ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Public Issue: 8 μονάδες το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ




ΓΙΑΤΙ  ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΕ ΕΧΕΙ ΡΩΤΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΠΡΟΤΙΜΩ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ...??? ΕΣΑΣ...?

Προβάδισμα 8 ποσοστιαίων μονάδων εμφανίζεται να έχει το ΠΑΣΟΚ έναντι της Νέας Δημοκρατίας (ΝΔ), σύμφωνα με δημοσκόπηση της...



Public Issue για τον ΣΚΑΙ που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή, με την ψαλίδα πάντως να κλείνει ελαφρώς σε σχέση με την δημοσκόπηση του Δεκεμβρίου. Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 38,5% και ακολουθούν: ΝΔ 30,5%, ΚΚΕ 10,5%, ΛΑΟΣ 5,5%, ΣΥΡΙΖΑ 6%, Οικολόγοι 2,5%, Δημοκρατική Αριστερά 2%, Δημοκρατική Συμμαχία 2%.
Εξαιρετικά χαμηλά παραμένουν τα ποσοστά ικανοποίησης των δύο κομμάτων: Μόνο το 20% δηλώνει ικανοποιημένο από τη λειτουργία της κυβέρνησης, ενώ το ποσοστό πέφτει στο 9% για την αντιπολίτευση, ενώ 63% εκτιμά ότι ούτε η κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ούτε της ΝΔ είναι καλύτερη για τη χώρα.
Αποδυναμωμένη εξάλλου εμφανίζεται η εικόνα του πρωθυπουργού. Ο Γιώργος Παπανδρέου συγκεντρώνει 33 θετικές γνώμες (47 το Δεκέμβριο του 2010), ενώ αντιθέτως ο Αντώνης Σαμαράς κερδίζει 3 θετικές γνώμες (37 έναντι 34 τον περασμένο Δεκέμβριο).
Αναφορικά με τη γνώμη για τη μορφή της κυβέρνησης, 21% προτιμά μία οικουμενική κυβέρνηση, 16 απαντά κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, 12 αυτοδύναμη ΠΑΣΟΚ, 7 συνεργασίας ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ, 5 Αυτοδύναμη ΝΔ, 3 συνεργασίας ΝΔ – ΛΑΟΣ και τέλος 2 τεχνοκρατών – ειδικών.
Η δημοσκόπηση καταγράφει επίσης ενίσχυση της ανησυχίας των πολιτών για κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων το επόμενο διάστημα, ως αποτέλεσμα της πολιτικής λιτότητας και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που προωθεί η κυβέρνηση, ενώ αυξάνεται το ποσοστό αυτών που βλέπουν πρόωρες εκλογές.
Ποσοστό 84% των ερωτηθέντων αναμένει κοινωνικές συγκρούσεις στους προσεχείς μήνες έναντι 78% στην προηγούμενη έρευνα, ενώ 56% θεωρεί πιθανή τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών έναντι 42% σε σχέση με την δημοσκόπηση του Δεκεμβρίου. Ποσοστό 67% των πολιτών θεωρεί ότι η διεθνής ισχύς της χώρας έχει αποδυναμωθεί.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε το διάστημα 7-11/1/2011 σε δείγμα 1,005 ατόμων.

 24ωρο

Δεν υπάρχουν σχόλια: