ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ:ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ, ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ, ΑΡΝΗΣΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΕΠ.ΟΠ.


Αυξάνονται καθημερινά οι απώλειες του Τουρκικού Στρατού στις συγκρούσεις του με τους Κούρδους αντάρτες, που ενισχύονται ολοένα περισσότερο από την καταπιεσμένη κουρδική μειονότητα, αλλά και δρέπουν τους καρπούς της ισραηλινής υποστήριξης. Ο νομάρχης του Χακκάρι, ΜουαμέρΤουρκέρ, δήλωσε πως σε ένοπλη σύγκρουση στην κοιλάδα Καζάν, της πόλης Τσουκούρτζα, ένας (1) υπαξιωματικός σκοτώθηκε και έξι (6) στρατιώτες τραυματίστηκαν. Παράλληλα, από την έκρηξη νάρκης-ιδιοκατασκευής την ώρα που περνούσαν στρατιώτες στην κοιλάδα Τεκελί σκοτώθηκαν δύο στρατιώτες, στο Σέμντινλι του Χακκάρι.
Οι τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Τουρκικός Στρατός στον πόλεμο που διεξάγει εναντίον του ΡΚΚ, σε συνδυασμό με τις σοκαριστικές ειδήσεις για βασανισμούς μέχρι θανάτου Τούρκων φαντάρων από τους διοικητές τους, έχουν και μια άλλη συνέπεια: την έλλειψη ενδιαφέροντος για κατάταξη Επαγγελματιών Οπλιτών. Πρέπει να αναλογιστούμε ότι ο τουρκικός στρατός και η κυβέρνηση Ερντογάν έθρεφαν πολλές ελπίδες για τη δημιουργία ενός νέου στρατού από Επαγγελματίες Οπλίτες που θα αντικαθιστούσαν τους έφεδρους και θα κατόρθωναν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά το κουρδικό αντάρτικο.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του Τουρκικού Τύπου (Ιστοσελίδα Askerhaber 22-10-2011), η νέα κυβερνητική προσπάθεια σχετικά με το στρατιωτικό ζήτημα προβάλλοντας  «το καθήκον για την πατρίδα» κατέρρευσε! Το Γενικό Επιτελείο αναφέρει πως ανιχνεύτηκε ότι φέτος από τους 5.103 συμβασιούχους στρατιώτες και δεκανείς, μόνο οι 1992 πέτυχαν στα τελικά τεστ και περιγράφει πως « Όπως θα φανεί από τα 5.103 άτομα μόνο τα 1992 (με το πιο αισιόδοξο νούμερο) θα τελειώσουν την τρίμηνη εκπαίδευση τον Μάρτιο του 2012 και θα μπορούνε πλέον να αναλάβουν καθήκοντα» . Το Γενικό Επιτελείο θα πληρώνει στους συμβασιούχους στρατιώτες και δεκανείς 2.000 λίρες τον μήνα. Όλες οι ανάγκες τους θα καλύπτονται από το κράτος και κάθε χρόνο θα κερδίζουν δικαίωμα αποζημίωσης 7.000 λιρών.
Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου συνεχίζει ως εξής : «Για το έτος 2011 είχε οριστεί να αναλάβουν καθήκοντα εντός του Σ.Ξ. 5.103 άτομα και οι σχετικές εγγραφές άρχισαν στις 12-7-2011. Κατά την περίοδο αυτή, αρχικά σε ένα κέντρο και αργότερα σε 10 υπήρξαν 17.827 άτομα που υπέβαλαν αρχική αίτηση.
Εξ αυτών όμως 3038 εμφανίστηκαν και ο έλεγχος της υγείας οι σωματικές δοκιμασίες και οι συνεντεύξεις αυτών περατώθηκαν στις 21-10-2011. Στο τέλος των δοκιμασιών πέτυχαν 1992 άτομα. Όπως θα φανεί από τα 5.103 άτομα μόνο τα 1992 (με το πιο αισιόδοξο νούμερο) θα τελειώσουν την τρίμηνη εκπαίδευση τον Μάρτιο του 2012 και θα μπορούνε πλέον να αναλάβουν καθήκοντα» .
Για το 2012 είχε προγραμματιστεί να ενταχθούνε 10.659 άτομα. Οι σχετικές αιτήσεις έληξαν στις 21-11-2011 και αίτημα υπέβαλαν 8.450 άτομα. Οι εξετάσεις υγείας, φυσικών ικανοτήτων και οι συνεντεύξεις θα τελεστούνε στο χρονικό διάστημα από 16 Ιανουαρίου έως 6 Φεβρουαρίου. Έχει σχεδιαστεί αυτοί που θα πετύχουν να αρχίσουν την εκπαίδευση τους τον Μάιο του 2012 και τον Αύγουστο του 2012 να αναλάβουν καθήκοντα στις μονάδες τους».
Το Τουρκικό ΓΕΣ μετά την διαπίστωση πως δεν υπήρχε επαρκές ενδιαφέρον για την κατάταξη ΕΠ.ΟΠ. έχει παρατείνει το χρονικό διάστημα υποβολής αιτήσεων και έχει αυξήσει τον αριθμό των σημείων υποβολής αιτήσεων.
Εμείς καλούμε την νεολαία στην Τουρκία να αντισταθεί στις σειρήνες που την καλούν να μετατραπεί σε Μισθοφόρο. Να μην παρασυρθεί από τον εθνικιστικό παροξυσμό και να απαιτήσει Πολιτική Λύση του Κουρδικού Ζητήματος στη βάση των κοινών συμφερόντων των δύο λαών.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΕΘΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437  diktiospartakos.blogspot.com 
(στοιχεία δανειστήκαμε από τα TOURKIKANEA.GR)

Δεν υπάρχουν σχόλια: