ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΟΞΙΝΕΣ

Επείγουσα αναφορά για το ζήτημα του διατροφικού σκανδάλου διοξινών στα τρόφιμα (αρ. πρωτ. 3033/13-1-2011) κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών από οργανώσεις καταναλωτών «μετά από εποικοδομητική συνάντηση με την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κυρία Ράικου», όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Ινστιτούτου Καταναλωτών νέο ΙΝΚΑ

Την αναφορά υπογράφουν οι συλλογικοί φορείς ΙΝΚΑ (νέο ΙΝΚΑ), ΙΝΚΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΒΙΟ.ΖΩ., ΙΝΠΚΑ ΗΠΕΙΡΟΥ, STOP CARTEL, που απευθύνουν ανοικτή πρόσκληση στους πολίτες και στους κοινωνικούς φορείς να μετάσχουν ενεργά στις διαδικασίες με θέσεις και υποδείξεις.

Η αναφορά εστιάζει στη συμπεριφορά της γερμανικής εταιρείας που προκάλεσε τη μόλυνση και τη στάση του ΕΦΕΤ να μη δίδει σαφή στοιχεία για τους ελέγχους του και να προβαίνει σε καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις, χωρίς να υπάρχουν τουλάχιστον αποτελέσματα χημικών αναλύσεων.

Οι οργανώσεις ζήτησαν την παρέμβαση της εισαγγελικής αρχής προκειμένου να αποκτήσουν οι έλεγχοι την αναγκαία διαφάνεια, εγκυρότητα και εύρος για την προστασία των πολιτών και να μπορούν να παρέμβουν οι συλλογικοί φορείς της κοινωνίας κατά τον έλεγχο με πληροφόρηση και υποδείξεις.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: