ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Τα τσουνάμια που σαρώνουν την Ελλάδα


Σοκ από το τσουνάμι στο Τόκιο, αλλά βρήκαμε όλοι τη λέξη "τσουνάμι"  για να περιγράψουμε τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.

Διαθέτουμε  άλλωστε και την εμπειρία , γιατί από το προηγούμενο τσουνάμι της Ινδονησίας , έχουμε πάρει πολλά σχετικά μαθήματα.

Πάμε λοιπόν να δούμε τα ελληνικά... τσουνάμια:

1. Έχουμε  το " τσουνάμι της ελληνικής οικονομίας" που την έχει πάρει και σηκώσει όχι κύμα 12 ύψους μέτρων, αλλά σαράντα κύματα 12 μέτρων. Είναι  το πιο καταστροφικό τσουνάμι αφού δεν γλίτωσε κανείς, εκτός από τους ελάχιστους που γνώριζαν τι θα επακολουθούσε.

2. Έχουμε  "τσουνάμι αποκαλύψεων"  για το  πως φτάσαμε στην χρεωκοπία. Ο πρωθυπουργός μάθαμε ότι μιλούσε με τον Τρος Καν πολύ πριν προσφύγει στο ΔΝΤ. Κρύβεται ένα τέτοιο  τσουνάμι; Όταν είναι σε ένα ντοκιμαντέρ, κόβεται.

3.Έχουμε " τσουνάμι διαμαρτυριών"  από μισθωτούς, συνταξιούχους κλπ. Όμως αυτό μεταφράζεται στις δημοσκοπήσεις σε " τσουνάμι ψήφων"  στο κόμμα που προκαλεί με τα μέτρα τις διαμαρτυρίες.

4.Έχουμε  " τσουνάμι από λουκέτα στην αγορά" . Εδώ έχουμε τοπικά τσουνάμι. Σε κάθε πόλη, σε κάθε συνοικία σε κάθε γειτονιά. Άν βάλουμε στη σειρά τα λουκέτα, φτάνουν στο Τόκιο. Μόνο ο Πάγκαλος δεν τα βλέπει. Υπάρχει και " τσουνάμι παχυδερμισμού" .

5. Έχουμε βέβαια και το " τσουνάμι της ανεργίας"  που παρασύρει τα πάντα στο διάβα της. Τι 8,9 ρίχτερ. Εδώ έχουμε 8,9% αύξηση της ανεργίας το μήνα. Παρέσυρε τα πάντα, δεν άφησε τίποτα όρθιο. Στο Τόκιο τις δικές μας σκηνές βλέπουν στην τηλεόραση, με τον πρωθυπουργό να ικετεύει στις Βρυξέλλες για το επιτόκιο. Όμως τι Τόκιο, τι επιτόκιο. Τι χώρα του ανατέλλοντος ηλίου, τι χώρα του δύοντος ηλίου.

Υπάρχει πάντως και κάτι  για να κάνουμε λιγότερο βαρύ το κλίμα και να σπάμε πλάκα. Είναι το λεγόμενο «τσουνάμι αποκαλύψεων στο ποδόσφαιρο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: