ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Χωρίς τρωκτικό

**Νέα πρωτοποριακή ανακάλυψη στον τομέα της τεχνολογίας, από εταιρείες οι οποίες κατασκεύασαν υπολογιστή που λειτουργεί με την κίνηση των ματιών.

Έναν πρωτοποριακό φορητό υπολογιστή ανακοίνωσαν οι εταιρείες Lenovo και Tobii Technologies Inc ο οποίος θα λειτουργεί με την κίνηση των ματιών του χρήστη.
Πιο αναλυτικά, το laptop μέσω υπέρυθρων ακτίνων θα εντοπίζει το βλέμμα, ενώ αμέσως μετά θα εξετάζονται οι κινήσεις των βολβών των οφθαλμών όπως και οι αντανακλάσεις στους αμφιβληστροειδείς με τη βοήθεια δύο κρυφών καμερών.
Το μηχάνημα θα ρυθμίζεται ανάλογα με την όραση του κάθε χρήστη ενώ δεν παίζει ρόλο αν φοράει ή όχι γυαλιά.
Οι κατασκευαστές του laptop έδειξαν πως γίνεται το scroll με τα μάτια και πότε σταματούσε επιτυχώς όταν ο αναγνώστης είχε ολοκληρώσει το διάβασμα του κειμένου.
Όπως αναφέρει η εταιρεία Tobii στο άμεσο μέλλον δε θα χρειάζονται “ποντίκια” καθώς ο κέρσορας θα κινείται με το βλέμμα, τεχνολογία που αν εφαρμοστεί στα βιντεοπαιχνίδια θα δώσει μια άλλη διάσταση σε αυτά.
Σύμφωνα με την Μπάρμπαρα Μπάρκλει, γενική διευθύντρια της σουηδικής εταιρείας: «το νέο σύστημα στοχεύει περισσότερο στην συμπληρωματική χρήση για τη βελτίωση της ταχύτητας και της αποδοτικότητας των ηλεκτρονικών υπολογιστών, παρά στην αντικατάσταση του ποντικιού και του πληκτρολογίου ή των οθονών αφής».

http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: