ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Οι Πέντε Κουβανοί του Μαϊάμι


Της Μυρσίνης Τσακίρη
  
Στις 12 Σεπτεμβρίου του 1998, συνελήφθηκαν από το FBI στο Μαϊάμι και κρατήθηκαν στην απομόνωση για τους επόμενους 17 μήνες. Δικάστηκαν στο Μαϊάμι το 2001 και λόγω παραποιημένων και κατασκευασμένων κατηγοριών εναντίον τους καταδικάστηκαν με ποινές που κυμαίνονται από 15 χρόνια μέχρι σε διπλή ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Εκστρατεία ενημέρωσης για τους Πέντε Ήρωες
Από τότε που καταδικάστηκαν, εκτίουν τις ποινές τους χωριστά σε διάφορες φυλακές των ΗΠΑ και έχουν στερηθεί τις επισκέψεις από τις οικογένειες τους. Ακόμη και οι οικογένειες τριών από αυτούς που τους επιτρέπεται να τους επισκέπτονται, συχνά περιμένουν επί μήνες και χρόνια για την έκδοση βίζας.

Σε όλη τη Κούβα υπάρχουν πληροφορίες και διαρκής ενημέρωση του κόσμου σχετικά με τους Πέντε Κουβανούς, οι οποίοι είναι γνωστοί σαν "Los Cinco Heroes" (oι Πέντε Ήρωες). Σε πινακίδες στο δρόμο, σε φωτογραφίες, σε παραλίες, στους τοίχους, σε μουσεία, ξενοδοχεία, εστιατόρια και εκκλησίες. Υπάρχει επίσης μία συντονισμένη γενική εκστρατεία ενημέρωσης για αυτούς τους Πέντε πολιτικούς κρατούμενους που παραμένουν μέχρι και σήμερα άδικα φυλακισμένοι στις ΗΠΑ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: