ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

600.000 ευρω αποζημιωση για τη λαθος διαγνωση και το θανατο της Στελλας Αξαρλη.

http://static.madata.gr/files/2010_IMAGES/M/moroxeri_762752169.jpgΟ θάνατός της είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο. Τρεις μήνες μετά τον ερχομό του παιδιού της έχασε τη ζωή της από την επάρατο νόσο, την οποία... δεν διέγνωσαν έγκαιρα οι γιατροί. Η οικογένεια κατέφυγε στη Δικαιοσύνη και κέρδισε αποζημίωση 600.000 ευρώ για την ανεπανόρθωτη ψυχική οδύνη που υπέστη ένα τρίχρονο αγοράκι, που δεν θα γνωρίσει ποτέ το μητρικό χάδι.

Η ιστορία της άτυχης 26χρονης Στέλλας Αξαρλή από τη Μυτιλήνη, που λίγους μήνες προτού αφήσει την τελευταία της πνοή από ιατρικό λάθος -όπως υποστηρίζουν οι οικείοι της- έφερε στη ζωή το μοναχοπαίδι της, πάγωσε όλη την Ελλάδα. Η νεαρή γυναίκα έδωσε γενναία μάχη με τον καρκίνο, ο οποίος διαγνώστηκε ενώ βρισκόταν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη. Η επιβίωσή της ήρθε σε δεύτερη μοίρα, αφού κλήθηκε να διαλέξει ανάμεσα στις χημειοθεραπείες που θα την κρατούσαν στη ζωή και στη γέννηση του γιου της.

Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Μυτιλήνης, το Βοστάνειο Νοσοκομείο καλείται να καταβάλει 200.000 ευρώ στον σύζυγο της 26χρονης για ψυχική οδύνη και για λόγους στέρησης διατροφής από την απώλειά της, ενώ στο ορφανό επιδίκασε αποζημίωση 300.000 ευρώ. Παράλληλα, θα καταβάλλει μηνιαίως το ποσό των 600 ευρώ για διάστημα δεκατεσσάρων ετών στην οικογένειά της για την ανατροφή του παιδιού.

Στη Δικαιοσύνη είχε προσφύγει ο σύζυγος της κοπέλας και οι γονείς της υποστηρίζοντας ότι η αγαπημένη τους Στέλλα το 2007 νόσησε από καρκίνο του μαστού ο οποίος αντιμετωπίστηκε από τους θεράποντες ιατρούς ως περιστατικό μαστίτιδας, με αποτέλεσμα να διαγνωστεί η νόσος μετά από τέσσερις μήνες στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» της Αθήνας, όταν ο καρκίνος είχε ήδη κάνει μετάσταση στον οργανισμό της. Ωστόσο για τη Στέλλα ήταν πλέον πολύ αργά, αφού διένυε τον 5ο μήνα της εγκυμοσύνης της και δεν μπορούσε τότε να γίνει διακοπή της κύησης ώστε να υποβληθεί σε χημειοθεραπεία.

Τρεις μήνες πριν από τον θάνατό της πρόλαβε να φέρει πρόωρα στον κόσμο το αγοράκι της, αλλά η έναρξη των χημειοθεραπειών δεν έφεραν αποτελέσματα, με συνέπεια να δίνει μάχη για τη ζωή της μέχρι την τελευταία στιγμή. Στις 5 Νοεμβρίου του 2007 έχασε τη μάχη με τον θάνατο.

Η οικογένειά της στράφηκε, με δύο αγωγές της, κατά του Ελληνικού Δημοσίου και κατά του Βοστανείου Νοσοκομείου Μυτιλήνης επιζητώντας δικαίωση. Στις αγωγές, τις οποίες έκανε δεκτές το πρωτόδικο δικαστήριο, η οικογένεια της 26χρονης ισχυρίζεται ότι αν είχε γίνει έγκαιρη διάγνωση, η άτυχη Στέλλα θα είχε κερδίσει τη μάχη για τη ζωή.

Δικαιωμένος εμφανίστηκε ο πατέρας της κοπέλας, Βασίλης Αξαρλής, ο οποίος μιλώντας στην «Espresso» τόνισε: «Νιώθω ικανοποίηση, όμως δεν θα έρθει πίσω το κορίτσι μου. Ο εγγονός μου θα μεγαλώσει χωρίς ποτέ να γνωρίσει τη μανούλα του».

Από την πλευρά του το νοσοκομείο, που θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, υποστηρίζει ότι όντως η 26χρονη έπασχε αρχικά από μαστίτιδα, η οποία εξελίχτηκε σε καρκίνο. Από προχθές διενεργεί προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί πώς έφυγε το βιολογικό υλικό της θανούσης από το Βοστάνειο και δόθηκε σε άλλο κρατικό νοσοκομείο: «Ο τρόπος που έφυγε το βιολογικό υλικό από τα εργαστήρια του Βοστάνειου και βρέθηκε σε κρατικό νοσοκομείο της Αθήνας είναι παράτυπος. Φυσικά, εξηγήσεις οφείλουν να δώσουν και οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου που δέχτηκαν το βιολογικό υλικό, όταν ακόμα η άτυχη Στέλλα Αξαρλή νοσηλευόταν στο “Αλεξάνδρα”», δήλωσε στην «Espresso» ο νομικός σύμβουλος του Βοστάνειου, Στέλιος Κίνδερλης.


24wro.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια: