ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Αστικο ΚΤΕΛ Βόλου: ΦΠΑ- ΚΑΥΣΙΜΑ ΕΦΕΡΑΝ ΑΥΞΗΣΕΙΣ

Αυξήσεις - φωτιά στα εισιτήρια του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου
Εκπληκτοι έμειναν όσοι Βολιώτες την Πρωτοχρονιά αποφάσισαν να μετακινηθούν με τα λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου, καθώς αντιλήφθηκαν πως οι τιμές των εισιτηρίων είχαν αυξηθεί από 0.10 ευρώ έως και 0.20 ευρώ. Μάλιστα το μπλε εισιτήριο, το οποίο χρησιμοποιούν οι περισσότεροι για την μετακίνησή τους στην πόλη, από 0.90 ευρώ πλέον κοστίζει 1.10!
Από την πρώτη κιόλας ημέρα του νέου χρόνου το Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου άλλαξε τις τιμές των εισιτηρίων και μάλιστα τις αύξησε.
Οι περισσότεροι Βολιώτες που μετακινούνται με τα λεωφορεία δεν είχαν ενημερωθεί γι’ αυτή την κίνηση και είδαν με έκπληξη τις τιμές των εισιτηρίων να έχουν πάρει την ανιούσα.
Πολλοί αντέδρασαν και διαμαρτυρήθηκαν στους οδηγούς των λεωφορείων πως αυτό που γίνεται με τις αυξήσεις στα εισιτήρια είναι εξωφρενικό, τη στιγμή που οι διαδρομές τουλάχιστον στην πόλη του Βόλου είναι μικρές.
Ειδικότερα οι νέες τιμές των εισιτηρίων είναι οι εξής: Για την Α’ ζώνη (πολεοδομικό συγκρότημα) το μπλε εισιτήριο από 0.90ευρώ κοστίζει πλέον 1.10 ευρώ, το κόκκινο (μαθητικό) από 0.50 ευρώ αυξήθηκε σε 0,60 ευρώ, το μωβ (φοιτητικό) από 0.70 ευρώ σε 0.80 ευρώ. Στη Β’ ζώνη το πράσινο εισιτήριο από 1.30 ευρώ πλέον κοστίζει 1.50 ευρώ και τα αντίστοιχα μαθητικά και φοιτητικά κοστίζουν τώρα 0.75 ευρώ και 1.10 ευρώ.
Ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου κ. Τρύφωνας Πλαστάρας σημείωσε πως το Υπουργείο Μεταφορών επέβαλε αυτή την αύξηση.
Οι λόγοι που οδήγησαν στις ανατιμήσεις των εισιτηρίων ήταν η σταδιακή αύξηση του Φ.Π.Α. από 8% σε 9%, έπειτα σε 11% και πλέον σε 13%, η αύξηση στην τιμή του πετρελαίου κίνησης, το οποίο πλέον κοστίζει 1.40 ευρώ το λίτρο τη στιγμή που το 2008 η τιμή του λίτρου δεν ξεπερνούσε τα 0,70 ευρώ.
Παράλληλα σημειώθηκε διπλασιασμός των τιμών στα ανταλλακτικά και τα αναλώσιμα, ενώ ο κ. Πλαστάρας ανέφερε πως τα έξοδα του Αστικού ΚΤΕΛ είναι πολύ αυξημένα, μιας και δεν έχει απολυθεί προσωπικό και καταβάλλονται κανονικά οι μισθοί, τα επιδόματα και τα δώρα των εορτών.
«Γνωρίζουμε όλοι πως είναι δύσκολη η εποχή, ενώ στην περίπτωση που μας ζητηθεί κι άλλη αύξηση μέσα στο χρόνο τότε είναι σίγουρο πως θα αρνηθούμε. Την εν λόγω αύξηση μάς την επέβαλε το Υπουργείο Μεταφορών», σημείωσε ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου.

taxydromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: