ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Έκρηξη σε εργοστάσιο πυρηνικών στην Ιαπωνία


Έκρηξη σημειώθηκε στον πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα Νο 1, οι εγκαταστάσεις του οποίου είχαν πληγεί από τον χθεσινό φονικό σεισμό των 8,9 Ρίχτερ στη βορειοανατολική Ιαπωνία, σύμφωνα με το πρακτορείο Τζίτζι.
Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ΝΗΚ κάνει λόγο για τραυματισμένους εργαζόμενους που βρίσκονταν στον πυρηνικό σταθμό. Ένα από τα τέσσερα κτήρια των εγκαταστάσεων του πυρηνικού εργοστασίου καταστράφηκε. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το δίκτυο, η στέγη και οι τοίχοι του κτηρίου του αντιδραστήρα έχουν καταρρεύσει.
Η έκρηξη σημειώθηκε περίπου στις 16:00, τοπική ώρα (09:00, ώρα Ελλάδος) και η αιτία μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστη. Ωστόσο, πυρηνικός ειδήμων που ερωτήθηκε από το ΝΗΚ τόνισε πως ενδέχεται η έκρηξη να έγινε "σκόπιμα".
Οι μετρήσεις ραδιενέργειας στο πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό εργοστάσιο Φουκουσίμα Νταϊίτσι και τον αντιδραστήρα υπ’ αριθμόν 1 βρίσκονταν σε επίπεδο 1.000 πάνω από το φυσιολογικό μετά τον  σεισμό, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Kyodo επικαλούμενο την υπηρεσία ασφάλειας των πυρηνικών εγκαταστάσεων στη χώρα. Προτού σημειωθεί η έκρηξη ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Ναότο Καν, κάλεσε να επεκταθεί η διάμετρος της ζώνης εκκένωσης --με κέντρο το εργοστάσιο-- στα 10 χιλιόμετρα από τα 3, λόγω του κινδύνου μόλυνσης πολιτών από τη ραδιενέργεια.
Στο μεταξύ, η ιαπωνική τηλεόραση μεταδίδει εικόνες που παρουσιάζουν καπνούς να ανεβαίνουν από τις εγκαταστάσεις του πυρηνικού σταθμού.
Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Ιαπωνίας ΝΗΚ συμβουλεύει τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους και να σφαλίσουν τα παράθυρά τους σε περίμετρο «μεγαλύτερης των 10 χλμ από την εκκενωθείσα ζώνη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: