ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Κρίσιμο συμβούλιο από τους φαρμακοποιούς Σήμερα το μεσημέρι.




Σήμερα το μεσημέρι αποφασίζουν οι φαρμακοποιοί σε έκτακτο πανελλαδικό συμβούλιο, για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους με λουκέτα επ' αόριστον και πληρωμή από τους ασφαλισμένους του συνολικού κόστους των συνταγών.
Αποφασισμένος και ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος για πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος, επεσήμανε τον κίνδυνο για την υγεία των πολιτών από τις τεράστιες ουρές και τη μεγάλη αναμονή για να πάρουν τα φάρμακά τους από τα εφημερεύοντα.
Το υπουργείο Υγείας επεξεργάζεται σχέδιο, ώστε να δίνονται φάρμακα από τα νοσοκομεία, αν οι φαρμακοποιοί δεν κάνουν δεκτές τις συνταγές ταμείων.
«Δεν θέλουμε την σύγκρουση. Δεν θα ασχοληθούμε με μέτρα βίαια και συγκρουσιακά. Θα πάρουμε, όμως, μέτρα κοινωνικής διαβίωσης, αν αποφασίσουν να μην χορηγούν φάρμακα τις ημέρες του αγώνα τους. Θα το αντιμετωπίσουμε με προσφυγή στα δημόσια νοσοκομεία. Να σκεφτούν αυτοί που μετέρχονται τέτοιες μορφές αγώνα ότι θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές», ανέφερε ο υπουργός.
Στην περίπτωση πάλι που οι φαρμακοποιοί αξιώσουν άμεση πληρωμή των φαρμάκων εκ μέρους των ασφαλισμένων, το δημόσιο θα ανταποκριθεί με άμεσες πληρωμές, συμπλήρωσε ο κ. Λοβέρδος και υπογράμμισε πως το θέμα της λειτουργίας των φαρμακείων από άσχετους έχει λυθεί.

pathfinder.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: