ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Νέοι αεροψεκασμοί στο Βόλο

Νέοι αεροψεκασμοί στο Βόλο
Σχεδόν καθημερινά στον ουρανό παρατηρούμε πυκνές και λευκές νεφελώδεις γραμμές, σαν μεγάλα, μακριά σύννεφα. Οι γραμμές αυτές δεν είναι τίποτα άλλο από χημικοί αεροψεκασμοί, ένα φαινόμενο το οποίο κατά την τελευταία δεκαετία εκατοντάδες χιλιάδες επιστήμονες, ερευνητές, αλλά και ευαισθητοποιημένοι πολίτες έχουν χαρακτηρίσει ανησυχητικό.
Τέτοιες γραμμές παρατηρούνται σχεδόν σε καθημερινή βάση και στον ουρανό του Βόλου, ενώ μόλις την Τρίτη στη διάρκεια των πρωινών ωρών παρατηρήθηκαν τέτοιες γραμμές στον ουρανό της Μαγνησίας. Μάλιστα οι στη διάρκεια του πρωινού σημειώθηκαν αεροψεκασμοί τέσσερις φορές.
Το φαινόμενο ανησύχησε όσους το παρατήρησαν, ενώ ο Γιώργος Κοτσμανίδης αναφέρει χαρακτηριστικά πως «αυτό το φαινόμενο είναι πολύ συχνό τα τελευταία χρόνια και κανένας δεν έχει κάνει τον κόπο να μας πληροφορήσει ποιοί και τι ρίχνουν στα κεφάλια μας. Δεν είναι δυνατόν κανείς να μην ξέρει, ούτε καν η Πολεμική Αεροπορία, για τη διέλευση και τον στόχο αυτών των αεροσκαφών. Η αποσιώπηση δείχνει εσκεμμένη. Γι' αυτό και ξαναρωτώ, ποιος ψεκάζει και τι στα κεφάλια τα δικά μας και των παιδιών μας;».
Σύμφωνα με την Κίνησης Μαγνησίας κατά των Χημικών Αεροψεκασμών τα τελευταία πέντε χρόνια παρατηρούνται συχνά αεροψεκασμοί, ωστόσο ειδικά το τελευταίο εξάμηνο το φαινόμενο έχει εντατικοποιηθεί. «Από τις επτά μέρες της εβδομάδας τις πέντε σίγουρα γίνονται ψεκασμοί», αναφέρει η Φρειδερίκη Ζούγρου, πρόεδρος της Κίνησης.

Σωστό ή λάθος;
Οι αεροψεκασμοί πραγματοποιούνται με αιτιολογία τον περιορισμό του φαινομένου του θερμοκηπίου, ωστόσο πρόκειται για ένα αμφιλεγόμενο και ακανθώδες θέμα καθώς υπάρχει και η αντίθετη άποψη όσων υποστηρίζουν πως εξυπηρετούν πολιτικές, κοινωνικές, γεωπολιτικές και άλλες σκοπιμότητες.
Σύμφωνα με τη σύγχρονη ιατρική επιστήμη το αλουμίνιο (αργίλιο) και το βά-ριο σε οποιαδήποτε μορφή αποτελούν επικίνδυνα τοξικές ουσίες για τον ανθρώπινο οργανισμό. Οι ψεκαζόμενες λοιπόν ουσίες εικάζεται από πολλούς πως απειλούν την δημόσια υγεία είτε άμεσα εισπνεόμενες, είτε έμμεσα, με μόλυνση του καλλιεργήσιμου εδάφους και του υδροφόρου ορίζοντα, οπότε εισέρχονται στην τροφική αλυσίδα.
Όπως τονίζει η Φρειδερίκη Ζούγρου το ότι οι αεροψεκασμοί γίνονται για τον περιορισμό του φαινόμενου του θερμοκηπίου είναι απλά το πρόσχημα καθώς «με τους αεροψεκασμούς εκλύονται στην ατμόσφαιρα βαρέα μέταλλα, ψεκάζουν με οξείδια βαρίου και αλουμινίου, τα οποία μένουν στο έδαφος και απορροφούνται από τον οργανισμό, ενώ όταν γίνονται τροποποιούν τον καιρό. Ουσιαστικά δεν είναι τίποτα άλλο από μια συγκεκαλυμμένη γενοκτονία των λαών».


http://www.taxydromos.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: