ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Σοκ απο το θανατο 20χρονης στο Βολο.

Θάνατος - κεραυνός για 20χρονη
Σοκ και ανείπωτος θρήνος για τον πρόωρο και ξαφνικό θάνατο φοιτήτριας μόλις 20 ετών, η οποία «έσβησε» στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου δύο περίπου ώρες μετά τη διακομιδή της στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.
Η Ευαγγελία Καρανάσιου από το Βόλο, η οποία σπούδαζε στο Τμήμα Λογιστικής του ΤΕΙ Λάρισας, έδωσε άνιση και σύντομη μάχη να κρατηθεί στη ζωή.
Με συμπτώματα μηνιγγίτιδας, σύμφωνα με τους γιατρούς που αντιμετώπισαν το κρίσιμο περιστατικό, η 20χρονη εισήχθη στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου. Υψηλός πυρετός και έντονος πονοκέφαλος ταλαιπώρησαν τις δύο προηγούμενες ημέρες κατά πληροφορίες την άτυχη κοπέλα. Στις 5 χθες το πρωί δυστυχώς εξέπνευσε, βυθίζοντας στο βαρύ πένθος τους γονείς της, οι οποίοι έχασαν το μονάκριβο αγγελούδι τους.

Αργά το απόγευμα το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης, η οποία παραγγέλθηκε στο πλαίσιο της προανάκρισης από το Αστυνομικό Τμήμα Βόλου, ανέγραφε ως αδιευκρίνιστα τα αίτια θανάτου της νεαρής φοιτήτριας και έως ότου εκδοθούν τα αποτελέσματα μιας σειράς εξετάσεων.
Ο υψηλός πυρετός ήταν ανυποχώρητος για την 20χρονη φοιτήτρια, η οποία μεταφέρθηκε στις 3 το πρωί χθες, σύμφωνα με την Αστυνομία, στο Αχιλλοπούλειο. Οι γιατροί έκριναν αναγκαία την εσπευσμένη εισαγωγή της στη
Β’ Παθολογική, αλλά η άτυχη κοπέλα δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.
Οι γιατροί, αν και κανείς δεν μπορούσε να μιλήσει με απόλυτη βεβαιότητα, πιθανολογούν ότι νόσησε από μηνιγγοεγκεφαλίτιδα καλπάζουσας μορφής.
Στους γιατρούς του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ανέφερε πως αισθανόταν έντονους πόνους στο κεφάλι, ενώ βρίσκονταν σε εμπύρετη κατάσταση.
Τα συμπτώματα είχαν εμφανιστεί μία ή δύο ημέρες νωρίτερα και με αντιπυρετικά η 20χρονη επιχείρησε να αντιμετωπίσει τον πονοκέφαλο και τον υψηλό πυρετό, χωρίς όμως να υποχωρούν.
Το σοβαρό ενδεχόμενο να πάσχει από μηνιγγοεγκαφαλίτιδα, καθώς και πριν από μερικές ημέρες ακόμη μία 20χρονη φοιτήτρια νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο με παρόμοια συμπτώματα, τους κινητοποίησε άμεσα.
Με μια σειρά εξετάσεων προσπάθησαν να διαγνώσουν τη νόσο, ώστε να χορηγήσουν την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.
Δύο ώρες αργότερα το προσωπικό του Νοσοκομείο «πάγωσε» από την κατάληξη της άτυχης νεαρής. Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει ότι είχε χάσει τόσο γρήγορα και άδικα τη ζωή της.
Τραγικές φιγούρες οι γονείς της, που κατέρρευσαν όταν οι γιατροί βρέθηκαν στη δύσκολη θέση να τους ενημερώσουν ότι το μοναχοπαίδι τους υπέκυψε.
Για τον αιφνίδιο θάνατο παραγγέλθηκε νεκροψία-νεκροτομή. Τα αίτια παραμένουν ακόμη αδιευκρίνιστα και αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων.
Οι γιατροί του Νοσοκομείου Βόλου κάνουν λόγο για μεμονωμένο περιστατικό. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για το δεύτερο κρούσμα μηνιγγίτιδας στο Βόλο. Πριν από δύο εβδομάδες με τα ίδια συμπτώματα στο Αχιλλοπούλειο εισήχθη αρχικά στην Α’ Παθολογική και στη συνέχεια στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας μια 20χρονη φοιτήτρια. Ο οργανισμός της όμως αντέδρασε θετικά στη φαρμακευτική αγωγή που χορηγήθηκε και εξήλθε έχοντας ξεπεράσει το πρόβλημα υγείας.
Σήμερα στις 11:30 το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου η οικογένειά της, συγγενείς, φίλοι και συμφοιτητές θα αποχαιρετίσουν την αγαπημένη τους Ευαγγελία για τελευταία φορά.
taxydromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: