ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Μείωση εισοδημάτων και συντάξεων κατά 50% προβλέπει ο Παναγιώτης Γεννηματάς


«Πόλεμος πάντων πατήρ». Το είχε πει πριν χιλιάδες χρόνια ο Ηράκλειτος, το θυμήθηκε σήμερα ο επίτιμος αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Παναγιώτης Γεννηματάς αναφερόμενος στις συνέπειες της κρίσης. Όπως ανέφερε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο σημείο της έσχατης συστημικής κρίσης. Όταν γίνει αυτό «τίποτα δε θα μείνει στο απυρόβλητο».
Με τον δικό του άμεσο και επιθετικό τρόπο, ο κ. Γεννηματάς δε διστάζει να επισημαίνει τις αστοχίες και τις καθυστερήσεις της κυβέρνησης στη χάραξη της οικονομικής πολιτικής που θα μας οδηγήσει και πάλι στις αγορές. Ήταν αυτός που αμέσως μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009 καλούσε τον Γιώργο Παπανδρέου να πάρει άμεσα μέτρα προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την επερχόμενη καταστροφή.
Τώρα, θεωρεί πως η αναδιάρθρωση είναι ante portas. «Η χώρα δεν θ’ αποφύγει τη μέγγενη της λεγόμενης αναδιάρθρωσης, στην περικοπή ενός σημαντικού μέρους του δανείου της τάξεως 30 με 40%. Με τις θεσμικές ευλογίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πορευόμαστε σε μία ελεγχόμενη διαδικασία, ‘’φιλικής’’ διευθέτησης χρεών. Δεν σημαίνει ότι το «φιλικά» μεταφράζεται σε άμεση και εύκολη κατάληξη των διαπραγματεύσεων» σημείωσε με νόημα, μη παραλείποντας να στείλει και το λογαριασμό. «Δυστυχώς εκεί βαδίζουν τα πράγματα ως συνέπεια της συστηματικής αβελτηρίας, της κυβερνητικής ανικανότητας, του πολιτικού κενού μέσα στο οποίο εξελίσσεται η κρίση» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ιδιαίτερα απαισιόδοξος ήταν αναφορικά με τις τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία. «Ζημιές οι οποίες είναι ήδη προεξοφλημένες, απλώς δεν έχουν γραφτεί επισήμως στους ισολογισμούς, θα καταγραφούν κανονικά και ενδεχομένως με κάποια επαύξηση, η οποία μέχρι τότε θα έχει προκύψει οπότε η πρόσθετη ζημία, η οποία θα προκύψει στην πραγματικότητα θα διαφέρει πολύ από την κρυμμένη σημερινή πραγματική» ήταν τα λόγια του.
Μάλιστα, επανέλαβε την πρόβλεψη που έχει κάνει από το τέλος του 2010. «Είναι σαφές ότι η κοινωνία μας και η οικονομία βαδίζει σε περικοπή τουλάχιστον συνολικά κατά 50% εισοδημάτων και συντάξεων σε σχέση με τις απολαβές του 2009. Η εκτίμησή μου υπήρξε από το χειμώνα αυτή και επιμένω» υπογράμμισε.


http://www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: