ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Γερμανικό βομβαρδιστικό του Β΄ΠΠ,βρέθηκε σχεδόν άθικτο στο βυθό.




Ένα σπάνιο κομμάτι της πολεμικής ιστορίας αναμένεται σύντομα να ανασυρθεί από το βυθό. Πρόκειται για το λεγόμενο “ιπτάμενο μολύβι”, δήλαδή για το γερμανικό βομβαρδιστικό του Β' ΠΠ που καταρρίφθηκε πριν από πάνω από μισό αιώνα.

Το βομβαρδιστικό τύπου Dornier 17 κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Kent στη νοτιοανατολική Βρετανία το 1940 κατά τη διάρκεια της Μάχης της Βρετανίας. Εντοπίστηκε μέσω ανιχνευτή σόναρ και προκάλεσε το θαυμασμό των ειδημόνων για το πόσο καλά έχει διατηρηθεί.



Εκπρόσωπος από το μουσείο της Raf, ο Ίαν Θιρσκ δήλωσε ότι ενθουσιάστηκε μόλις έμαθε για το εύρημα. “Πρόκειται για ένα μοναδικό αεροσκάφος, που συνδέεται μάλιστα με μία μεγάλη στιγμή της βρετανικής ιστορίας.

Είναι ένα από τα πιο σημαντικά ευρήματα στην ιστορία της αεροπορικής ιστορίας του αιώνα μας” δήλωσε.

Το Dornier 17 σχεδιάστηκε το 1934 και αργότερα υπέστη μετατροπές για να συμμετέχει σε εχθροπραξίες. Είχε τη φήμη γρήγορου βομβαρδιστικού, δύσκολο να το πετύχουν τα εχθρικά πυρά.


Περίπου 1.700 είχαν παραχθεί, ωστόσο στο πολεμικό πεδίο αντιμετώπισαν προβλήματα λόγω της μικρής χωρητικότητας και πολλά έγιναν σίδερα με το τέλος του πολέμου.

Για το συγκεκριμένο αεροσκάφος από τις εικόνες του σόναρ γνωρίζουμε ότι είχε αδειάσει το φορτίο του, ότι δύο από τα μέλη του πληρώματος σκοτώθηκαν κατά την πτώση ενώ δύο άλλα – μεταξύ των οποίων και ο πιλότος – πιάστηκαν αιχμάλωτοι και έζησαν για να δουν την ειρήνη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: