ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Στροφή - θάνατος στο ύψος Βελεστίνου

Στροφή - θάνατος στο ύψος Βελεστίνου
Επικίνδυνο μίγμα για οδηγούς και επιβάτες ΙΧ αυτοκινήτων δημιούργησε χθες το απόγευμα η δυνατή βροχόπτωση, στο σημείο της παλαιάς εθνικής οδού, στο ύψος του Βελεστίνου, που χαρακτηρίζεται από αστυνομικούς ως η μεγαλύτερη «παγίδα» πρόκλησης τροχαίων στη Μαγνησία.
Με διαφορά μίας περίπου ώρας, δύο οχήματα, το ένα με κατεύθυνση τη Λάρισα και το δεύτερο με κατεύθυνση το Βόλο, εξετράπησαν της πορείας τους και ανετράπησαν στο ίδιο ακριβώς σημείο: στην πλέον επικίνδυνη στροφή, πριν το πρατήριο υγρών καυσίμων Παπαμήτρου από Βόλο προς Λάρισα.
Στροφή με ανάποδη κλήση, χωρίς σήμανση, βυθισμένη στο απόλυτο σκοτάδι δημιουργούν σε καθημερινή βάση τις συνθήκες για πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων.
Μιλούσαν για θαύμα οδηγοί οχημάτων που διήλθαν χθες το απόγευμα από τη στροφή, που λίγο έλειψε να προκαλέσει χειρότερα.
Η οδηγός του πρώτου οχήματος, 44 ετών, απεγκλωβίστηκε από το αυτοκίνητο με τραύματα, που ευτυχώς δεν έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή της, ενώ χωρίς τραυματίες ήταν το δεύτερο τροχαίο που ακολούθησε λίγο αργότερα, με ΙΧ αυτοκίνητο βουλγαρικών πινακίδων.
Σκηνές πανικού εκτυλίχθηκαν, όμως, κατά τη διάρκεια του δεύτερου τροχαίου, όταν το όχημα ακολουθώντας ξέφρενη πορεία πάνω στον ολισθηρό από τη βροχόπτωση δρόμο σταμάτησε ακριβώς μετά τη στροφή.
Οι οδηγοί των οχημάτων που ακολουθούσαν με κατεύθυνση το Βόλο δεν είχαν καμία ορατότητα για όσα θα συναντούσαν στην πορεία τους. Τα φρεναρίσματα ήταν διαδοχικά και από θαύμα αποφεύχθηκε καραμπόλα. Το πρώτο όχημα που ακολουθούσε πρόλαβε να ακινητοποιηθεί μόλις πριν τη σύγκρουση.
Οδηγοί των αυτοκινήτων που ακολουθούσαν εξήλθαν, κάτω από τη βροχή, στην εθνική οδό και κατευθύνθηκαν στο σημείο πριν από τη στροφή, κάνοντας νοήματα με τα χέρια σε άλλους οδηγούς να κόψουν ταχύτητα.
Με κίνδυνο της ζωής τους την κυκλοφορία ρύθμισαν αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Βελεστίνου, οι οποίοι με φακούς προσπαθούσαν να ειδοποιήσουν τους οδηγούς που κινούνταν εκείνη την ώρα στην παλιά εθνική οδό.
Αστυνομικοί μιλούν για δεκάδες τροχαία ατυχήματα κάθε μήνα στη συγκεκριμένη στροφή. Τη χαρακτηρίζουν ως στροφή-θάνατο. Οι σοβαρές κακοτεχνίες δεν επιδιορθώθηκαν ποτέ, παρά τις διαρκείς αναφορές για τους κινδύνους που προκαλούνται. Στο σημείο δεν έχει τοποθετηθεί ούτε καν προειδοποιητική σήμανση, ενώ είναι βυθισμένο στο απόλυτο σκοτάδι ελλείψει φωτισμού. Η μεγάλη πλειοψηφία των τροχαίων που προκαλούνται δεν δημοσιοποιούνται, καθώς είναι υλικών ζημιών. Όμως, ο θάνατος παραμονεύει στο σημείο-καρμανιόλα, δίχως κανείς να ευαισθητοποιείται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: