ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Ηταν, είναι και θα είναι... «σοσιαλισταράδες»


Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ 

«Αν κάνω μία αναδρομή προς τα πίσω, ποτέ δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι θα είμαι εκείνος ο υπουργός Οικονομικών που θα κόψει τους μισθούς κατά 15%, τις συντάξεις 10%, θα αυξήσω τον ΦΠΑ κατά 4%, τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης 30% και όλα αυτά μέσα σε έξι μήνες. Και μετά από όλα αυτά, το ερώτημα που βάζω στον εαυτό μου είναι, αν όλα αυτά με κάνουν λιγότερο σοσιαλιστή»!
Τάδε έφη, σε μια έκρηξη υπαρξιακής αγωνίας, ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στο ακροατήριο των ευρω-σοσιαλιστών «συντρόφων» του.
Να, όμως, που ακόμα σε υπαρξιακού τύπου θεατρικές παραστάσεις, οι κυβερνώντες δεν έχουν καμία αναστολή να φλομώνουν στο ψέμα ακόμα και τον «ψυχολόγο» τους:
Ψέμα πρώτο, ότι έκοψε «μόνο» κατά 15% και 10% μισθούς και συντάξεις ή ότι αύξησε «μόνο» κατά 4% τους έμμεσους φόρους. Τα έκοψε και τα αύξησε κατά πολύ περισσότερο, όπως πολύ καλά γνωρίζει (και γνωρίζουμε).
Ψέμα δεύτερο, ότι «δεν μπορούσε να φανταστεί» τα «κατορθώματα» της κυβέρνησης. Ας μην είναι τόσο μετριόφρων ο υπουργός. Αν μη τι άλλο του αναγνωρίζουμε ότι είναι αδίστακτα ευφάνταστος. Τόσο ευφάνταστος σε σημείο που η αντιλαϊκή πραγματικότητα της πολιτικής του να ξεπερνά κατά πολύ την όποια φαντασία!
*
Παρακάμπτουμε, εντούτοις, τα δύο ψέματα του κυρίου υπουργού και θα σταθούμε - με τη σημασία που του αρμόζει - στο κύριο θέμα:
Στο υπαρξιακό του (σ.σ.: δεν είναι και μικρό πράγμα στα τόσα άλλα προβλήματα που έχουν να λύσουν όσοι μας κυβερνούν, να έχουν να λύσουν και τα υπαρξιακά τους).
Ε, λοιπόν, διαβεβαιώνουμε τον κύριο υπουργό ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να αγωνιά. Δεν έχει κανένα λόγο να αναρωτιέται. Δεν έχει κανένα λόγο να τυραννιέται με τέτοιες σκέψεις.
Τι πάει να πει «είναι λιγότερο σοσιαλιστής»;
*
Οχι, κύριε Παπακωνσταντίνου. Πιστέψτε μας. Δεν έχετε για τίποτα να αμφιβάλλετε. Δεν έχετε σε κανέναν να απολογείσθε.
Σας το υπογράφουμε: Και εσείς, και ο πρωθυπουργός, και το υπουργικό σας συμβούλιο σύσσωμο, συθέμελο το ηγετικό κλιμάκιο που απαρτίζει το κόμμα σας, όλοι, είστε τόσο «σοσιαλιστές» σήμερα, όσο ήσασταν και χτες.
Είστε τόσο «σοσιαλιστές» στην κυβέρνηση, όσο ήσασταν και στην αντιπολίτευση.
Είστε τόσο «σοσιαλιστές» επί μνημονίου, όσο ήσασταν και προ μνημονίου.
Το ίδιο «σοσιαλιστές» είστε. Ακριβώς το ίδιο.
*
Δε χωρά καμία αμφιβολία:
Αν ο κ. Παπακωνσταντίνου και οι λοιποί δεν ήταν τόσο «σοσιαλιστές» πριν γίνουν κυβέρνηση, θα ήταν αδύνατον να (δια)πράττουν όσα (δια)πράττουν αφότου γίνανε κυβέρνηση.
«Σοσιαλιστές» ήταν κι όταν ως αντιπολίτευση διατράνωναν τον πολιτικό και ιδεολογικό τους συντονισμό με τους Μάνο και Ανδριανόπουλο, «σοσιαλιστές» είναι και τώρα που κάλεσαν το ΔΝΤ και την ΕΚΤ για «βοήθεια».
«Σοσιαλιστές» ήταν κι όταν παραχωρούσαν τη χώρα για να βομβαρδίζεται η Γιουγκοσλαβία, «σοσιαλιστές» και τώρα που παραχωρούν τη χώρα για να βομβαρδίζεται η Λιβύη.
Ούτε «λιγότερο», ούτε «περισσότερο». Το ίδιο «σοσιαλιστές» είναι. Αν και τώρα - κατά μία εκδοχή - είναι «και πιο σοσιαλιστές»!

Ο κ. Παπανδρέου, παραμονές του μνημονίου, το δήλωνε στη Βουλή (16/4/2010) ευθαρσώς:
«Από την εμπειρία μου, έχω γίνει και πιο σοσιαλιστής απ' ό,τι ήμουν πριν» (!), κατακεραύνωσε το ακροατήριο ο πρωθυπουργός.
Ας πάψει, επομένως, να βασανίζεται ο κ. Παπακωνσταντίνου.



http://tasosnastos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: