ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Αστυνομικοί … εξαρτημένοι "ήρωες" της...ηρωίνης

Αστυνομικοί … εξαρτημένοι


ΕΚΑΝΕ το θαύμα του ο… κοριός. Στην Αστυνομία (!) και για να αποκαλύψει «δραστηριότητες» αστυνομικών!! Ο «κοριός» που καταγράφει, η κρυφή κάμερα που τρομάζει κι άλλους τους πανικοβάλλει. Τους φταίχτες που θέλουν να κρύψουν και να κρυφτούν.

ΝΑ τα πάρουμε απ’ την αρχή. Κατά… τομέα και με τις παραλλαγές του κοριού στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου. Τα κάνουν γυαλιά-καρφιά οι κουκουλοφόροι στις συγκεντρώσεις, ωστόσο, το ΚΚΕ (και όχι μόνο) αντιδρά στην δημόσια κάμερα. Και είναι οι πιο πειθαρχημένοι στις πορείες, άρα δεν έχουν κάτι να φοβηθούν ή να κρύψουν. Είναι θέμα…αρχής. 
Και, βέβαια, δεν τους ρωτάμε για τις μεθόδους και τα «εργαλεία» ελέγχου των πολιτών στην ιδεολογική τους μητρόπολη. Στήσε, λοιπόν, δημόσια κάμερες, προφύλαξε τα καταστήματα και τους ανθρώπους και δεν έχει κάτι να φοβηθεί ο νομοταγής. Με την προϋπόθεση πως το «προϊόν» θα παραδοθεί σε νόμιμα χέρια για αξιολόγηση και αξιοποίηση.

ΜΕ τους «λύκους» να φυλάνε τα πρόβατα, δεν ήταν περίεργο το κρούσμα και η «δίωξη» (ναρκωτικών) έγινε ρεζίλι. Αστυνομικοί με το δάκτυλο στο μέλι (αντί στη σκανδάλη) το γεύτηκαν πριν το παραδώσουν στην «πυρά», να παίρνουν…εντολές από μαφιόζους που τους προστάτευαν. Παρακολουθούμε αποσβολωμένοι τα τεκταινόμενα, αλλά σημασία έχει πως ΜΟΝΟ με τον «κοριό» (προηγμένης τεχνολογίας) στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου έγινε το θαύμα.

ΕΙΝΑΙ η λύση και μην κοροϊδευόμαστε. Δεν ξετρυπώνεις τον κακοποιό με παρακάλια. Κάνε την επιλογή σου και προχώρα. Για να εντοπίσεις τον φονιά, τον βιαστή, να συλλάβεις τον οδηγό που τραυμάτισε εγκαταλείποντας το θύμα, τον μεγαλοφοροκλέφτη, τον εκβιαστή. Και…παραπέρα;

ΣΥΝΔΕΣΕ τον «κοριό» στο (δημόσιο) γραφείο του δημάρχου για να αποκαλύψεις τις κομπίνες του, κατάγραψε τις συνομιλίες του υπουργού-θα προλάβεις τις μίζες-κι αυτό είναι πρόληψη. Και συμμόρφωση του δημόσιου λειτουργού, διά τον φόβον των αποκαλύψεων. Μόνο…μην πάρεις φόρα και χωθείς με κάμερα στα ιδιωτικά του (γραφείο…κρεβατοκάμαρα), θα μπλέξεις άσχημα, θα την πληρώσεις.

ΜΑΚΑΡΙ να περίσσευε η εντιμότητα στην εποχή μας του ψεύδους, να ξεχείλιζε η ειλικρίνεια των δημοσίων μας ανδρών και γυναικών πνιγμένη σε ξεχασμένες αρετές, συνήθειες και πρακτικές. Δεν παρουσιάζεται…αυθορμήτως ο δράστης. Τον παγιδεύεις και δεν είναι εύκολο. Κι αν επιμείνεις στην ολοσχερή άρνηση της αστυνόμευσης γιατί μας πάει σε άλλες εποχές, είσαι υποχρεωμένος να τις…ξαναζήσεις.

ΔΕΝ βρισκόμαστε στα χρόνια που ο χωροφύλακας έριχνε, κρυφά, στη τσέπη του υπόπτου μια πρέζα χασίς για να τον ενοχοποιήσει. Έχουμε δημοκρατία και δεν την αναιρεί ο «κοριός» που ανακαλύπτει, καταγράφει, αποκαλύπτει και…τιμωρεί. Νόμιμα.


Θανάσης Νικολαΐδης


 RAMNOUSIA 

Δεν υπάρχουν σχόλια: