ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

«Πάρτε τους πίσω»: Πληθαίνουν οι φωνές κατά της διεξαγωγής των Μεσογειακών στην Ελλάδα
Και πάρτε τα όλα.

Το ενδεχόμενο να αφαιρεθούν οι Μεσογειακοί Αγώνες του 2013 από το Βόλο και τη Λάρισα είναι πλέον ορατό, ενώ για έλλειψη σεβασμού στις αρχικές δεσμεύεις της Ελλάδας μίλησε ο πρόεδρος της Διεθνούς Μεσογειακής Επιτροπής Αγώνων, Αμάρ Αντάντι. Παράλληλα, πληθαίνουν οι φωνές που αντιτίθενται στη διοργάνωση λόγω κόστους, εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Η Ελλάδα διεκδίκησε τους Μεσογειακούς Αγώνες το 2006, στον απόηχο της διεξαγωγής των Ολυμπιακών. Ήδη βρισκόμασταν στην αρχή της αντίστροφης μέτρησης για την ελληνική οικονομία και, παρά τα διαφαινόμενα προβλήματα για τη διοργάνωσή τους, ο πρόεδρος της επιτροπής διεκδίκησης, Ισίδωρος Κούβελος, διαβεβαίωνε πως στο Βόλο και τη Λάρισα οι Αγώνες θα είναι υψηλού επιπέδου και θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση του θεσμού. Τον περασμένο Μάρτιο, ο υπουργός πολιτισμού και τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος παραδέχτηκε πως πρόκειται για «πολυτέλεια». Όπως δήλωσε, η διεξαγωγή των Αγώνων, αν γίνει, θα βασίζεται σε απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης, που προέκυψε χωρίς σχεδιασμό και εκθέτει τη χώρα παγκοσμίως.
Υπό την πίεση της Δ.Ε.Μ.Α, πάντως, για τήρηση των αρχικών δεσμεύσεων της Ελλάδας, τα αρμόδια υπουργεία, η οργανωτική επιτροπή και τοπικοί παράγοντες της Θεσσαλίας βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις, με γνώμονα το οικονομικό κόστος. Στις 11 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Υπ. Οικονομικών, όπου συμμετείχαν οι Γ. Παπακωνσταντίνου, Φ. Σαχινίδης και Π. Γερουλάνος, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, ο δήμαρχος Βόλου Π. Σκοτεινιώτης και ο δήμαρχος Λάρισας Κ. Τζανακούλης, καθώς και εκπρόσωποι της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων. Σύμφωνα με όσα αποφάσισαν, δεν θα πραγματοποιηθεί η ανέγερση των Μεσογειακών χωριών για τη φιλοξενία των αθλητών, ενώ θα στραφούν σε αναζήτηση άλλων λύσεων στέγασης, όπως, σε κρουαζιερόπλοια ή ακόμα και στις φοιτητικές εστίες του ΤΕΙ Λάρισας. Με αυτές τις προτάσεις προσδοκάται η μείωση του αρχικού προϋπολογισμού κατά 63%, δηλαδή 135 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: