ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Μάστιγα οι αυτοκτονίες οικογενειαρχών λόγω χρεών


Μάστιγα οι αυτοκτονίες οικογενειαρχών λόγω χρεών
Σε μάστιγα τείνουν να εξελιχθούν οι αυτοκτονίες οικογενειαρχών, οι οποίοι μην μπορώντας να βγουν από το οικονομικό τους αδιέξοδο δίνουν τέλος στη ζωή τους.
Μέσα σε διάστημα μόλις μίας εβδομάδας τρία άτομα αυτοκτόνησαν βυθίζοντας στο πένθος και τη θλίψη τους δικούς τους ανθρώπους και προκαλώντας παράλληλα σοκ στο πανελλήνιο.
Στην Πάτρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας, πατέρας δύο παιδιών απαγχονίστηκε μέσα στην επιχείρησή του στο κέντρο της πόλης. Η αδελφή του τον αναζητούσε μέρες στο τηλέφωνο κι επειδή ήταν αδικαιολόγητη η απουσία του αποφάσισε να πάει στο κατάστημα να τον βρει. Εξω ήταν παρκαρισμένο το αυτοκίνητό του, κι έτσι η γυναίκα αποφάσισε να μπει μέσα. Εκεί ήρθε αντιμέτωπη με τη φρικτή εικόνα του απαγχονισμένου αδελφού της, ο οποίος είχε χρησιμοποιήσει έναν αυτοσχέδιο βρόχο για να βάλει τέλος στη ζωή του.

Οι αστυνομικοί που έκαναν τις έρευνες απέκλεισαν το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας. Ο 56χρονος είχε πάει στην πόλη της Πάτρας από την Αθήνα πριν από ένα χρόνο δημιουργώντας μια επιχείρηση με την ελπίδα να έχει ένα καλύτερο αύριο. Ομως τα σχέδιά του δεν πραγματοποιήθηκαν και η οικονομική κρίση τον βούλιαζε στα χρέη κάθε μέρα.

Στο Ηράκλειο, ένας απελπισμένος 45χρονος εκπαιδευτικός, πνιγμένος κι αυτός στα χρέη, τηλεφώνησε σε έναν δικό του άνθρωπο και του είπε «εδώ τελειώνουν όλα». Στη συνέχεια προσπάθησε να αυτοκτονήσει κάνοντας χαρακίρι: έμπηξε ένα μαχαίρι στην καρδιά του. Από το τραύμα προκλήθηκε ακατάσχετη αιμορραγία, αλλά δεν επήλθε ακαριαίος θάνατος, όπως ήλπιζε.

Ετσι, όταν δεν τα κατάφερε, ανήμπορος πλέον να κόψει το νήμα της ζωής του, ζήτησε από τον πρώτο αστυνομικό που έσπευσε για να δει τι είχε συμβεί, να τον σκοτώσει με το υπηρεσιακό του περίστροφο προκειμένου να γλιτώσει από το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο είχε βρεθεί τους τελευταίους μήνες. Ο άνδρας εξέπνευσε λίγες ώρες μετά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο, από αιμορραγία.

«Συγγνώμη, αλλά δεν αντέχω άλλο. Δεν έχω δουλειά. Θέλω να πεθάνω αξιοπρεπώς» έγραψε στο τελευταίο του σημείωμα ο 54χρονος εργολάβος από τα Χανιά λίγο πριν δώσει τέλος στη ζωή του. Ο εργολάβος βρέθηκε απανθρακωμένος μέσα στο αυτοκίνητό του στην περιοχή Φώκες. Ο άτυχος άνδρας, πατέρας δύο παιδιών, εξαφανίστηκε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής. Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα, καθώς δεν είχε δουλειά και αδυνατούσε να αντεπεξέλθει ακόμα και στα στοιχειώδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: