ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Τα καμάρια της ΕΛ.ΑΣ φτιάχνουν σκευωρίες, οι δικαστές προφυλακίζουν


Για 26η μέρα εξακολουθεί να βρίσκεται στις φυλακές του Κορυδαλλού ο Φώτης Δήμου. Για την μπατσάδικη σκευωρία που οδήγησε στα κάγκελα τον 21χρονο φοιτητή έχουμε γράψει αρκετές φορές. Παρά το φωτογραφικό υλικό και τις μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων κατά την σύλληψη του στην πορεία της 11 Μάη, που αποδεικνύουν ότι το σακίδιο με τις μολότοφ ήταν ένα «δωράκι» των μπάτσων προς τον φοιτητή για να τον τυλίξουν σε μια κόλα χαρτί, δεν ιδρώνει το αυτί κανενός αρμοδίου.
Τι κι αν η έρευνα που διατάχτηκε και απέδειξε ότι τα αντικείμενα που υπήρχαν στο σακίδιο δεν είχε τα αποτυπώματα του φοιτητή;  Τι κι αν είδαν το φως τόσα στοιχεία που αποδεικνύουν την μπατσάσικη σκευωρία;  Σύμφωνα με το κατηγορητήριο (και παρά τα στοιχεία και τις μαρτυρίες που τον αθωώνουν), βρέθηκαν «επαρκείς ενδείξεις ενοχής», από τους δικαστές, οι οποίες επέβαλαν την προφυλάκιση του.

Ποιες ήταν αυτές; Μα οι καταθέσεις των μπάτσων που έδωσε τα περιθώρια στο «Ποντίκι» να μιλήσει χλευαστικά γ’ αυτούς σε ένα άρθρο του που το τιτλοφορούσε «Τα καμάρια της ΕΛ.ΑΣ γράφουν ιστορία».

Στο ίδιο θέμα επανέρχεται σήμερα με ανακοίνωσή της η  Επιτροπής Δικαιωμάτων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α :
«Αυτές τις μέρες εκτυλίσσεται μια ακόμη υπόθεση αστυνομικής αυθαιρεσίας, με θύμα έναν ακόμη νέο άνθρωπο. Η σύλληψη του Φώτη Δήμου στη διαδήλωση της 11ης Μαΐου 2011, λίγα μέτρα από το σημείο της δολοφονικής επίθεσης των ΜΑΤ ενάντια στον Γιάννη Καυκά, έγινε αναίτια και στη συνέχεια κατασκευάστηκαν ενοχοποιητικά στοιχεία από τις δυνάμεις καταστολής.

Αυτό προκύπτει από τις μαρτυρίες πολλών πολιτών που ήταν παρόντες στο περιστατικό αλλά και από φωτογραφικό υλικό επαγγελματιών φωτορεπόρτερ, όπως επισημαίνει και τεκμηριώνει σε σχετική του ανακοίνωση το Παρατηρητήριο Αστυνομικής Αυθαιρεσίας.

Η απόφαση για την προφυλάκισή του, που βασίζεται σε μαρτυρίες εμπλεκόμενων στην υπόθεση αστυνομικών, παρά την έλλειψη ενοχοποιητικών στοιχείων - όπως προκύπτει από τη δακτυλοσκόπηση και τις συντριπτικές καταθέσεις αυτόπτων μαρτύρων, αποτελεί πρόκληση για το κοινό περί δικαίου αίσθημα.

Απαιτούμε την άμεση αποφυλάκιση του Φώτη Δήμου και την παραπομπή των αστυνομικών που είναι εμπλεκόμενοι με την απόπειρα ενοχοποίησής του» αναφέρει η ανακοίνωση».



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: