ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

3Η BIENΝALE ΑΘΗΝΑΣ: ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ- ΤΟ ΤRAILER ΠΟΥ ΕΚΟΨΕ Η ΕΡΤ


Η Μπιενάλε της Αθήνας λειτουργεί μέσα σε ένα διεθνές δίκτυο μεγάλης κλίμακας περιοδικών διοργανώσεων σύγχρονης τέχνης. Αναδύθηκε μέσα από την εντεινόμενη πολιτιστική δραστηριότητα που καθιστά την Αθήνα έναν από τους πλέον ενδιαφέροντες τόπους για τη σύγχρονη τέχνη. Φέτος είναι η 3η χρονιά και ο τίτλος της έκθεσης είναι “Μονόδρομος”.
Ο τίτλος είναι εμπνευσμένος από το ίδιο το παρόν που βιώνουμε. Η έκθεση βρίσκεται μέσα στο κλίμα της εποχής και φιλοξενείται σε διάφορα μέρη της πόλης, έχοντας ως κεντρικό άξονα το παράλογο! Όσο αφορά τον τίτλο “μονόδρομος”, έχει να κάνει με τους μοναδικούς σωστούς δρόμους που προβάλλονται, που ουσιαστικά είναι περιοριστικές ιδέες που εγκλωβίζουν.
Αν και στην πολιτική παρουσιάζονται διάφοροι μονόδρομοι, οι οποίοι οδηγούν στην καταστροφή, η Τέχνη οφείλει να παρουσιάζει εναλλακτικούς δρόμους, χωρίς να σημαίνει ότι ασκεί πολιτική. Συμμετέχουν πάνω από 100 καλλιτέχνες σε διάφορους χώρους, με επίκεντρο τη Διπλάρειο Σχολή στην Πλατεία Θεάτρου και το Πάρκο Ελευθερίας.
Παρακάτω μπορείτε να δείτε το trailer που αρνήθηκε να παίξει η ΕΡΤ από φόβο μην παρέμβει το ΕΣΡ. Η πρόφαση της ΕΡΤ είναι τόσο αστεία, αποδεικνύοντας πως σε μια εποχή όπου απειλούνται οι ελευθερίες, εκείνη συνεχίζει να βρίσκεται υπό την  ”δημοκρατική” επιρροή της εξουσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: