ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ στις φυλακές της Ελλάδας

ΑΡΧΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Τα Καταστήματα Κράτησης σε ολόκληρη την Ελλάδα υποδέχονται το «Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης». Την αρχή κάνει το Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Κορυδαλλού το οποίο, με άδεια του Ειδικού Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαρίνου Σκανδάμη, ανοίγει τις πόρτες του, στις αρχές Μαΐου, στην «κινηματογραφική γιορτή» που εντάσσεται στις δράσεις των «Περιφερειακών Εκδηλώσεων του 13ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης».

Θα ακολουθήσουν τα Καταστήματα Κράτησης Θεσσαλονίκης, Πατρών, Λάρισας, Νέων Βόλου, η Αγροτική φυλακή Κασσάνδρας, το Κατάστημα Κράτησης Γυναικών και το Κέντρο Απεξάρτησης Τοξικομανών Κρατουμένων στον Ελαιώνα Θηβών. 



Οι κρατούμενοι θα έχουν την ευκαιρία να... 
παρακολουθήσουν τουλάχιστον 10 ντοκιμαντέρ σε κάθε Κατάστημα Κράτησης. Η τελική επιλογή των ντοκιμαντέρ που θα προβληθούν έγινε με τη συνεργασία και των ψυχολόγων των Καταστημάτων Κράτησης. Μεταξύ αυτών τα βραβευμένα «Καναρίνι μου γλυκό», «Συντροφιά με την αλήθεια», «Τι μέσα τι έξω», «Το μωρό μου φτάνει» αλλά και τα εξαιρετικά «Ιστορίες άλλων γυναικών», «Φθινοπωρινό χρυσάφι» κ.α.

Η πρόταση για να μπει το «Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης» στα Καταστήματα Κράτησης έγινε από τον Δημήτρη Εϊπίδη, Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ και «Διευθυντή Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης».

Σε συνεργασία του υπεύθυνου για την υλοποίηση των Περιφερειακών Εκδηλώσεων Νίκου Δημαρέλη, του Ειδικού Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαρίνου Σκανδάμη και των διευθυντών των Καταστημάτων Κράτησης ρυθμίζονται οι οργανωτικές και τεχνικές λεπτομέρειες.

Παράλληλα, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχει εκφράσει την επιθυμία για συνέχιση της συνεργασίας και με άλλες δράσεις που θα μπορούσαν να έχουν εκπαιδευτικό χαρακτήρα για τους κρατούμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: