ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Θύματα απάτης 450 οικοδόμοι στη Β. Ελλάδα


Μια περίεργη ιστορία απάτης έχει στηθεί στη Βόρεια Ελλάδα, με θύματα οικοδόμους και  θύτες εργολάβους – και ίσως υπαλλήλους του ΙΚΑ…

Σύμφωνα με καταγγελίες από τη Δράμα, την Καβάλα και την Ξάνθη, περίπου 450 οικοδόμοι έχουν πέσει θύματα απάτης,...



καθώς έχουν δώσει μέχρι στιγμής πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ για καταβολή εργοδοτικών εισφορών στο ΙΚΑ σε εργολάβους, χρήματα τα οποία δεν αποδόθηκαν ποτέ στον ασφαλιστικό οργανισμό.



Σύμφωνα με όσα λέει ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Δράμας, Γιώργος Σαβρίδης στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, υπάρχουν δύο συγκεκριμένα πρόσωπα, ένας εργολάβος και ένας πολιτικός μηχανικός, οι οποίοι έχουν στήσει όλη την απάτη σε βάρος των οικοδόμων, αφήνοντας αιχμές και σε βάρος υπαλλήλων του ΙΚΑ στη Χρυσούπολη και την Καβάλα.

Σύμφωνα με τον κ. Σαβρίδη, οι εν λόγω υπάλληλοι συναινούσαν στην συμπλήρωση ψευδών Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (ΑΠΔ) από τους εργολάβους.

Ο κ. Σαβρίδης τονίζει, ακόμα, ότι μέχρι σήμερα από τους νομούς Καβάλας και Δράμας οι οικοδόμοι που υπέγραψαν υπεύθυνες δηλώσεις ότι έπεσαν θύματα απάτης ανέρχονται σε 100 περίπου άτομα.

Σημειώνει επίσης ότι μόλις σήμερα επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του και συνάδελφος από το Διδυμότειχο που έπεσε θύμα της ίδιας καλοστημένης απάτης.

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Ξάνθης, Φαρί Μπουδούρ, υπογραμμίζει ότι μέχρι τα Χριστούγεννα ο αριθμός των οικοδόμων που είχαν καταθέσει υπεύθυνες δηλώσεις ανερχόταν σε 320.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Ξάνθης υπογραμμίζει ότι σε αυτό το κύκλωμα εμπλέκονται περισσότεροι από δυο εργολάβοι και πολιτικοί μηχανικοί και σημειώνει πως ήδη ο φάκελος με όλες τις υπεύθυνες δηλώσεις έχει κατατεθεί στον εισαγγελέα, ενώ αναμένεται το επόμενο διάστημα να καταθέσουν και συμπληρωματικό φάκελο με περισσότερα στοιχεία.

Για την εμπλοκή του στην υπόθεση, ο πολιτικός μηχανικός που κατηγορείται από τους οικοδόμους απάντησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο πως δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση, κατηγορώντας ευθέως τον εργολάβο επιχειρηματία.

Μάλιστα, έχει υποβάλλει μήνυση τόσο στον κ. Σαβρίδη όσο και στον κ. Μπουδούρ για συκοφαντική δυσφήμηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: