ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ


Με αφορμή κείμενο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο σε sites, blogs, και μέσω e-mails, για την πληρωμή των λογαριασμών μέσω των τραπεζών, είμαστε υποχρεωμένοι, να κάνουμε μερικές παρατηρήσεις, και να πούμε ολόκληρη την αλήθεια. Οφείλουμε να αντιπαραθέσουμε και το παρακάτω αιτιολογικό κείμενο του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
1) Το εν λόγο κείμενο είναι ανυπόγραφο, δεν το υπογράφει καμιά τράπεζα αλλά διακινείται μέσω στελεχών της, και το κυριότερο από τα εταιρικά e-mail (ώστε να προσδώσει κύρος)

2) Είναι χωρισμένο σε δυο λογικές ενότητες οι οποίες έρχονται σε ευθεία αντίθεση μεταξύ τους. Δηλαδή ενώ στο πρώτο μέρος προτρέπει να πληρωθούν οι λογαριασμοί της ΔΕΗ μέσω των τραπεζών και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα διακοπής της ηλεκτροδότησης, στο δεύτερο μέρος του ιδίου κειμένου δίνει οδηγίες πως θα προστατεύουμε τα ρολόγια της ΔΕΗ από την πρόσβαση των υπαλλήλων που θα έρθουν να διακόψουν την ηλεκτροδότηση.

3) Χρησιμοποιεί λούμπεν γλώσσα γραφής, που δεν αρμόζει στην αντίσταση που πρέπει να επιδείξουμε συλλογικά όλοι μαζί, απέναντι στα χαράτσια, και την κλοπή της ζωής μας συνολικά.


4) Είναι παντελώς αβάσιμο δεν στηρίζεται σε κανένα επίσημο έγγραφο, και κάνει σπέκουλα υπέρ των τραπεζών. Περίεργο πολύ είναι ότι καμιά τράπεζα δεν περιλαμβάνει αυτές τις οδηγίες στις επίσημες ιστοσελίδες της, αλλά και δεν το έχει αποκρούσει ως πλαστό, αφού δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, και συγχέει τους καταναλωτές. (Το κίνημα «δεν πληρώνω» θα παρέμβει για το θέμα αυτό στην Ένωση Ελληνικών Τραπεζών)

5) Τέλος στο υστερόγραφο, προειδοποιεί όποιον πληρώσει ότι δεν θα έχει πια δικαίωμα να αντιδράσει ξανά για τα επιπλέον δεινά που θα μας επιβληθούν στο μέλλον (ποιος άραγε είναι αυτός που έχει τόσο θράσος;).

Το κείμενο αυτό ήρθε στο e-mail μας από στελέχη της Τράπεζας Κύπρου και της Εθνικής Τράπεζας, πράγμα που δείχνει ότι το τραπεζικό σύστημα υπονομεύει ολόκληρο το κίνημα προς όφελος του (οικονομικό και όχι μόνο). Είναι προφανές ότι το κείμενο αυτό προσπαθεί να μας στρέψουν στις τράπεζες, οι οποίες έχουν συμβάσεις με την ΔΕΗ, και κερδίζουν χρήματα από κάθε συναλλαγή μας με αυτές.

Τι πραγματικά ισχύει ;

1ον ) ο Νόμος 4021/3-10-2011 αριθμός ΦΕΚ 218/3-10-2011 άρθρο 53 είναι σαφής, στην παράγραφο 11, ορίζει ότι «Αν δεν καταβληθεί το τέλος, η Δ.Ε.Η. και οι εναλλακτικοί προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος προβαίνουν στην έκδοση εντολής διακοπής του ρεύματος του καταναλωτή προς τον διαχειριστή του Δικτύου, ο οποίος προβαίνει σε διακοπή σύνδεσης και δεν το επιχορηγούν μέχρι να εξοφληθεί το οφειλόμενο τέλος, …» παρακάτω δε το ίδιο άρθρο αναφέρει :  «αν δεν ζητηθεί η διακοπή της σύνδεσης, με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών επιβάλλεται σε βάρος της Δ.Ε.Η. η του εναλλακτικού προμηθευτή ηλεκτρικού ρεύματος και υπέρ του δημοσίου, πρόστιμο ίσο με το τέλος που δεν καταβλήθηκε προσαυξημένο κατά 25%.»

Συνεπώς η Δ.Ε.Η. θα κόψει το ρεύμα αναγκαστικά, σε όλους :

α) σε όσους δεν πληρώσουν γιατί δεν θέλουν. β) σε όσους δεν πληρώσουν γιατί δεν μπορούν να πληρώσουν. γ)σε όσους πάνε μέσω ATM τραπεζών. δ) σε όσους καταθέσουν τα χρήματα μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και δανείων.  Αν η Δ.Ε.Η. και οι εναλλακτικοί προμηθευτές δεν κόψουν το ρεύμα τότε για κάθε 1,000€ τέλους για το οποία δεν θα εκδώσουν τις αντίστοιχες εντολές διακοπής, η Δ.Ε.Η. και οι εναλλακτικοί προμηθευτές θα καλούνται να πληρώσουν 1250€ πρόστιμο στην Εφορία.

Το κατάπτυστο αυτό νομοθέτημα του Βενιζέλου, πάει ακόμη παραπέρα, χαρίζει κυρίως στη ΔΕΗ, αλλά και στους εναλλακτικούς προμηθευτές 13.000.000 δεκατρία εκατομμύρια €, ως επιβράβευση της άψογης συνεργασίας τους (νόμος 4021/3-10-2011 άρθρο 53 παράγραφος 10).

ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ 2,600,000,000 (ΔΥΟ ΚΟΜΜΑ ΕΞΙ ΔΙΣ) ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ 0,25% ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗ ΔΕΗ 6,500,000 (ΕΞΗΜΙΣΗ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ) ΓΙΑ ΤΟ 2011 ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ ΓΙΑ ΤΟ 2012 ΔΗΛΑΔΗ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΣΤΗ ΔΕΗ 13.000.000 (ΔΕΚΑΤΡΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ) ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ

Συμπεράσματα :

Συμπέρασμα πρώτο: Η πληρωμή μόνο της αξίας του ρεύματος και των δημοτικών τελών, μέσω των ATM των τραπεζών χωρίς την πληρωμή του Μόνιμου Ειδικού Τέλους Ακινήτων, συνιστά αναμφισβήτητα τη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Συμπέρασμα δεύτερο: 
Η πληρωμή μόνο της αξίας του ρεύματος και των δημοτικών τελών, μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων χωρίς την πληρωμή του Μόνιμου Ειδικού Τέλους Ακινήτων, συνιστά αναμφισβήτητα τη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Συμπέρασμα τρίτο :
 Η Νομική οδός θα παράξει θετικά η αρνητικά αποτελέσματα μετά από το νωρίτερο διάστημα των τεσσάρων με έξη (4-6) μηνών. Επομένως θα μας κόψουν το ρεύμα αν δεν πληρώσουμε το σύνολο του λογαριασμού και είναι ανώφελο να προστρέξουμε στη δικαιοσύνη (παρά μόνο για την τιμή των όπλων). Είναι σίγουρο ότι έχουμε το δίκαιο με το μέρος μας αλλά επιπλέον είναι τόσα πολλά τα ζητήματα που είναι αντισυνταγματικά (δες μνημόνιο, κόψιμο μισθών – συντάξεων, απολύσεις,  μεσοπρόθεσμο, κούρεμα κα πάρα πολλά), αντιλαϊκά, παράνομα, για τα οποία πρέπει, να έχουμε τη συνδρομή της δικαιοσύνης, αλλά με όρους δημοκρατίας, και βέβαια αφού κριθούν αντισυνταγματικοί, οι απεχθείς νόμοι που ψηφίζουν εις βάρος όλων μας.

Συμπέρασμα τέταρτο : Ο νόμος 4021/3-10-11 είναι σαφής, στοχεύει άμεσα στη ληστρική επιδρομή, στις απολαβές μας, συνιστά ευθεία επίθεση στην ιδιοκτησία, με στόχο στη συνέχεια να πουλήσουμε τα σπίτια μας αντί πινακίου φακής, και με μαυραγορίτικες διαθέσεις. Μεσοπρόθεσμος στόχος των επίδοξων μελλοντικών ιδιοκτητών των σπιτιών μας είναι η μαζική συγκέντρωση τους. Η συνέχεια είναι λίγο πολύ γνωστή θα πληρώνουμε ενοίκιο στο ίδιο μας στο σπίτι.

Συμπέρασμα Πέμπτο : Η θέληση της Κυβέρνησης – ΕΕ- ΔΝΤ , είναι δεδομένη και ευθεία απέναντι και ενάντια στο λαό, ακόμα και η στάση σύσσωμης της αντιπολίτευσης δημιουργεί τουλάχιστον πολλά ερωτηματικά.  Είναι αποφασισμένοι να καταληστέψουν τις αποδοχές μας, την ιδιοκτησία μας,  να εκχωρήσουν τη χώρα μας, την εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία, και να μας παραδώσουν άνευ όρων χωρίς κανένα δικαίωμα βορά των αγορών, και εξαθλιωμένους.

Πως αντιστεκόμαστε;


Ζούμε πια σε μία ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ, που τίποτα δεν είναι ίδιο με το παρελθόν, και το μέλλον φαίνεται βαρύ και δύσκολο. Σε αυτή τη «Νέα Εποχή», είμαστε αναγκασμένοι να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας. Το συζητάμε όλοι μεταξύ μας, και πρέπει να σταθούμε αντάξιοι και υπεύθυνοι των περιστάσεων. Είμαστε όλοι Αντιμνημονιακοί, είμαστε όλοι ενάντια σε αυτή την καταστροφή που Κυβέρνηση – ΕΕ -  ΔΝΤ, και της ολόκληρης σιωπούσας αντιπολίτευσης, προσπαθούν να μας επιβάλουν.

Ζούμε στη «Νέα Εποχή», και σε μια καμπή που οι σχέσεις μεταξύ μας δεν είναι και οι καλύτερες. Δεν γνωριζόμαστε μεταξύ μας, οι προηγούμενες πολιτικές επιλογές μας, στη λογική της ανάθεσης εξουσίας στο ένα η το άλλο κόμμα, μας κρατούν σε κάποια απόσταση. Στόχος μας είναι να μηδενίσουμε τις αποστάσεις μεταξύ μας. Οι πλατείες της προηγούμενης άνοιξης και του καλοκαιριού, μας φέραν λίγο πιο κοντά. Βγήκαμε στους δρόμους μετά από 35 χρόνια. Καταλάβαμε ότι δίπλα μας είχαμε φίλους και γνωστούς, κανονικούς ανθρώπους, με προβλήματα ίδια με τα δικά μας. Το Πρώτο βήμα έγινε. Πως συνεχίζουμε;

Γινόμαστε όλοι μια γροθιά, η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ είναι τα ΟΠΛΑ ΜΑΣ

Τι κάνουμε με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και το Μόνιμου Τέλος Ακινήτων;

Απλό κάνουμε ότι κάναμε με το φόρο αλληλεγγύης : ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

Κρατάμε τα χρήματα μας, και τα τοποθετούμε στις άμεσες ανάγκες μας, που δεν είναι άλλες από τις ανάγκες επιβίωσης μας. Πρέπει να επιβιώσουμε, να μην χάσουμε την αυτοεκτίμηση μας, να μην υποκύψουμε στο φόβο που μας καλλιεργούν, η κυβέρνηση τα ΜΜΕ, με τα παπαγαλάκια τους.

Σκοπός μας είναι να τους ρίξουμε, όχι να πέσουν, να τους ρίξουμε, μπορούμε.

Θα μας επιτεθούν, θα μας συκοφαντήσουν, θα μας κόψουν το ρεύμα. Το περιμένουμε, αντιστεκόμαστε μαζικά, οργανωνόμαστε.

Συγκροτούμε ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ σε κάθε γειτονιά. Η ατομική αντίσταση γίνεται συλλογική και οι συλλογικότητες μπορούν να στηρίζουν τον κάθε αγωνιστή. Δεν αφήνουμε τους υπάλληλους της ΔΕΗ και των εργολάβων να κόψουν το ρεύμα σε κανένα σπίτι, αν τους εντοπίσουμε τους διώχνουμε πριν διακόψουν το ρεύμα.

Αν δεν γίνουν αντιληπτοί, και κόψουν το ρεύμα, οι επιτροπές αγώνα της γειτονίας, επεμβαίνουν και επανασυνδέουν το ρεύμα, οπωσδήποτε βασικές γνώσεις του ηλεκτρισμού χρειάζονται, καθώς επίσης πρέπει να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, όπως γάντια μονωμένα εργαλεία, δοκιμαστικό κατσαβίδι κα. (οι επιτροπές αγώνα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» έχουν αναρτήσει σχετικά βίντεο που βοηθούν στην κατανόηση πώς να επανασυνδέουμε το ρεύμα σε περίπτωση διακοπής του). Μετά την επανασύνδεση η κατοικία επανέρχεται σε πλήρη και κανονική λειτουργία. Τέλος δεν ξεχνούμε να τοποθετούμε το αυτοκόλλητο, πάνω στο ρολόι που αναφέρει ότι έγινε επανασύνδεση του ηλεκτρικού, από τις επιτροπές αγώνα.

Σε περίπτωση που έχει αφαιρεθεί ο μετρητής του ηλεκτρικού, τότε οι επιτροπές αγώνα, με εξειδικευμένο ηλεκτρολόγο, και σε συνεννόηση με τον γείτονα, παροχετεύουν ρεύμα, από το μετρητή του γείτονα, η παροχέτευση γίνεται μετά το μετρητή ώστε να αποκλειστεί η περίπτωση της ρευματοκλοπής.

Ώσπου να γίνει αυτή η επανασύνδεση, με μπαλαντέζα στηρίζουμε το ψυγείο και το φωτισμό του γείτονα μας, η μπαλαντέζα μπορεί πολύ εύκολα να περάσει από μπαλκόνι σε μπαλκόνι, και είναι προσωρινή. Προσοχή στους κανόνες ασφαλείας.

Για μεγαλύτερη σιγουριά, ώστε να εμποδίσουμε να μας κόψουν το ρεύμα, και ανάλογα το σημείο που βρίσκεται ο μετρητής του ρεύματος, μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέθοδοι, όπως  λουκέτα, μη άνοιγμα της πόρτας σε υπάλληλους της ΔΕΗ και των εργολάβων, τους οποίους μπορεί να επιλέξει ο καθένας, ανάλογα.

Δεν πληρώνουμε μέχρι να τους ρίξουμε, συνεχίζουμε να έχουμε ρεύμα αφού οι επιτροπές αγώνα το επανασυνδέουν, συνεχίζουμε τη ζωή μας.

Δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε και τις περιπτώσεις που δεν πρέπει να διακοπεί η ηλεκτροδότηση ούτε για ένα λεπτό. Στις περιπτώσεις αυτές ο ιδιοκτήτης λαμβάνει την καλύτερη και την πιο συμφέρουσα γι αυτόν απόφαση.

Για να συνοψίσουμε :

Βήμα πρώτο : ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

Βήμα δεύτερο : Μας κόβουν το ρεύμα / αν δεν τους εντοπίσουμε και μπορέσουν

Βήμα τρίτο : Το επανασυνδέουν οι επιτροπές αγώνα / ο ιδιοκτήτης δεν ζητά από τη ΔΕΗ επανασύνδεση (παράλειψη αυτού του βήματος σε περίπτωση μη διακοπής)

Βήμα Τέταρτο : η ΔΕΗ αν δεν πληρώσουμε μετά από μερικές μέρες διαγράφει την οφειλή του τέλους και το στέλνει στην εφορία για βεβαίωση.

Βήμα πέμπτο : 
Τώρα μπορούμε να πάμε στη ΔΕΗ και να πληρώσουμε μόνο το λογαριασμό μας αφού το Μόνιμο Ειδικό Τέλος Ακινήτων είναι απαίτηση της Εφορίας (ελέγχεται)

Βήμα έκτο : Συνεχίζουμε τον Αγώνα μέχρι να τους ρίξουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: