ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

ΠΑΝΤΟΥ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΤΑ BLOGS...


Συρία: 5 χρόνια φυλάκιση για νεαρή blogger

Η νεαρή blogger από τη Συρία, Ταλ Αλ-Μαλούχι, καταδικάστηκε σήμερα σε 5 χρόνια φυλάκιση από το Ανώτατο Δικαστήριο Κρατικής Ασφάλειας της Δαμασκού για κατασκοπεία υπέρ ξένης χώρας, όπως ανακοίνωσε το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Συρίας.

«Το Ανώτατο Δικαστήριο Κρατικής Ασφάλειας της Δαμασκού καταδίκασε σήμερα τη νεαρή blogger, Ταλ Αλ-Μαλούχι, σε 5 χρόνια φυλάκιση, αφού την έκρινε ένοχη για την παροχή πληροφορίων σε ξένο κράτος (στις ΗΠΑ)», ανακοίνωσε η οργάνωση, που εδρεύει στο Λονδίνο.

Η 19χρονη είχε συλληφθεί από τις αρχές της Συρίας το Δεκέμβριο του 2009 όταν ακόμα ήταν μαθήτρια. Η Αλ-Μαλούχι είναι εγγονή ενός πρώην υπουργού της χώρας, υπενθυμίζει το Παρατηρητήριο.

Τον Οκτώβριο ...
η Συριακή εφημερίδα "Αλ Ουάταν" έγραψε ότι οι αρχές της χώρας κατηγορούν την 19χρονη για κατασκοπεία υπέρ της αμερικανικής πρεσβείας στην Αίγυπτο. Η νεαρή έμεινε αρκετούς μήνες στη φυλακή, σύμφωνα με τις μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Εξάλλου το Σάββατο οι ΗΠΑ καταδίκασαν τη "μυστική δίκη" της, Ταλ Αλ-Μαλούχι, και ζήτησαν από τη Συρία να την απελευθερώσει.

«Καλούμε τη συριακή κυβέρνηση να απελευθερώσει άμεσα όλους τους κρατούμενους συνείδησης και να επιτρέψει στους σύρους πολίτες να απολαμβάνουν τα οικουμενικά δικαιώματά τους της έκφρασης και της συνάθροισης χωρίς τον φόβο αντιποίνων από την κυβέρνησή τους», δήλωσε ο εκπρόσωπος του State department, Φίλιπ Κρόουλι.

Σύμφωνα με το "Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων" (HRW), την οργάνωση για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που εδρεύει στις ΗΠΑ, το ιστολόγιο της Αλ-Μαλούχι δεν ασχολείτο με τη συριακή πολιτική. Περιελάμβανε ποιήματα, άρθρα που υποστήριζαν το παλαιστινιακό ζήτημα, άρθρα που επέκριναν τη Μεσογειακή Ένωση, μια γαλλική διπλωματική πρωτοβουλία για την συνεργασία αραβικών και ευρωπαϊκών χωρών της Μεσογείου, καθώς και του Ισραήλ.

http://sfendoni.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: