ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Η κατάρα του Έλληνα


ΓΡΑΦΕΙ Ο ''πιτσιρίκος''
Όταν διάβαζα εφημερίδες, μου άρεσε να διαβάζω τις «μικρές» ειδήσεις των πίσω σελίδων. Μάλιστα, μάζευα τα αποκόμματα και τα έχω ακόμα φυλαγμένα. Πάντα πίστευα πως η ουσία και το μυστικό κρύβονται στις μικρές ειδήσεις και όχι στις ειδήσεις της πρώτης σελίδας.



Μια «μικρή» είδηση των τελευταίων ημερών ήταν ότι ο ιδιοκτήτης μιας πιτσαρίας στην Πενσυλβάνια τοποθέτησε μια σακούλα με ποντίκια στην τουαλέτα μιας άλλης πιτσαρίας. Στη συνέχεια, προσπάθησε να κάνει το ίδιο και σε μια ακόμα πιτσαρία, αλλά, όταν διαπίστωσε πως κάποιος τον παρακολουθούσε, πέταξε τη σακούλα με τα ποντίκια στα σκουπίδια.
Δεν μου φάνηκε καθόλου περίεργο ότι ο άνθρωπος που το έκανε αυτό ήταν Έλληνας. Και βέβαια, δεν με εκπλήσσει καθόλου ότι οι άνθρωποι στους οποίους προσπάθησε να κάνει κακό ήταν κι αυτοί Έλληνες.
Νομίζω πως ξέρω την ιστορία αυτών των Ελλήνων. Ο ένας από τους τρεις άνοιξε μια πιτσαρία, πήγε καλά, οπότε άνοιξαν πιτσαρίες και οι άλλοι δυο.
Γύρω τους θα υπήρχαν εκατοντάδες πιτσαρίες και εστιατόρια, αλλά ο Έλληνας νοιάζεται μόνο για το πώς πάνε οι πιτσαρίες των άλλων Ελλήνων. Αυτός που η πιτσαρία του δεν δούλευε τόσο καλά όσο οι πιτσαρίες των δυο άλλων αποφάσισε να τους κάνει κακό.
Το αστείο σε αυτήν την ιστορία είναι πως ο ιδιοκτήτης της πιτσαρίας στην οποία έβαλε τα ποντίκια ο συμπατριώτης μας ονομάζεται Φάκας. Ο Φάκας πήγε στην τουαλέτα της πιτσαρίας του και ανακάλυψε πως ο ιδιοκτήτης της άλλης πιτσαρίας –που ονομάζεται Γαλιατσάτος- είχε τοποθετήσει μια σακούλα με ποντίκια. Τα ποντίκια πιάστηκαν από τον Φάκα.
Αστείο –για τα δεδομένα της χώρα μας τουλάχιστον- είναι πως ο δράστης αντιμετωπίζει, μεταξύ άλλων, και κατηγορίες για κακομεταχείριση ζώων. Διώκεται και επειδή κακομεταχειρίστηκε τα ποντίκια.
Η τραγική ειρωνεία είναι πως οι πιτσαρίες των τριών Ελλήνων βρίσκονται στα προάστια της Φιλαδέλφειας. Φιλαδέλφεια, μια ελληνική λέξη που σημαίνει αδελφική αγάπη.
Εδώ και χρόνια έχω καταλήξει στο συμπέρασμα πως η κατάρα του Έλληνα είναι ο φθόνος – κυρίως, ο φθόνος για τον άλλο Έλληνα. Κι αυτό εξηγεί πολλά για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: