ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Κατεβάζουν ρολά τα καταστήματα στην Ιχθυαγορά


ixthyagoraΕνοίκια στα όρια… επιστημονικής φαντασίας! Ενοίκια που διώχνουν ιδιοκτήτες, αδειάζουν μαγαζιά και ερημώνουν μια ολόκληρη αγορά, την ιχθυαγορά του Βόλου. Τη στιγμή που η οικονομική κρίση μαστίζει την ελληνική κοινωνία ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου χρεώνει 500 ευρώ τα 37 τετραγωνικά μέτρα!

Οταν ξεκίνησε η λειτουργία της νέας ιχθυαγοράς, δύο περίπου χρόνια πριν, κανένας δεν μπορούσε να προβλέψει τη σημερινή της κατάσταση. Οι Βολιώτες που πήραν το ρίσκο και νοίκιασαν μαγαζιά περίμεναν να δημιουργηθεί μια νέα πλήρης αγορά που θα αποτελέσει σημείο κατατεθέν στο Πολεοδομικό Συγκρότημα. Αυτό ήταν που περίμεναν, αλλά δυστυχώς μέχρι στιγμής έχει μείνει όνειρο απατηλό…

Όχι μόνο τα ενοίκια είναι υπέρογκα, ξεκινάνε από 500 ευρώ και φτάνουν έως και τα 1.800 για ελάχιστα τετραγωνικά μέτρα, αλλά υπάρχει παντελής έλλειψη υποδομών. Ένα πάρκο που παραμένει αλάνα, ελεύθεροι χώροι που έχουν μετατραπεί σε δημόσια πάρκινγκ, καθαριότητα σχεδόν ανύπαρκτη, φύλαξη μηδενική, αδέσποτα βολτάρουν ανενόχλητα φοβίζοντας τον κόσμο.

Μέσα σε αυτή την κατάσταση, σε αυτή την δύσκολη πραγματικότητα, οι επαγγελματίες που άνοιξαν εκεί τα καταστήματα τους προσπαθούν να επιβιώσουν, έχοντας να αντιμετωπίσουν και τα ενοίκια - μαμούθ του Οργανισμού Λιμένος Βόλου.

[πηγή: Ταχυδρόμος]