ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011


Κινδυνεύει με εκτέλεση


Αντιμέτωπος με τη θανατική ποινή ή το Γκουαντάναμο θα βρεθεί ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Wikileaks σε περίπτωση έκδοσης στις ΗΠΑ. Αυτό ισχυρίζονται οι συνήγοροί του. Τι δήλωσε ο ίδιος έξω από το δικαστήριο (Vid+Pic)
Αντιμέτωπος με τη θανατική ποινή θα ερχόταν στις ΗΠΑ ο ιδρυτής του Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ εάν τελικά είχε εκδοθεί στη Σουηδία, υποστήριξαν σήμερα οι δικηγόροι του.
Όπως δήλωσαν υπάρχει σοβαρό ρίσκο να είχε εκδοθεί στις ΗΠΑ όπου θα κρατούνταν στο Γκουαντανάμο ή ακόμα θα ερχόταν αντιμέτωπος με θανατική ποινή.
Αυτοί οι ισχυρισμοί ενσωμάτωσαν την ραχοκοκαλιά της επιχειρηματολογίας της υπερασπιστικής γραμμής εκ μέρους του Ασάνζ και αποτέλεσαν τον απόηχο της προπαρασκευαστικής νομικής ακρόασης που έλαβε χώρα σήμερα στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με τη νομική ομάδα του Ασάνζ το να είχε  εκδοθεί στη Σουηδία συνιστά παράβαση του άρθρου 3 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), το οποίο απαγορεύει τα βασανιστήρια.
Στην δεκάλεπτη ακρόαση του Ασάνζ σήμερα στο Δικαστήριο Belmarsh, ο Τζέφρι  Ρόμπερτσον ο ένας εκ των δύο δικηγόρων του, είπε ότι όλες οι νομικές προετοιμασίες βρίσκονται στη θέση τους και πως όλα είναι έτοιμα για την ακροαματική διαδικασία στις 7 και 8 Φεβρουαρίου.
Όπως δήλωσε ο Ρόμπερτσον, ο 39χρονος έχει αυτοπεποίθηση και όλα θα μπουν στη θέση τους στις αρχές Φλεβάρη, ενώ προσέθεσε ότι συλλέγουν στοιχεία για περαιτέρω μάρτυρες.
 
Ο Ασάνζ σήμερα μίλησε μόνο για να πει το όνομά του, την ηλικία του και τη διεύθυνσή του, ενώ έξω από το δικαστήριο δήλωσε ότι η οργάνωσή του θα συνεχίσει να δημοσιοποιεί διαβαθμισμένα έγγραφα παρά τα νομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.
Ο WikiLeaks ανακοίνωσε τον Δεκέμβριο ότι σχεδιάζει να δώσει στην δημοσιότητα έγγραφα που τεκμηριώνουν "ανήθικες πρακτικές" σε μια μεγάλη τράπεζα των ΗΠΑ, που αρκετοί αναλυτές εκτιμούν ότι είναι η Bank of America.
"Η δουλειά μας στον WikiLeaks συνεχίζεται χωρίς διακοπή. . . επιταχύνουμε την δημοσίευση για θέματα που σχετίζονται με το Cablegate και άλλων υλικών", είπε, προσθέτοντας ότι τα έγγραφα θα εμφανιστούν σύντομα "μέσω των συνεργαζόμενων με εμάς εφημερίδων σε όλο τον κόσμο -- μεγάλες και μικρές εφημερίδες καθώς και μέσω ορισμένων οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων".
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: