of Economics σε εκδήλωση του συλλόγου ελλήνων φοιτητών με θέμα την
“έξοδο από την κρίση”.

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

5 Mάρτη 1943. H πολιτική επιστράτευση αποτυγχάνει

politiki_epistratefsi_1943
Αρχές του 1943 η πανωλεθρία των ναζί στη μάχη του Στάλιγκραντ έγειρε οριστικά την πλάστιγγα  του πολέμου στην πλευρά των συμμάχων. Οι τεράστιες απώλειες τους (πάνω από 850.000 νεκροί, αιχμάλωτοι και τραυματίες) καθιστούν άλυτο το ήδη οξυμένο πρόβλημα των εφεδρειών τους. Προκειμένου να το αντιμετωπίσουν, αναγκάζονται στην επιστράτευση βιομηχανικών εργατών, οι οποίοι στέλνονται στο μέτωπο. Έτσι το πρόβλημα μετατοπίζεται στην αναπλήρωση των κενών στη πολεμική τους βιομηχανία. Καθώς το πρόγραμμα «εθελοντικής» εργασίας από τις κατεχόμενες χώρες έχει αποτύχει, στρέφονται στη λύση της πολιτικής επιστράτευσης στις χώρες αυτές. Στις 19 Φεβρουάρίου ο Γκέμπελς δήλωνει: «Ο γερμανικός λαός δίνει το αίμα του, η υπόλοιπη Ευρώπη ας δώσει την εργασία της».
Οι φήμες περί επικείμενης επιστράτευσης στην Ελλάδα φουντώνουν. Ο πρωθυπουργός Λογοθετόπουλος προκειμένου να διασκεδάσει τις φήμες δηλώνει: «Η ελληνική κυβέρνησης διαψεύδει κατηγορηματικώς τας κυκλοφορούσας φήμας σχετικώς με δήθεν μελετόμενην πολιτικήν επιστράτευσιν.» Η διάψευση της διάψευσης δεν αργεί να έρθει. Στις 23 Φεβρουαρίου δημοσιεύεται η ακόλουθη διαταγή:

ΤΟΥΡΚΟΚΡΗΤΙΚΗ ΔΙΑΛΕΚΤΟΣ



Οι Τουρκοκρητικοί μιλούσαν την ελληνική, τοπική κρητική διάλεκτο. Ακόμη  και οι μουσουλμάνοι πληρεξούσιοι του Ρεθύμνου ζήτησαν να απαιτείται η γνώση της ελληνικής από τους μουτεσαρίφες του Ηρακλείου και του Ρεθύμνου και μετά τη Σύμβαση της Χαλέπας (1878) η ελληνική γλώσσα διδάσκεται και στα μουσουλμανικά σχολεία.



«Ο Τούρκος κύριος, γράφει ο  VBernard, το 1897, από την πρώτη γενιά αποκτούσε κρητικόπουλα που ήταν από ράτσα και γλώσσα Έλληνες. Οι γενίτσαροι της δεύτερης γενιάς δεν ήξεραν πια ούτε λέξη τούρκικη και εδώ και ενάμιση αιώνα το νησί ολόκληρο δε μιλάει παρά ελληνικά»

Καταγγελτική επιστολή απολυμένου για τον «Ριζοσπάστη»












Του Κυριάκου Ζηλάκου, ενός από τους 14 απολυμένους δημοσιογράφους του Ριζοσπάστη μετά από 25 χρόνια προσφοράς στην εφημερίδα.
«Η διεύθυνση του Ριζοσπάστη, με σειρά άρθρων και σχολίων της που δημοσιεύει τις τελευταίες μέρες(http://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=3/3/2013&id=14453&pageNo=2&direction=1
επιχειρεί να αντιστρέψει στα μάτια των αναγνωστών της εφημερίδας την πραγματικότητα, σχετικά με όσα συμβαίνουν στον Ριζοσπάστη, που έχουν να κάνουν με τις απολύσεις
 και την ουσιαστική παύση πληρωμών στους εργαζόμενους.