ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Το εθνικό παραμύθιασμα ενός ηττημένου λαού


Το εθνικό παραμύθιασμα ενός ηττημένου λαού
Ο χθεσινός ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας, καθώς και ο εθνικός ενθουσιασμός που τον συνοδεύει, είναι η απόδειξη του πόσο απελπιστικά ηττημένος είναι ο ελληνικός λαός.
Ας σοβαρευτούμε για μια στιγμή κι ας προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι σπάνιο για τις συνήθειες και το χαρακτήρα του λαού μας: να ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ.
Όχι με την έννοια του «σκέφτομαι τις δουλειές που έχω να κάνω σήμερα» ή του «σε σκέφτομαι πολύ» ή ακόμη του «σκέφτομαι τι αυτοκίνητο ή υπολογιστή να αγοράσω», διότι όλες αυτές οι διανοητικές ενέργειες προϋποθέτουν μεν μία ορισμένη εγκεφαλική δραστηριότητα, αλλά σε καμία περίπτωση αυτό δεν σημαίνει ότι όπου υπάρχει εγκεφαλική δραστηριότητα, υπάρχει και σκέψη.
Η σκέψη δεν είναι διεκπεραίωση καθηκόντων ούτε υπορουτίνα, όπως λέμε στη γλώσσα των υπολογιστών.

Άντε και τώρα σπίτια σας ζώα

ΕΝΑ POST ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΙΤΣΑΡΙΟ ΤΟΥΣ. ΠΟΥΛΟ ΤΩΡΑ. ΦΑΓΑΜΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΑΙ ΗΡΕΜΗΣΑΤΕ ΜΑΛΑΚΕΣ. ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΑΤΕ ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΤΙ ΜΕ ΕΝΑΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΘΑ ΓΑΜΟΥΣΑΤΕ ΤΗ ΜΕΡΚΕΛ; 

ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΤΥΦΛΟ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΙΑ [vid]

ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ. Ε, ΚΑΙ;


Γεννήθηκα στην Ελλάδα. Οι παππούδες μου προέρχονται από ιστορικά μέρη και χαμένες πατρίδες. Θαυμάζω τους αρχαίους Έλληνες φιλόσοφους, λατρεύω τις φυσικές ομορφιές της Ελλάδας, βρίσκω πολύ διδακτική την ελληνική ιστορία γιατί πέρασε από διάφορα στάδια και κύματα, από πολλές καταστάσεις κατάλληλες για μελέτη. 
Ο ελληνικός πολιτισμός σε όλα του τα στάδια, είτε είναι αρχιτεκτονική, είτε ζωγραφική, θέατρο, είτε ποίηση και λογοτεχνία κρύβει διαμάντια. Σε όλες τις μορφές τέχνης μπορείς να βρεις σημαντικούς ανθρώπους. Θεωρώ την ελληνική γλώσσα εκ των ομορφότερων στον πλανήτη, καθώς η μουσικότητά της και ο πλούτος λέξεων την καθιστά φορέα πολιτισμού.
Ποτέ μου ωστόσο δεν κατάλαβα, τι σημαίνει η φράση “είμαι περήφανος που είμαι Έλληνας”. Τι σημαίνει υπερηφάνεια; Είναι το συναίσθημα που νιώθει κάποιος όταν έχει επιτελέσει ένα αξιόλογο έργο, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα την αυτοεπιβεβαίωσή του. Επομένως περήφανος νιώθει όποιος έχει καταφέρει κάτι, μέσα από προσωπικό κόπο.

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Επιστολή προς το Κίνημα Δε Πληρώνω απο απελπισμένη μητέρα.


Σκέφτομαι να πάω να τους το αφήσω στο γκισέ να μου το μεγαλώσουν αυτοί και να πάω να φουντάρω... με έχουν φτάσει στην απελπισία....



Κυρίες και κύριοι του Κινήματος καλησπέρα σας. Ονομάζομαι Ε...
Είμαι διαζευμένη μητέρα με ένα κοριτσάκι 6 χρονών. Κατοικώ μόνιμα στη πόλη του Κιλκίς. Εδώ και 2 βδομάδες η ΔΕΗ μου έχει κόψει το ρεύμα για χρέος που κοντεύει τα 3000 Ευρώ.
Το φαινόμενο μάλιστα στο Κιλκίς έχει λάβει τρομακτικές διαστάσεις και η έξαρση του έχει αφήσει χωρίς ρεύμα περίπου 1000 σπίτια. Εγώ, άνεργη για σχεδόν δύο χρόνια, εργάζομαι εδώ και 4 μήνες σε πρόγραμμα του Δήμου Κιλκίς στα φορτηγά (σκουπιδιάρικο).

Στηρίζουμε τον αγώνα της Εθνικής Ελλάδος


ΝΑ ΣΗΚΩΣΩ ΕΥΠΩΠΑ'Ι'ΚΟ, ΝΑ ΞΕΧΝΩ ΠΩΣ ΜΕ ΓΑΜΑ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ.

Ετσι αντιστέκεται η εργατική τάξη της Ισπανίας

Αυτό το βίντεο μην το χάσατε. Το έφτιαξε και μας το έστειλε ο σύντροφος που χρησιμοποιεί στο youtube το ψευδώνυμο LANTZOI68. Μας δείχνει πώς αντιστέκεται στην επέλαση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας η εργατική τάξη της Ισπανίας και συγκεκριμένα τις καθημερινές συγκρούσεις των Ισπανών ανθρακωρύχων με τις δυνάμεις καταστολής.
 Οι ανθρακωρύχοι , όπως γράφαμε και σε περασμένες αναρτήσεις μας, βρίσκονται εδώ και πολλές εβδομάδες σε απεργία αντιδρώντας στα σχέδια της κυβέρνησης για νέες περικοπές μισθών και μείωση των κρατικών επιδοτήσεων κάτι που θα τους οδηγήσει στην απόλυτη φτώχεια και εξαθλίωση. 


Βαθύ Κόκκινο

gregordergrieche

Κατσουράνη, βάλε αυτογκόλ!



Ναι, το ξέρουμε πως η ελληνική κοινωνία, όντας βυθισμένη στην οικονομική, πολιτική και πνευματική μιζέρια, έχει ανάγκη από συλλογικές χαρές. Ναι, καταναλώσαμε κι εμείς δεκάδες μπύρες κολλημένοι στην οθόνη το 2004, ανεχόμενοι τον υστερικό σχολιαστή που κραύγαζε για το “πειρατικό”. Ναι, είμαστε κι εμείς μέρος της κοινωνίας του θεάματος, όσο κι αν παλεύουμε ν΄ απεξαρτηθούμε απ’ αυτό. Ναι, πράγματι, η πολιτική της Γερμανίας είναι αυτή τη στιγμή ο πιο σκληρός εκφραστής του Νεοφιλελευθερισμού στην Ευρώπη. Ναι, συμμετέχουμε κι εμείς στην διαδικασία της αποδόμησης της ιδεολογίας αυτής που προτάσσει ως βασικό της γεγονός τη διάκριση ανάμεσα σε διευθυντές κι εκτελεστές, σε αφεντικά και υπαλλήλους, σε ολιγάρχες κι υπηκόους• της ιδεολογίας που προωθεί τον ατομικισμό, την διάλυση της κοινωνίας με την φτωχοποίησή της, ανάβοντας λαμπάδες στην “Ανάπτυξη” που δεν είναι τίποτα άλλο από δείκτες που μετρούν την παραγωγή πλαστικών σκουπιδιών. Ναι, μας τη σπάει η Μέρκελ, το ίδιο όμως και ο εθνικιστής Σαμαράς ή ο νεοναζί Μιχαλολιάκος. Ναι, τσατιζόμαστε όταν οι αυτόκλητοι οίκοι αξιολόγησης των χωρών μάς στέλνουν χαράτσια με ραβασάκια, το ίδιο όμως παθαίνουν κι οι αυτόκλητοι σεκιουριτάδες της Χρυσής Αυγής που μαχαιρώνουν με γνώμονα το χρώμα, την “τάξη” και την α-πολιτική άποψη. Αλλά αυτοί, οι τελευταίοι, όταν ακούν τον εθνικό ύμνο βλέποντας τα σώβρακα του Κατσουράνη, ηδονίζονται. Δεν ξέρουμε γιατί… αλλά εκεί είναι μια ακόμα διαφορά μας.

Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ


«Εἶ­ναι φα­νε­ρὸ ὅ­τι ἡ πο­λι­τεί­α ποὺ  ἀ­πο­τε­λεῖ­ται ἀ­πὸ πο­λί­τες τῆς με­σαί­ας τά­ξε­ως εἶ­ναι ἡ  ἀ­ρί­στη καὶ ὅ­τι οἱ κα­λῶς κυ­βερ­νώ­με­νες πό­λεις εἶ­ναι ἐ­κεῖ­νες ὅ­που οἱ με­σαί­α τά­ξη εἶ­ναι πλέ­ον ἰ­σχυ­ρὴ
καὶ πο­λυ­α­ριθ­μό­τε­ρη ἀ­πὸ τὶς ἄλ­λες δυ­ὸ ἄλ­λες τά­ξεις μα­ζί». 

«Οἱ ἀ­δύ­να­μοι δὲν γνω­ρί­ζουν νὰ ἄρ­χουν ἐ­νῶ οἱ πλού­σιοι δὲν γνω­ρί­ζουν νὰ πει­θαρ­χοῦν σὲ κα­μιὰ ἀρ­χή, ἀλ­λὰ θέ­λουν νὰ ἀ­σκοῦν τὴν ἐ­ξου­σί­α δε­σπο­τι­κά. Ἔ­τσι δη­μι­ουρ­γεῖ­ται πο­λι­τεί­α δού­λων καὶ ἀ­φεν­τῶν καὶ ὄ­χι ἐ­λεύ­θε­ρων πο­λι­τῶν καὶ ἀν­θρώ­πων».



Αριστοτέλους Πολιτικά.

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Babylona - Polismania



Βίζα σε μετανάστες Αλβανία
νταβαντζιλίκι σε πουτάνες Ουκρανία
βρήκα επιτέλους κάτι να σπάσω την ανία,
θα πάω στην πολισμανία.
Κλήσεις σε εγκληματίες με παπάκια
ξύλο σε επικίνδυνα παιδάκια
έξτρα φράγκα απó μπαράκια
καλó παιδί η μαμά το κάνει μάκια.
Αγκαζέ με οικοδóμους και με κνίτες σε πορεία
ντóβα σε μια πατρίδα με ιστορία
απó ένα Astra θα υπακούω σε άστρα
χοιρινó με πατάτες στη γάστρα.
Σαν τον Zorro θα τιμωρώ με δερμάτινα και Ζ
ήμουν στο ζήτα μπροστά μου óλοι πίτα
έχω πιστóλι και στολή θα βρώ ως γυναίκα
ένας πολισμάνος μύθος σαν τον Μπέκα.
Στο σώμα ασφαλείας κάποιου επισήμου
θα κρύβεται η gay επιτελεστικοτητά μου
τη δασκάλα που με χτύπαγε δεν θα κατηγορώ,
αφού το γκλóμπ μου τώρα θα ʼναι συνέχεια σκληρó. 

Μαρτυρία ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΑΣ , ΕΞΑΡΧΕΙΑ 15/6/2012


Ηχητική & Φωτογραφική
Μαρτυρία ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΑΣ
στα ΕΞΑΡΧΕΙΑ 15/6/2012
Πηγή:  newsvoice.gr

Κάπως έτσι μας τελείωσαν και επίσημα.


Θυμάμαι το 2009, ήταν ακόμα ο Κουβέλης στον ΣΥΡΙΖΑ. Από τότε η ποντικομαμή έστεινε κώλο: στην ΠΑΣΟΚική κυβέρνηση των γνωστών απατεώνων έδωσε 100 μέρες χάριτος και έκανε λόγο για υπεύθυνη και προγραμματική αντιπολίτευση (η πολλή υπευθυνότητα θα σε φάει Φώτη)

Σήμερα ο Κουβέλης αβαντάρισε την καινούρια ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ κυβέρνηση. Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ, δια στόματος Τσίπρα στο Ροϊτερς είπε ότι οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ στην αντιλαϊκή λαίλαπα που έρχεται θα αποσυρθούν από το δρόμο και όπως είπε "θα εστιάσει στην αλληλεγγύη προς τα περιθωριοποιημένα στρώματα της κοινωνίας και γενικά όσους έχουν ανάγκη".

Αυτό το τελευταίο δεν το έπιασα. Και η εκκλησία αυτό κάνει στην τελική. Είναι μεν καλό, αλλά δεν πρέπει να συμπληρώνεται και από την δυναμική παρουσία στις τάξεις του (όποιου) κινήματος στο δρόμο. Μήπως ως επόμενη κυβέρνηση ή καλύτερα όπως λένε και οι ίδιοι ως εν αναμονή κυβέρνηση, άρχισε να συμμορφώνεται με τις επιταγές της άρχουσας μιντιακής τάξης κάνοντας αντιπολίτευση σαλονάτη;

Η εφορία ζητά από τον Νικόλα Άσιμο να διακόψει τις εργασίες του ως ελεύθερος επαγγελματίας!


Ας τους πει κάποιος ότι έφυγε γι αλλού το 1988

Το υπουργείο οικονομικών θυμήθηκε το Νικόλα Άσιμο, τον αυτόχειρα καλλιτέχνη και του έστειλε ειδοποίηση να τακτοποιήσει τις εκρεμμότητές του...


Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Ποντίκι», υπάλληλοι τις εφορίας έστειλαν ειδοποιητήριο παρότι ο στιχουργός, συνθέτης και τραγουδιστής είχε αυτοκτονήσει σε ηλικία 39 ετών 17 Μαρτίου 1988.

Η εφορία τoν θυμήθηκε γιατί όπως αναφέρει το ειδοποιητήριο, αν δεν έχει διακόψει τις εργασίες του ως ελεύθερος επαγγελματίας, θα θεωρηθεί ότι άσκησε τη δραστηριότητά του και για το 2011 και θα πρέπει να καταβάλει το τέλος επιτηδευματία! 

ΧΑΧΑΧΑΧΑ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ 2012...ΑΦΟΥ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ 
ΠΑΡΟΥΝ  Τ` ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ.  (οπως θα λεγε κι ο Νικόλας). 


Μερικές πρόχειρες σκέψεις για τα αποτελέσματα των εκλογών στίς 17 Ιούνη

απο avantgarde2009



Σκέφτομαι,Νέο,skeftomai,neo
Το αποτέλεσμα των εκλογών αποτελεί μια ήττα για το κίνημα και την αριστερά, ακόμα κι αν η τελευταία εδραιώνει μια επιρροή της τάξης του 1/3 του εκλογικού σώματος. Νικητές είναι οι δυνάμεις του αστικού μπλοκ εξουσίας που με πυρήνα τη ΝΔ παίρνουν μια ανάσα ύστερα από 2 χρόνια μνημονίων, οικονομικής και κοινωνικής κατάρρευσης, μείωσης των λαϊκών εισοδημάτων 30-40% και 1,2 εκατομμυρίων ανέργων. Το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι οι νικητές των εκλογών υποσχέθηκαν ότι θα συνεχίσουν στον ίδιο δρόμο με το Σαμαρά να δηλώνει ότι “η Ελλάδα να τηρήσει τις υποσχέσεις της γιατί έχει συνέπεια και συνέχεια”, και τον ανεκδιήγητο καραγκιόζη Φ. Κουβέλη να δηλώνει με ύφος εξοργισμένου ότι ο λαός ψήφισε για σχηματισμό κυβέρνησης και το απόκομμά του έχει λάβει το μήνυμα. Στην ήττα της αριστεράς συνέβαλε με τον τρόπο του το ΚΚΕ που ακόμα και σε βάρος της επιρροής του αφού αποφάσισε να μην λάβει μέρος στη μάχη για την ανατροπή των κυβερνήσεων του μνημονίου, με την εκλογή μιας αριστερής κυβέρνησης, με το επιχείρημα ότι οποιαδήποτε κυβέρνηση θα έπαιρνε τα ίδια μέτρα. Το αποτέλεσμα ήταν οι μισοί περίπου φίλοι του ΚΚΕ να υποστηρίξουν το ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή τη μάχη, αντιλαμβανόμενοι τι σημαίνει μια επανεκλογή αυτών που εδώ και 2,5 χρόνια έχουν γκρεμίσει τα 3/4 των κοινωνικών κατακτήσεων τσακίζοντας με την πιο άγρια καταστολή στους δρόμους τις λαϊκές αντιδράσεις.

Αφιερωμένο στον Αντωνάκι...τον πρωθυπουργό!!!

Είσαι άνεργος; Να τι πρέπει να κάνεις για να αποφύγεις τα χαράτσια

Είσαι άνεργος; Να τι πρέπει να κάνεις για να αποφύγεις τα χαράτσια
Αν νομίζετε ότι όποιος χάνει τη δουλειά του, ξεμπερδεύει αυτομάτως και με την εφορία, πλανάστε. Είναι πολύ πιθανό να βρεθεί υπόλογος επειδή δεν θα μπορεί να καλύψει τα τεκμήρια. Υπάρχει ενδεχόμενο να καταβάλει εισφορά αλληλεγγύης και μετά να ζητάει τα χρήματά του πίσω. Κινδυνεύει να φορολογηθεί ακόμη και επί της αποζημίωσης απόλυσης ή ακόμη και να πληρώσει «χαράτσι» μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ. Άλλο είναι το ερώτημα: «τι πρέπει να κάνει ο άνεργος για να αποφύγει όλα αυτά;». Τα στοιχεία που ακολουθούν, θα σας φανούν εξαιρετικά χρήσιμα ειδικά αν είστε ένας από τα 1,075 εκατομμύρια Έλληνες που έχουν μείνει χωρίς δουλειά.
  • Άνεργοι και εισφορά αλληλεγγύης:

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Οι μεγαλύτερες δημόσιες διαμαρτυρίες που έχει δει ποτέ ο κόσμος χωρίς καμία κάλυψη από τα ΜΜΕ!



Οι μεγαλύτερες δημόσιες διαμαρτυρίες, διαδηλώσεις και συλλαλητήρια που έχει δει ποτέ ο κόσμος συμβαίνουν αυτή την στιγμή με σχεδόν καμία κάλυψη από τα ΜΜΕ...
Αλλά δεν είναι μόνο αυτό ...πέρα απο την απόκρυψη αυτών των εκδηλώσεων απο τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, το YouTube αφαιρεί συχνά σκηνές από αυτές μαζικές συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις, όταν του ζητηθεί από τις κυβερνήσεις.

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ..

H τελευταία ανάρτηση του apneagr, που έκλεισε λόγω θλίψης και απογοήτευσης

Κάποτε ένας απλός άνθρωπος είχε γράψει ότι "Όταν πάψουμε να αντιμετωπίζουμε τον εαυτό μας σαν πόρνες... ίσως πάρουμε μπροστά" και απ' ότι φαίνεται δεν θα πάψουμε ποτέ να αντιμετωπίζουμε τους εαυτούς έτσι, γιατί πως να εξηγήσω αλλιώς ότι τέσσερις στους δέκα (περίπου) από αυτούς που πήγαν να ψηφίσουν έδωσαν την ψήφο τους στους ίδιους προδότες που μας έφεραν εδώ, στους ίδιους προδότες με το απύθμενο θράσος και την κολωτούμπα στο ημερήσιο πρόγραμμα τους... στους δοσίλογους του "ναι σε όλα".

Χαρακτηριστικό είναι βεβαία ότι οι αρχινταβατζήδες μας από το εξωτερικό τους πήραν τηλέφωνο αμέσως για... να τους ευχηθούν για την νίκη τους και να τους θυμίσουν την δέσμευση που τους έχουν δώσει, εγγράφως, για την πλήρη εξαθλίωση του λαού μας.

Έλληνες πολίτες, τέτοιοι πολιτικοί σας αξίζουν

Όταν θα λέτε "ΠΕΙΝΑΩ" στο Σύνταγμα, όλα τα "καλά παιδιά" θα έχουμε πάει σπίτια μας όπως έλεγε ένα παλιό αφισάκι των Αναρχικών του '80. Μαζί με τα ΜΑΤ που θα σας χτυπάνε πιο δυνατά, θα σας ψεκάζουν χημικά πιο πολύ, η καταστολή θα συμπληρώνετε από τα λεβεντόπαιδα με τις μαύρες μπλούζες, ο Μπένι με ύφος Καρδιναλίου Ρισελιέ και ανάλογη επιχειρηματολογία θα σας λέει ότι καλά σας κάνουν που τολμάτε να διαδηλώνετε για την πείνα σας ενώ γίνεται ΕΘΝΙΚΗ προσπάθεια για να σωθεί η χώρα.



                                                               tro-mpa-xtiko

Δολοφονική επίθεση χρυσαυγιτών στα Χανιά.


Δεύτερη επίθεση από φασίστες μέσα σε ένα 24ωρο έγινε το βράδυ της Κυριακής στα Χανιά.Οι νεοναζί αυτή τη φορά χτύπησαν με σιδερολοστούς έναν άστεγο 25χρονο Αιγύπτιο μετανάστη.Τα χτυπήματα ήταν τόσο δολοφονικά ώστε υπήρξε κίνδυνος για τη ζωή του και χρειάστηκε να υποβληθεί σε εγχείρηση αφαίρεσης νεφρού.Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής,μια συμμορία δολοφόνων.Δεν πρέπει να επιτρέψουμε η εκλογική άνοδος των νοσταλγών του Χίτλερ να μεταφραστεί σε πογκρόμ από τάγματα εφόδου ενάντια σε όποιον δεν ταιριάζει στα αρρωστημένα πρότυπα τους.Καλούμε όλη την κοινωνία των Χανίων να καταδικάσει τις ρατσιστικές επιθέσεις και να απομονώσουμε τη Χρυσή Αυγή με ένα μεγάλο αντιφασιστικό κίνημα.
ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Αυτό το ποίημα είναι για σένα


Αυτό το ποίημα είναι για σένα
που τρελαίνεσαι πριν πέσεις στο κρεβάτι
και μουρμουράει η γυναίκα σου για τους απλήρωτους λογαριασμούς
και τρελαίνεται η μάνα σου για τις αδιόρθωτες συμπεριφορές σου
και σου μιλάνε οι φίλοι σου για τις ακάθαρτες σιωπές.
Αυτό το ποίημα είναι για 'κείνους που μαύρισαν τα χέρια τους
και πίνουν ούζα στου καφενείου την πληρωμή,
που σταυρώνονται στους πάγκους για τρεις κι εξήντα
και τους γαμούν οι τράγοι της πολιτικής,
τα κωλόπαιδα με τις σιδερωμένες γραβάτες.
Αυτό το ποίημα είναι γι' αυτούς που δεν καταλαβαίνουν
τους γραφιάδες των free press
'κείνους που λέν' τι όμορφα είναι τα βράδια της πόλης
γιατί ποτέ δεν άνοιξαν φάκελο με λογαριασμό
γιατί η μάνα ξεσκάτιζε τα βρακιά τους απ' τα ερασιτεχνικά μεθύσια
και ο πατέρας φρόντιζε τα πλυμένα τους αρχίδια.
Αυτό το ποίημα είναι για τους μαλάκες ποιητές
που νόμιζαν πως τα λόγια είναι δυο ποτάμια.
Που δεν ρόζιασαν ποτέ τους τις παλάμες
και γίνανε το λουρί ενός ατάλαντου.
Για τα Παρίσια τους
και τις αγύμναστες κωλοτρυπίδες τους
για τους μπαμπάδες στρατηγούς τους
και τις γιαγιάδες νταβατζήδες τους
για τα ποτά των 10 ευρώ τους στα μπαρ της γελοιότητας
για το βυζί της μάνας τους που έγινε εικονοστάσι
και τα ημερωμένα μεσημεριάτικα πρωινά τους
που δεν υπήρχε ποτέ το ξυπνητήρι.
Αυτό το ποίημα είναι για
τους πενηντάρηδες οικοδόμους
που πίνουν ότι βρουν μπροστά τους
μονάχα για να σταματήσουν τα χρόνια
και τις γυναίκες τους που μετράν τις δεκάρες στα μπακάλικα της γειτονιάς
μην τυχόν και φάνε ξύλο το βράδυ.
Αυτό το ποίημα είναι για τους χαρτογιακάδες
που έπιασαν τον παπά απ' τα αρχίδια
και τους παπάδες που έγιναν αρχίδια.
Αυτό το ποίημα είναι για τούτη την πόλη
που δεν κατάλαβε ποτέ από που της ήρθε
και βολεύεται με τα ίδια σκατά
εδώ και κάποιες δεκαετίες
και θα βολεύεται για χρόνια ακόμη.
Καθώς οι σκύλες θα γαβγίζουν τα βράδια
οι μπεκρήδες θα μετράνε ατυχία
και τ' αποτσίγαρα θα χορεύουν κλακέτες
πάνω στον ίδιο ρυθμό του θανάτου.


ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΕΛΙΑΝΑΙΟΣ
 
anthostoukakou




Ψηφιακές φωτογραφίες ΤΕΛΟΣ!

ΗΛΙΘΙΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ

Φωτογραφία για ΗΛΙΘΙΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣΟταν κάποιος ρώτησε τον Βασιλιά της Σπάρτης Δημάρατο, γιατί οι Σπαρτιάτες θεωρούν άτιμους αυτούς που πετούν την ασπίδα τους και όχι αυτούς που πετούν τις περικεφαλαίες και τους θώρακες, αυτός απάντησε: 

"Γιατί τις περικεφαλαίες και τους θώρακες τους φορούν για δική τους προστασία, ενώ την ασπίδα την κρατούν για να υπερασπίσουν την από κοινού παράταξη."



Πλούταρχος (Αποφθέγματα Λακωνικά, 220 Α)

Η λέξη "idiot" που στα αγγλικά σημαίνει "ηλίθιος", χαρακτηρίζει όπως και στην Ελληνική τα άτομα χαμηλού νοητικού επιπέδου και προέρχεται από την Ελληνική λέξη Ιδιώτης.

Η λέξη "ιδιώτης" προέρχεται από τη λέξη "ίδιος" που σήμαινε στην αρχαιότητα ότι και σήμερα. Στα λατινικά μεταφέρθηκε ως "idiota" και αρχικά σήμαινε "μέσος άνθρωπος" ενώ αργότερα "αμόρφωτος, απαίδευτος άνθρωπος". Την ίδια σημασία (του αμόρφωτου ανθρώπου) είχε η λέξη αρχικά και στην Αγγλική γλώσσα, ενώ σήμερα σημαίνει απλώς ηλίθιος, δηλαδή άτομο πολύ χαμηλού νοητικού επιπέδου ενώ η ηλιθιότητα (idiocy) χαρακτηρίζει το προσόν του ηλίθιου δηλαδή τη μεγάλη βλακεία.

Ε, ρε γέλια...


Από το "swell"
Και τα τρία κόμματα, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΔΗΜΑΡ στήριξαν την προεκλογική εκστρατεία και τη συνθηματολογία τους στην επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου. Χθες, μια μέρα μετά τις εκλογές, διάφοροι Γερμανοί αξιωματούχοι, της Αδόλφας συμπεριλαμβανομένης, έκαναν...δηλώσεις που όλες κατέληγαν στο ότι δεν πρόκειται και δεν θα γίνει καμμία διαπραγμάτευση για τους όρους του μνημονίου.

ΣΤΟΥΣ ΕΦΗΒΟΥΣ ΛΕΜΕ ΝΑΙ ! οχι λεμε στις κοτες οχι και στους σκατογερους..



 Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ
στο ερωτημα που απασχολει τις τελευταιες ωρες ολες τις δημοσιογραφικες εκπομπες και τα δελτια ειδησεων: "Ο κ.Κουβελης θα παρει μερος στο εκτελεστικο αποσπασμα που απο εχθες στηνουν μπροστα μας τα μπλε και πρασινα στρατιωτακια της κ. Μερκελ;"



anarhogatoulis

Γιώργος Καραγκούνης: Θα κάτσουμε να χάσουμε.


Πριν από λίγο, ο Γιώργος Καραγκούνης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Πήραμε το μήνυμα των χτεσινών εκλογών και όλοι οι παίκτες αποφασίσαμε στον αγώνα εναντίον της Γερμανίας να κάνουμε αυτό που επιθυμεί η πλειοψηφία των Ελλήνων: θα κάτσουμε να χάσουμε».

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Μπράβο Ελλάντα!

Όταν θα ψοφολογάτε από την πείνα περιμένοντας τις "επενδύσεις από το εξωτερικό" φωνάξτε αυτόν να σας συμπαρασταθεί σε μια απεργία, σε μια κινητοποίηση

ΤΩΡΑ, ΦΑΤΕ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ!

Προς Έλληνες χριστιανούς ορθόδοξους: Σε περίπτωση σχηματισμού κυβέρνησης, ακολουθήστε τις οδηγίες

ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ


Οι κλασικοί ελληναράδες. Αυτοί που καβλώνουν με την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου και έχουν ποδοσφαιροποιήσει και την πολιτική. Ακούς κατά καιρούς για το “ελληνικό μεγαλείο”, για τον “περήφανο ελληνικό λαό”, για το “οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες”. Μάλλον οι μαλάκες αντέχουν σαν Έλληνες. Δεν αντέχω ν’ ακούω πλέον άλλες τέτοιες “πατριωτικές” υστερίες. Η μεγάλη σαπίλα αυτής της κοινωνίας, αυτή που κυοφορείται στα σπλάχνα της, είναι πολύ πιο βαρυσήμαντη από τα ποσοστά της ΝΔ ή του εκφασισμού του 7% που ψήφισε Χρυσή Αυγή. 
Οι δικαιολογίες είχαν τελειώσει εδώ και καιρό. Δεν μπορούσε κανείς να υποστηρίξει πια, πως δεν ήξερε. Όλα έγιναν συνειδητά. Ο σκεπτόμενος πολίτης σαφώς θα νιώθει μια βαθιά απογοήτευση για την κατάντια αυτής της μάζας. Που υπέκυψε σε μια μακρά λίστα εκβιασμών, τρομοκρατικών διλημμάτων και ωμών παρεμβάσεων από το εξωτερικό. Που γονάτισε υπό το βάρος ενός νομίσματος κι από αυτό που ήταν μια ζωή: Μια μάζα φιλοτομαριστών και εγωκεντρικών, ένα τσούρμο παρτάκηδες.

Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΕΥΡΕΣΗ ΤΩΝ ΑΚΡΩΝ


Όταν ελαφρά τη καρδία, δήθεν σοβαροί δημοσιογράφοι εξομοίωναν την Αριστερά με την Ακροδεξιά, ως τα δύο άκρα του ίδιου άξονα, όταν ήταν σαν να έβαζαν στο ίδιο τσουβάλι την Κανέλλη και τον Παπαδημούλη με τον Κασιδιάρη και τον Μιχαλολιάκο, όταν δημιουργούσαν υποτιθέμενα αντίβαρα και δίπολα, τότε άνοιγαν τον δρόμο για τον ερχομό της ναζιστικής συμμορίας στα τηλεοπτικά πλατό και την εξοικείωση του μέσου αμόρφωτου και απαίδευτου ατόμου, με το “όλοι τα ίδια είναι”. 
Λες και ποτέ η Αριστερά κινήθηκε με βίαιο τρόπο σε όποιον απλά δεν της αρέσει. Λες και ποτέ η Αριστερά έψαχνε για θύματα. Κι όμως τα ΜΜΕ, συνέδεσαν το σπάσιμο βιτρίνων με την Αριστερά, τους νεκρούς στην Marfin με την Αριστερά, τους “ατίθασους” διαδηλωτές με την Αριστερά, αυτούς που δεν έστρεφαν και το άλλο μάγουλο στο γκλοπ των ΜΑΤ, με την Αριστερά.

Οι Έλληνες αποφάσισαν!!

Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΜΑΛΑΚΑ..

ΜΟΝΑΧΑ ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ, ΑΥΡΙΟ ΠΡΩΙ
ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΑΛΑΚΑΣ  ΠΩΣ ΘΑ `ΣΑΙ. 

Παρουσίαση κυβερνητικού προγράμματος ΝΔ.

ΜΗΝ ΚΡΥΦΤΕΙΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΒΑΝ


Λίγες ώρες έμειναν μέχρι τις σημαδιακές εκλογές της 17ης Ιουνίου, που μπορεί να αποδειχτούν καθοριστικές για το μέλλον σε ανυπολόγιστο βαθμό. Φαντάζομαι πως οι περισσότεροι ξέρετε τι θα ψηφίσετε. Υπάρχει όμως και μια μερίδα ανθρώπων που για κάποιον λόγο τους έχουν πείσει πως έστω κι αυτό το μικρό όπλο που μας δίνει το σύστημα, δηλαδή οι εκλογές, δεν ωφελούν πουθενά.
Σαφώς δεν περνάνε όλα από την κάλπη. Όμως, αφού δεν καταλαβαίνετε αλλιώς όσοι δεν θέλετε να ψηφίσετε ή ψηφίσετε πάλι ένα από τα κόμματα που μας στέρησαν το δικαίωμα για ένα καλύτερο μέλλον, ας υπολογίσετε, ότι σε περίπτωση που έχουμε κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ σας (μας) περιμένουν:
  • Φόρος εισοδήματος (ίσως και πάνω από έναν μισθό).
  • Τέλος επιτηδεύματος.
  • Εισφορά αλληλεγγύης
  • Φόρος ακινήτων για όσους έχουν ιδιόκτητο σπίτι (θα αφορά από το 2009 αναδρομικά).
  • Νέο χαράτσι μέσα από την ΔΕΗ.
  • Νέος φόρος ακίνητης περιουσίας για το 2010 και το 2011.