ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

2013 ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ



hope
Tο 2012 βρίσκεται λίγες ώρες πίσω, ή καλύτερα το 2013 είναι νέο, μόνο λίγων ωρών. Αναμφισβήτητα η προηγούμενη χρονιά ήταν πολύ δύσκολη. Παλέψαμε όμως και αντέξαμε. Η κρίση δεν με λυπεί καθόλου κι αυτό γιατί έδωσε την ευκαιρία για εκκαθάριση σε οτιδήποτε περιττό.
Περιττά πράγματα πετάχθηκαν, περιττές συνήθειες κόπηκαν, περιττοί άνθρωποι μπήκαν στην άκρη. Όλες οι πλαστικές αξίες και προτεραιότητες, όλα όσα κρατούσαν το ψέμα ζωντανό γύρω μας, ευτυχώς αργά και βασανιστικά καταρρέουν. Όσο αφορά τους ανθρώπους το έγραφα κι εδώ. Αρκετά άτομα τα έχασα, αν και τα θεωρούσα φίλους. Έβγαλαν το προσωπείο, όταν τα πράγματα ζόρισαν. Άλλοι αποδείχθηκαν κρυφοφασίστες, που η τόνωση των άκρων τους έδωσε τον χώρο για να εκφραστούν. Άλλοι μην έχοντα προσωπικό όφελος απλά χάθηκαν ως σκιές, υποκρινόμενοι ή αδιάφοροι.

Δεν με πειράζει όμως, γιατί δίπλα μου έμειναν και θα μείνουν μόνο όσοι αξίζουν κι επειδή το θέλουν κι οι ίδιοι. Δεν πρόκειται ποτέ να θέλω ναγίνομαι αρεστός και αυτό θα είναι ένα τίμημα που θα το πληρώνω με μεγάλη ευχαρίστηση, συνέχεια. Το 2013, δεν θα λάβω υπόψη ούτε μια λέξη. Πλέον μετρούν μόνο οι πράξεις. Άτομα που δεν ενδιαφέρονται για το τι κάνω, που προσπερνούν τις στιγμές μου, θα τα προσπεράσω. Η ζωή είναι μικρή γι’ αυτούς.
Όμως ευχαριστώ και όσους πιστεύουν σε μένα, όλους όσους μου το δείχνουν και έμπρακτα με στηρίζουν. Όσους είναι συνοδοιπόροι και συνταξιδιώτες. Γι’ αυτό κρατήστε όσους αξίζουν μόνο. Αγαπάτε…καταλλήλους. Ονειρευτείτε…και μην το κάνετε μόνοι. Ευχαριστώ και όσους διαβάζετε τα κείμενα που γράφονται σ’ αυτήν εδώ την διαδικτυακή γωνιά.
Θέλω να σας ευχηθώ ότι καλύτερο για την νέα χρονιά. Μην φοβάστε, βάλτε το λιθαράκι σας για να αντιμετωπίστε την αδικία, το παράλογο, το δήθεν και το κακό παντός είδους. Μείνετε μακρυά από όσους σας κριτικάρουν χωρίς να σας ξέρουν, κλείστε τ’ αυτιά σας σε ότι σας κρατάει πίσω. Μοιραστείτε, ιδέες, φαγητό, συναισθήματα, ενδιαφέροντα. Αγκαλιάστε ότι δεν σας μοιάζει, κατανοήστε το διαφορετικό, αγαπήστε! Κρατήστε μόνο ότι έχει νόημα για εσάς. Αρνηθείτε το χρήμα και τον κώδικα αξιών του. Μην πιστεύετε σε συνταγές επιτυχίας, ούτε να ασπάζεστε τα κοινωνικά “πρέπει”. Επίσης, το 2013 ελπίζω να φέρει Υγεία, που έχει καταντήσει μια ευχή που την λέμε μηχανικά ή την προσπερνάμε, χωρίς να κατανοούμε την αξία της.
Η ζωή είναι ωραία,οσο δύσκολη κι αν γίνεται, μην μιζεριάζετε, αντισταθείτε! Δεν υπάρχει τίποτα δεδομένο, γι’ αυτό χαρείτε ότι έχετε και να είστε ευγνώμονες. Μην το βάλετε κάτω, αφήστε όσους θέλουν να μείνουν στα δόγματα και στο υπερτροφικό Εγώ τους, να σαπίσουν στους καναπέδες. Βγείτε στον δρόμο, ανακαλύψτε νέα πράγματα που θα σας δώσουν νόημα και ενδιαφέρον.
Δεν ξέρω αν το 2013 είναι καλύτερη χρονιά, αλλά σίγουρα θα είναι διαφορετική. Έχω θέσει μικρούς στόχους που θέλω να τους πραγματοποιήσω αργά και μεθοδικά.  Νομίζω ότι αυτό είναι το καλύτερο. Έτσι είσαι περήφανος αν τους πετύχεις. Δεν είμαι υπέρ των μεγαλεπήβολων και μη ρεαλιστικών σχεδίων, των new year’s resolutions κτλ.
Καλή χρονιά να έχουμε, δημιουργική, αγωνιστική, με όμορφες στιγμές, περισσότερη κριτική σκέψη και πολύ περισσότερη ανθρωπιά! Το παιχνίδι παίζεται ακόμα! Ας γεμίσουμε εμείς τις σελίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: