ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Τα 12 πιο φρικαλέα όργανα βασανιστηρίων...


Όποιος έχει δει το Se7en ή ακόμα καλύτερα το saw, αποκλείεται έστω και για μια στιγμή να μην ανατρίχιασε...



στην θέα όλων αυτών των φρικιαστικών βασανιστηρίων και να μην σκέφτηκε τον εαυτό του στην θέση ενός απ’ τα ατυχή θύματα. Φυσικά κάπου μέσα μας, υπάρχει πάντα αυτή η μικρή φωνούλα που μας επαναφέρει στην πραγματικότητα απορρίπτοντας όλα αυτά ως δημιουργήματα της φαντασίας κάποιου (προφανώς... διεστραμμένου) σεναριογράφου.


Η πραγματικότητα ωστόσο είναι ότι καθ’ όλη την διάρκεια της ιστορίας, ο άνθρωπος έχει χρησιμοποιήσει μέσα βασανισμού εφάμιλλα αν όχι χειρότερα και από εκείνα της πιο τραβηγμένης φαντασίας των σεναριογράφων του Χόλιγουντ. Την τελευταία χιλιετία και μόνο, έχουν κάνει την εμφάνιση τους συσκευές που καταφέρνουν αδιανόητα επίπεδα πόνου και σε αντίθεση με εκείνες των ταινιών, έχουν χρησιμοποιηθεί επανειλημμένως από ανθρώπους σε ανθρώπους.


1. Το δίκρανο του αιρετικού
Η μια άκρη αυτής της συσκευής στερεωνόταν κάτω από το πιγούνι του θύματος και η άλλη στο στέρνο του. Ένα λουρί έδενε την συσκευή στον λαιμό του άτυχου αιρετικού. Ακινητοποιημένος και σε απίστευτο πόνο το θύμα έπρεπε να πει την Λατινική λέξη “abiuro” (αποκηρύσσω), για να μην καταλήξουν στην κρεμάλα ή στην πυρά.


2. Μολυβένιος ψεκαστήρας
Αυτή η συσκευή που θυμίζει τον ψεκαστήρα του Αγιασμού των Καθολικών, γεμιζόταν με λιωμένο μολύβι ή πίσσα ή καυτό λάδι ή καυτό νερό και χρησιμοποιούταν για να βασανίσει τα θύματα στάζοντας το περιεχόμενό του πάνω σε διάφορα σημεία του σώματός τους. Αν και μερικοί φαν του σοδομισμού μπορεί να ενθουσιαστούν με τις εφαρμογές της, οι περισσότεροι κοινοί θνητοί που βρέθηκαν στην θέση των δεκτών, είχαν αντίθετη άποψη.


3. Δακτυλοσφίκτης
Υπάρχουν πάρα πολλές παραλλαγές αυτής της συσκευής. Μερικές φτιάχτηκαν για να συνθλίβουν αργά δάκτυλα, ενώ άλλες για να κάνουν το ίδιο σε γόνατα και αγκώνες. Αποτελεί μια απλή μέγγενη αλλά πολύ πιο επώδυνη.


4. Αποκολλητής Γλώσσας

Αμέτρητοι αιρετικοί και βλάσφημοι έχασαν την γλώσσα τους με βίαιο τρόπο (δεν γίνεται και αλλιώς) με αυτή την απλή συσκευή. Την επόμενη φορά που θα ρίξετε καντήλια σκεφτείτε το ξανά.


5. Η Κρεμάστρα
Η κρεμάστρα είναι μια συσκευή με μοναδικό σκοπό την εξάρθρωση κάθε ενός συνδέσμου στο σώμα του θύματος. Δεμένο κατά μήκος της συσκευής από τους καρπούς και τους αστραγάλους, το σώμα του θύματος τεντώνεται προς αντίθετες κατευθύνσεις με την στροφή απλών κυλίνδρων στις άκρες της συσκευής. Πολύ καλό για την πλάτη αν χρησιμοποιηθεί πολύ απαλά, καταστροφικά τα αποτελέσματα αν το παρακάνετε.


6. Αποκολλητές Στήθους
Κατανοητός ο σκοπός της συσκευής και μόνο από το όνομα. Φτιαγμένο αποκλειστικά για γυναίκες, χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον σε αιρετικές, μοιχαλίδες, βλάσφημες.


7. Σιδηρά Κόρη (Iron Maiden)

Πρόκειται για ένα σιδερένιο κουβούκλιο που βρέθηκε στην Νυρεμβέργη. Το εσωτερικό της συσκευής καλύπτεται από προσεκτικά τοποθετημένα αιχμηρά αντικείμενα με σκοπό να βασανίσουν τον ατυχή τύπο που θα καταλήξει στο εσωτερικό του. Τα καρφιά καταλήγουν στα μάτια, στο στήθος και την πλάτη του θύματος αλλά αποφεύγουν να τραυματίσουν κάποιο ζωτικής σημασίας όργανο αφήνοντας το θύμα να αιμορραγεί και να υποφέρει για μεγάλο χρονικό διάστημα.


8. Κροκοδείλια ψαλίδα



9. Η Καρέκλα του Ιούδα

Μερικές απ’ τα πιο συνταρακτικές δολοφονίες θα είχαν αποφευχθεί αν γινόταν ακόμα χρήση αυτής της συσκευής. Χρησιμοποιήθηκε κυρίως σε δολοφόνους βασιλέων στην Μεσαιωνική Ευρώπη. Η συσκευή είναι βασικά μια σιδερένια λαβίδα με ημικυλινδρικές λεπίδες οι οποίες σχηματίζουν ένα λεπτό σωλήνα όταν κλείνουν. Στο εσωτερικό τους βρίσκονται καρφιά ή άλλα αιχμηρά αντικείμενα τα οποία αρχικά πυρώνονται προτού πιαστούν στα γενετικά όργανα του θύματος. Όταν τα τελευταία ψηθούν αρκετά, τότε αποκολλώνται από το σώμα του.

Η Ισπανική ιερά εξέταση χρησιμοποίησε (ανάμεσα σε άλλα βασανιστήρια) και την καρέκλα του Ιούδα ή αλλιώς το Λίκνο του Ιούδα. Τα θύματα δεμένα με σχοινιά τοποθετούνταν έτσι ώστε κάθονταν στην αιχμηρή μύτη της καρέκλας που ήταν σε σχήμα πυραμίδας. Απλό και αποτελεσματικό.


10. Το αχλάδι
Αν τυχόν καταδικαζόσασταν στην Μεσαιωνική Ευρώπη για σοδομισμό, μοιχεία, αιμομιξία, βλασφημία ή σεξουαλική συνεύρεση με τον... Σατανά (!!!), τότε πολύ πιθανότατα να είχατε μια στενή επαφή με την συσκευή αυτή. Αφού εισαγόταν σε μία από τις τρεις, για γυναίκες, ή δύο, για τους άνδρες, οπές του σώματός σας, ένας απλός μηχανισμός επεκτείνει δυο αιχμηρά φύλλα προκαλώντας σοβαρούς ακρωτηριασμούς.


11. Ο Τροχός
Γνωστή με πολλά ονόματα, όπως τροχός σύνθλιψης ή τροχός της Αικατερίνης, η συσκευή συγκαταλέγεται σε μια από της πιο επίπονες του είδους. Περισσότερο συσκευή επίπονης θανάτωσης παρά μέσω βασανισμού, το θύμα δενόταν στο πλάι της του τροχού και ένας δήμιος χρησιμοποιώντας ένα σφυρί ή μια σιδερένια βέργα έσπαγε όλα τα κόκαλα του θύματος. Το τελευταίο έκανε ώρες ή και μέρες πριν αποδημήσει εις Κύριον, ενώ λίγοι τυχεροί, τύγχαναν ελέους δεχόμενοι θανάσιμα κτυπήματα στο στομάχι ή το στήθος.


12. Μπρούτζινος Ταύρος
Μια συσκευή για την οποία μπορούμε να είμαστε 'περήφανοι' ως λαός μια και κατέχουμε την πατέντα της. Αποδιδόμενη στον Αθηναίο Πέριλλο που την παρουσίασε σαν μέσο τιμωρίας εγκληματιών, η συγκεκριμένη συσκευή είναι ένας μπρούτζινος ταύρος κενός στο εσωτερικό του, με μια πόρτα στα πλάγια. Το θύμα έμπαινε μέσα στο Ταύρο, κάτω από τον οποίο έμπαινε φωτιά μέχρι να πυρώσει ο χαλκός. Το θύμα ψηνόταν κανονικά στο εσωτερικό του, ενώ ένα πολύπλοκο σύστημα σωλήνων στο κεφάλι του ταύρου μετέτρεπαν της κραυγές του θύματος σε ήχους που θύμιζαν μαινόμενο ταύρο. Η συνοδευόμενη φωτογραφία είναι παραπλανητική ως προς την χαρά των θυμάτων.
anoixtomualos.blogspot.com

ΑΔΕΣΠΟΤΟΣ: KI 1 AKOMH AΚΡΩΣ ΒΑΣΑΝΙΣΤΙΚΟ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΟΜΑΔΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: