ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Πως η Ελλάδα θα μπορούσε να σώσει την οικονομική της κατάσταση

Πως η Ελλάδα θα μπορούσε να σώσει την οικονομική της κατάσταση
Δυστυχώς όπως  έχουν οι οικονομικές εξελίξεις   στην χώρα μας ,η μόνη επιλογή που της απομένει είναι να μετατρέψει την αδυναμία της σε δύναμη.Αδυναμία  της είναι το μνημόνιο ενώ η δύναμη της είναι η καταγγελία του.

Πρέπει να σημειωθεί πως η μέγιστη πολιτική αρετή ενός ηγέτη είναι να μετατρέπει το στρατηγικό μειονέκτημα σε στρατηγικό πλεονέκτημα.
Εάν λοιπόν η Ελλάδα αποσταθεροποιηθεί από την Ευρώπη τότε θα αποσταθεροποιηθεί Ευρώπη.
Αυτή όμως η κρίση που διανύει η Ελλάδα θα μεταδοθεί και στα γειτονικά της κράτη.
Από την στιγμή όμως που η ίδια Ελλάδα είναι ήδη αποσταθεροποιημένη από την πολιτική του μνημονίου ενδέχεται να δεχτεί ένα νέου κύμα λαθρομεταναστών από τον γειτονικό μουσουλμανικό κόσμο.Που αυτό φαντάζει εφιάλτη για την χώρα μας.
Ένας Έλληνας πρωθυπουργός που θα σεβόταν την χώρα του αλλά και την ιστορία της χώρας του στην προκειμένη περίπτωση αναφέρομαι στον κ.Γιώργο Παπανδρέου θα έπρεπε να ήταν κάθετος στην αποσταθεροποίηση της Ελλάδας στην Σύνοδο Κορυφής.Έτσι ώστε να αποφευχθεί η ακόμη μεγαλύτερη ύφεση στην χώρα μας.
Με άλλα λόγια ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα έπρεπε είτε να παραδώσει το μνημόνιο είτε στην σύνοδο κορυφής να επισημάνει την ελάφρυνση του μνημονίου(λιγότερο δυσβάστακτο,πιο ελαφρυντικά μέτρα).
Η άλλη λύση που υπάρχει για την πολιτική της χώρας είναι «Να κάνουμε εμείς αναδιάρθρωση του χρέους με δικούς μας όρους».
Με άλλα λόγια να κάνουμε κάτι για την χώρα μας ( αντί να μας αιφνιδιάζουν οι αγορές, να τις αιφνιδιάσουμε εμείς).
tsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: