ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Γράμμα στον Ομπάμα έστειλε ο Καντάφι.


Επιστολή στον πρόεδρο των ΗΠΑ έστειλε το απόγευμα της Τετάρτης (6/4), ο Μουαμάρ Κανάφι, ζητώντας του να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ στη Λιβύη. Νωρίτερα, το ΝΑΤΟ είχε κατηγορήσει τον λίβυο ηγέτη ότι χρησιμοποιεί πολίτες ως ανθρώπινες ασπίδες στο οδικό δίκτυο για να μπορούν έτσι να προελαύνουν ευκολότερα προς πόλεις που έχουν καταληφθεί από τους εξεγερμένους...



Σύμφωνα με τις πληροφορίες του CNN, ο Μουαμάρ Καντάφι στην επιστολή του προς τον Μπάρακ Ομπάμα, ζητά την διακοπή των επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ στη χώρα του.

Νωρίτερα, το ΝΑΤΟ είχε εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στις τακτικές του Καντάφι, ισχυριζόμενο ότι χρησιμοποιεί ανθρώπους ως ασπίδα.



"Οι κυβερνητικές δυνάμεις της Λιβύης έχουν επιδοθεί το τελευταίο διάστημα σε μη συμβατικές τακτικές διευκολύνοντας την οδική μετακίνησή τους χρησιμοποιώντας πολίτες ως ανθρώπινη ασπίδα κατά την προέλασή τους" προς πόλεις που κατέχουν οι εξεγερμένοι, υποστήριξε μιλώντας στον Τύπο ο βρετανός αντιναύαρχος Ρας Χάρντινγκ, αναπληρωτής διοικητής της ΝΑΤΟϊκής επιχείρησης στη Λιβύη.

"Ως εκ τούτου, οι κυβερνητικές δυνάμεις προχωρούν προς την Ατζνταμπίγια", πόλη που κατέχουν οι εξεγερμένοι, "κι απειλούν άμεσα την πόλη αλλά και πέραν αυτής και την Βεγγάζη", πρόσθεσε ο βρετανός στρατιωτικός μιλώντας από το γενικό επιτελείο του ΝΑΤΟ στην Νάπολη.

Για να αντιμετωπιστεί αυτό, το ΝΑΤΟ συνεχίζει τις απ' ευθείας επιθέσεις κατά των κυβερνητικών δυνάμεων καθώς και κατά της επιμελητειακής βοήθειάς τους, πρόσθεσε η ίδια πηγή επισημαίνοντας ότι το ΝΑΤΟ προχωρά και σε "χειρουργικές επιθέσεις" για να κόψει τον κύριο δρόμο εφοδιασμού των κυβερνητικών δυνάμεων μεταξύ της Μιζουράτα και της Ατζνταμπίγια, προσπαθώντας να αποφύγει με κάθε τρόπο την πρόκληση θυμάτων μεταξύ των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: