ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Ισπανία: Εξαπλώνεται το κίνημα των «Ιντιγνάδος»


Το κίνημα των «Ιντιγνάδος» - Αγανακτισμένοι- που ξεκίνησε στην Ισπανία ως αντίδραση στους πολιτικούς, την αυξανόμενη ανεργία και τη διαφθορά, μεγαλώνει και επεκτείνεται εκτός της Ιβηρικής χερσονήσου.
Πλέον, όπως ανακοίνωσε μια από τις διοργανώτριες οργανώσεις του, επιδιώκουν να επεκτείνουν τη δράση τους και εκτός συνόρων και προσκαλούν σε συγκεντρώσεις ανά τον πλανήτη.
Μπουένος Άιρες, Βρυξέλλες, Παρίσι, Πόλις του Μεξικού, Βερολίνο, Μπογοτά, Βιέννη είναι μερικές μόνο από τις πόλεις που έχουν προκηρυχθεί συγκεντρώσεις μέχρι σήμερα.

Μέσο επικοινωνίας και οργάνωσης για τους "Αγανακτισμένους" οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Για του λόγου του αληθές στο Twitter, τα μηνύματα που εμπεριέχουν ένα από τα συνθήματα τους, #notenemosmiedo (δε φοβόμαστε), είναι τα πλέον δημοφιλή στην ισπανική του σελίδα.
Tην αγανάκτηση των νέων, εμφανίζεται να παραδέχεται μέχρι και ο πρωθυπουργός Θαπατέρο, ο οοπίος δήλωσε πως «βλέπει δίκαιους λόγους» στην αντίδραση τους.
«Οφείλουμε να τους αφουγκρασθούμε και να ευαισθητοποιηθούμε διότι υπάρχουν δίκαιοι λόγοι για να εκφρασθούν αυτή η δυσαρέσκεια και η κριτική», δήλωσε.
Στη συνέχεια της αυτοκριτικής του τόνισε πως «Εξ αφορμής αυτού θα πρέπει να ενισχυθούμε, να βελτιωθούμε. Τα κόμματα τα ίδια πρέπει να βελτιωθούν; Βεβαίως και ναι».
Σε κάθε περίπτωση και μετά τις δηλώσεις Θαπατέρο, η Ισπανική ανεργία και αγανάκτηση συνεχίζουν να είναι στα ύψη με την πρώτη να υπολογίζεται επισήμως στο 21,19%.
Διαβάστε σχετικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια: