ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011


το ληστρικο κρατος του Τζεφρι σχεδιαζει να δινει στη δημοσιότητα (εταιρειες) τα ονόματα όσων δεν πληρώνουν διόδια!!!
Τα ονόματα των ιδιοκτητών των οχημάτων που περνούν τα διόδια χωρίς να πληρώσουν, θα γνωστοποιεί το υπουργείο Μεταφορών προς τις κοινοπραξίες - εταιρείες που εκμεταλλεύονται τα διόδια για τις περαιτέρω νόμιμες ενέργειές τους για την είσπραξη των οφειλομένων ποσών.


Την έγκρισή της για τη διαβίβαση των στοιχείων των ιδιοκτητών οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών, φορτηγών, κ.λπ.), έδωσε η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, απαντώντας θετικά σε σχετικό ερώτημα του υπουργείου για τη νομιμότητα της χορήγησης των ονομάτων. Διάφορες εταιρείες έθεσαν προς το υπουργείο το σχετικό αίτημα χορήγησης, εν όψει του γεγονότος ότι πολλοί οδηγοί δεν καταβάλλουν το αντίτιμο για τα διόδια, περνώντας με μετακίνηση της μπάρας από τους ίδιους.

Στοιχεία
Από σύστημα βιντεοσκόπησης προέκυπταν οι αριθμοί των οχημάτων που παραβιάζουν τα διόδια, αλλά όχι και οι ιδιοκτήτες τους, αφού τα στοιχεία υπάρχουν στη διάθεση του υπουργείου.

Στην απάντησή της προς το υπουργείο η Αρχή κρίνει ότι τα στοιχεία των οδηγών αποτελούν απλά προσωπικά δεδομένα, τα οποία μπορούν να δοθούν χωρίς να χρειάζεται η συναίνεσή τους και χωρίς να παραβιάζεται η νομοθεσία για τα προσωπικά δεδομένα, προκειμένου να ακολουθήσει δικαστική τους χρήση (π.χ. κατάθεση αγωγής, έκδοση διαταγής πληρωμής για το οφειλόμενο ποσό, πιθανότατα με επιβάρυνση προστίμου στο 20πλάσιο, κ.λπ.).

Σύμφωνα με την Αρχή, η χορήγηση των στοιχείων είναι νόμιμη αφού προβλέπεται ευθέως στις συμβάσεις που έχει υπογράψει η πολιτεία για την παραχώρηση και εκμετάλλευση των διοδίων, οι οποίες έχουν κυρωθεί με νόμο που ψηφίστηκε από τη Βουλή.

Οσον αφορά το σύστημα βιντεοσκόπησης, από παλαιότερες αποφάσεις της Αρχής (ήδη από την άδεια λειτουργίας των καμερών για τη διαχείριση της κυκλοφορίας) προκύπτει ότι μπορούν να καταγράφουν τους αριθμούς των πινακίδων των αυτοκινήτων, χωρίς να καταγράφονται και τα πρόσωπα όσων επιβαίνουν στο όχημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: