ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Για την παμβολιωτικη απεργία στις 20 Γεναρη

Κινητοποίηση για την απεργία
Ψηλά τον πήχυ έχει θέσει το Εργατικό Κέντρο Βόλου εν όψει της παμβολιώτικης 24ωρης απεργίας που έχει προκηρυχθεί την ερχόμενη Πέμπτη 20 Ιανουαρίου.
Η Διοίκηση, έχοντας δώσει καθαρά τοπικό χαρακτήρα σε αυτή την 24ωρη απεργία, προσδοκά στη δυναμική και μαζική συμμετοχή των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα στην κινητοποίηση, ευελπιστώντας ότι το μήνυμα διαμαρτυρίας για τα μέτρα που πλήττουν πλέον άμεσα τους μισθωτούς θα φτάσει στα αρμόδια υπουργεία.

Το ΕΚΒ σήμερα θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στις 12 το μεσημέρι προκειμένου να απευθύνει ενωτικό κάλεσμα για την απεργία, εάν και το ΠΑΜΕ διαχώρισε για μία ακόμη φορά τη θέση του και παρ’ όλο ότι συμφωνεί με την κινητοποίηση προγραμματίζει δική του συγκέντρωση στην Πλατεία Πανεπιστημίου.
Το ΕΚΒ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο χώρο του Κέντρου, ενώ τρίωρη στάση εργασίας έχει προκηρύξει και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ εις ένδειξη συμπαράστασης.
«Κυβέρνηση, Τρόικα και Βιομήχανοι, κάτω από τον μανδύα της οικονομικής κρίσης που όμως είναι δημιούργημα και αποτέλεσμα του νεοφιλελεύθερου και αδιέξοδου Καπιταλιστικού Συστήματος και προϊόν δικών τους ασύδοτων πολιτικών, ΔΕΝ πρόκειται να σταματήσουν την άγρια καταλήστευση των εργαζομένων και την μετατροπή τους σε δούλους, αν δεν αντιδράσουμε» επισημαίνει το ΕΚΒ στη διακήρυξη της απεργίας.
Το διεκδικητικό πλαίσιο που θέτει το ΕΚΒ περιλαμβάνει αιτήματα όπως: Σεβασμό και διασφάλιση της Συλλογικής αυτονομίας και του πλαισίου Συλλογικών διαπραγματεύσεων και Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας του Ν. 1876/1990, θωράκιση του πλαισίου Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ) σε όλα τα είδη και το περιεχόμενο των συλλογικών διαφορών εργασίας.
Ζητά επίσης την κατάργηση του νόμου που ψηφίστηκε πρόσφατα για τις επιχειρησιακές συμβάσεις και την τήρηση της υποχρέωσης των εργοδοτών και των Εργοδοτικών Οργανώσεων για συλλογική διαπραγμάτευση και κατάρτιση Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, χωρίς παρελκυστικές τακτικές με στόχο την ανατροπή των ΣΣΕ που τους δεσμεύουν.
Προτείνει επίσης επιμήκυνση του χρόνου καταβολής του επιδόματος ανεργίας και διαμόρφωσή του στο 80% του κατώτατου μισθού, άμεσα μέτρα προστασίας και ενίσχυσης του εισοδήματος των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων, επαναχορήγηση της 13ης και 14ης σύνταξης και προστασία των Δημοσίων Επιχειρήσεων, των κοινωφελών αγαθών και υπηρεσιών.
Σε τοπικό επίπεδο εξάλλου απαιτεί την παύση των απολύσεων των διώξεων και διλημματικών εκβιασμών σε τοπικές Επιχειρήσεις (ΜΕΤΚΑ, ΚΟΝΤΙ, ΒΙΟΣΩΛ, ΚΙΟΛΕΪΔΗΣ, ΚΑΝΑΚΗΣ, ΒΜΤ, SUPER MARKET, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ-ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΛΑΔΟ, ΟΙΚΟΔΟΜΗ. ΜΕΤΑΛΛΟ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ κ.λ.π.), που στόχο έχουν σύμφωνα με το ΕΚΒ την κατατρομοκράτηση και καθυπόταξη των εργαζομένων, την βίαιη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και την καταλήστευση των εισοδημάτων τους καθώς και την πάταξη της μαύρης εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: