ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

ΒΑΘΑΙΝΕΙ Η ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Η εξασθενημένη εγχώρια ζήτηση έχει πλήξει σφοδρά τις βιομηχανικές παραγγελίες ενώ ωθεί τις επιχειρήσεις να συνεχίσουν τις περικοπές θέσεων εργασίας και να προχωρήσουν σε μειώσεις των αποθεμάτων τους. Τα παραπάνω σε συνδυασμό με τις αυξημένες τιμές εισροών στη βιομηχανία είχαν αντίκτυπο και στον βιομηχανικό δείκτη του Ιανουαρίου που μειώθηκε για 17ο συνεχόμενο μήνα...
Ο βιομηχανικός δείκτης Markit Purchase Managers’ Index (PMI) έπεσε στις 42,8 μονάδες τον Ιανουάριο από τις 43,1 τον Δεκέμβριο. Στα προβλήματα της ελληνικής βιομηχανίας προστίθεται και το γεγονός ότι τον Ιανουάριο οι τιμές βιομηχανικών εισροών άγγιξαν υψηλό 30μηνου καθώς οι επιχειρήσεις κλήθηκαν να πληρώσουν ακριβότερα την ενέργεια και τις πρώτες ύλες σε συνδυασμό με την αύξηση στον ΦΠΑ.

«Δεν ήταν καθόλου ενθαρρυντική η αρχή του νέου έτος για τους Έλληνες βιομηχάνους» αναφέρει ο οικονομολόγος του Markit, Gemma Wallace.

«Η άνοδος του κόστους οδήγησε τους παραγωγούς να σταματήσουν την μείωση των τιμών τους. Σημάδι αρνητικό για τη χώρα η οποία αντιμετωπίζει ήδη αρκετά προβλήματα ανταγωνιστικότητας και πολύ ασθενή εγχώρια ζήτηση» συμπληρώνει ο ίδιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: