ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ-ΓΕΕΘΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΟΥΝ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ‏

6.000.000 το μήνα μας κοστίζει η συμμετοχή μας στις επιχειρήσεις της Λιβύης, υποστηρίζει ο ΥΕΘΑ Ευάγγελος Βενιζέλος. Συνολικά η συμμετοχή μας σε αποστολές του εξωτερικού ήταν το 2010 121.823.500 ευρώ.

Ας δούμε επομένως ορισμένα στοιχεία, τα οποία το ΓΕΕΘΑ δεν λαμβάνει υπόψη του:
1. Όσον αφορά τη Λιβύη, η Ελλάδα έχει αναλάβει τον εφοδιασμό, την υποστήριξη και συντήρηση των «συμμαχικών» αεροσκαφών που βομβαρδίζουν εκεί.
Μόνο το ωριαίο κόστος πτήσης ενός F-16 υπολογίζεται σε 15.000 ευρώ. Άρα για μια 4ωρη πτήση το κόστος φτάνει τα 60.000 ευρώ. Προσθέστε το υπόλοιπο κόστος συντήρησης-υποστήριξης, πολλαπλασιάστε με τον αριθμό των αεροσκαφών που επεμβαίνουν, εφορμώντας από τις βάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας και έχετε ένα καθημερινό τεράστιο οικονομικό κόστος που αποκρύπτει το ΥΕΘΑ.

2. Το ΥΕΘΑ δεν υπολογίζει το σύνολο του κόστους που έχουν επιβαρυνθεί οι ελληνικές στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές εξαιτίας της επέμβασης στη Λιβύη. Το γεγονός ότι οι βάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας βρίσκονται σε διαρκή Επιφυλακή, ότι έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού οι βάσεις Αεράμυνας-ιδιαίτερα στην Κρήτη-, το κόστος των πολλαπλών διευκολύνσεων στις πολεμικές αρμάδες της Συμμαχίας των Προθύμων και του ΝΑΤΟ. Επίσης, η κυβέρνηση αποκρύπτει το τεράστιο καθημερινό κόστος φύλαξης των βάσεων, με την ενεργοποίηση εκατοντάδων μελών τςη ΕΛ.ΑΣ. και της ΕΥΠ, που δρουν σε 24ωρη βάση.
3. Όσον αφορά την συμμετοχή τςη Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, αποκρύπτεται:
Α. το κόστος της ΕΛΔΥΚ, ενώ εκτός των άλλων η Ελλάδα συντηρεί αεροπορική και ναυτική βάση στην Κύπρο.
Β. Δεν συμπεριλαμβάνεται το κόστος των ασκήσεων που πραγματοποιούνται συνέχεια σε επίπεδο ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ-ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑΣ, οι ασκήσεις με το Ισραήλ ή τις χώρες της Μέσης Ανατολής που στενάζουν κάτω από βάρβαρα καθεστώτα, με την συμμετοχή δυνάμεων και των Τριών όπλων.
Γ. Κάνουν  ότι αγνοούν οι Επιτελείς το κόστος του Κέντρου Εκπαίδευσης Πολυεθνικών Δυνάμεων στο Κιλκίς, που εκτός των άλλων φιλοξενεί με έξοδα του ελληνικού Δημοσίου, Μισθοφόρους από χώρες των Βαλκανίων, από το Ιράκ και το Αφγανιστάν, στο πλαίσιο των δεσμεύσεων των ελληνικών κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ έναντι του ΝΑΤΟ.
Δ. Δεν υπολογίζουν το κόστος της λειτουργίας του ΚΕΝΑΠ (Κέντρου Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής).  Το ΚΕΝΑΠ (NMIOTC) συνδέεται με τη Συμμαχική Διοίκηση Μετασχηματισμού-ACT (Allied Command Transformation), συμμετέχοντας στο ευρύτερο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του ΝΑΤΟ. Το Κέντρο παρέχει θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση επί θεμάτων που άπτονται σε Επιχειρήσεις Ναυτικής Αποτροπής (MIO: Μaritime Interdiction Operation) , τόσο σε προσωπικό που προέρχεται από χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, όσο και σε προσωπικό χωρών μη μελών του ΝΑΤΟ, αρκεί να προέρχεται από τις χώρες που συμμετέχουν στη Σύμπραξη για την Ειρήνη (PfP:Partnership for Peace),στο Μεσογειακό Διάλογο (MD: Mediterranean Dialogue ) ή στην Πρωτοβουλία Συνεργασίας της Κωνσταντινούπολης ( ICI: Istanbul Cooperative Initiative). Πιο συγκεκριμένα:
. Βελτιώνει την ικανότητα των Συμμαχικών μονάδων σε θέματα ναυτικής αποτροπής δια μέσου θεωρητικών και πρακτικών προγραμμάτων εκπαίδευσης.
. Προάγει τις ικανότητες, την διαλειτουργικότητα και την συνεργασία μεταξύ των ναυτικών μονάδων διά μέσου τόσο πρακτικής θαλάσσιας εκπαίδευσης όσο και της εκπαίδευσης σε περιβάλλον προσομοιωτή.
Το ΚΕΝΑΠ παρέχει εκπαίδευση γενικά επί των ακολούθων αντικειμένων:
. Σε μελέτες και ανάπτυξη θεμάτων Ναυτικής Αποτροπής
. Οργάνωση πλοίων σε επιχειρήσεις Ναυτικής Αποτροπής
. Επιτήρηση εναέριας, επιφανειακής και υποθαλάσσιας περιοχής.
. Διαδικασίες νηοψίας
. Θέματα ΜΙΟ αφορούντα ειδικές επιχειρήσεις
Για την υποστήριξη της εκπαιδεύσεως και γενικότερα όλων των δραστηριοτήτων που λαμβάνουν χώρα στο ΚΕΝΑΠ, υφίσταται η παρακάτω υποδομή:
. Πρώην εκπαιδευτικό «ΑΡΗΣ», το οποίο προσομοιάζει εμπορικό πλοίο και χρησιμοποιείται για τα μαθήματα 3020, 3030, 3040, 3060 και 3080.
. Πύργος καταρριχήσεων 12 μέτρων για το μάθημα 3070.
. Στοίβα τριών εμπορευματοκιβωτίων για το μάθημα 3010.
. Φουσκωτά σκάφη (RHIBs) για το μάθημα 3050 και 3060.
. Αίθουσες διδασκαλίας για το θεωρητικό μέρος των μαθημάτων.
. Αμφιθέατρο χωρητικότητας 218 θέσεων.
. Αίθουσα συσκέψεων χωρητικότητας 20 θέσεων.
. Προσομοιωτής (απόκτηση εντός του 2010).
. Κέντρο Επιχειρήσεων (MOC) με δυνατότητες επικοινωνιών σε συχνότητες HF, UHF και VHF, LINK-11 και BFEM (ενεργοποίηση εντός του 2010).
. Απαραίτητα υλικά / εξοπλισμός στο πλαίσιο της παροχής εκπαιδεύσεως στα πρακτικά αντικείμενα.
Για να έχουμε μια εικόνα των δυνατοτήτων του, άρα και του κόστους που έχει επιβαρυνθεί ο αγρίως φορολογούμενος λαός μας καταγράφουμε ότι «Με... βιντεογκέιμ- και μάλιστα τρισδιάστατο- εκπαιδεύεται το ΝΑΤΟ στη Σούδα κατά των πειρατών, της τρομοκρατίας και του λαθρεμπορίου όπλων! Στο Συμμαχικό Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής που λειτουργεί στο Μαράθι Χανίων άρχισε πριν από λίγο καιρό ένα δοκιμαστικό πρόγραμμα εκπαίδευσης κομάντο του Ναυτικού, που έχουν ως αποστολή να κάνουν ρεσάλτο και έρευνες σε ύποπτα εμπορικά πλοία για μεταφορά τρομοκρατών ή απαγορευμένων υλικών για όπλα».
4. Από την παραπάνω παρουσίαση διεισδύει στην ανάλυση μας ένα ιδιαίτερο κρίσιμο στοιχείο: ποια όπλα αγοράζονται και τι σκοπούς εξυπηρετούν.
Άρα, οι αγορές των πανάκριβων μεταφορικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων, οι διαπραγματεύσεις για τα ΤΟΜΑ αξίας 1,8 δις ευρώ, οι ωκεάνιες γαλλικές φρεγάτες κόστους 7 δις ευρώ, η συμμετοχή στην Αντιπυραυλική Άμυνα του ΝΑΤΟ με φρεγάτες και αντιπυραυλικά συστήματα εντάσσονται σε σχεδιασμούς που μόνο ως πρόσχημα έχουν τις όποιες προβαλλόμενες ως «Αμυντικές Ανάγκες».  
Πρέπει να δούμε ότι όλες αυτές οι τεράστιες στρατιωτικές δαπάνες συμβαίνουν ενώ σχολεία-νοσοκομεία-πανεπιστήμια κλείνουν, εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι πετιούνται στην ανεργία, κόβονται μισθοί-συντάξεις και τα νοσοκομεία σταματούν να λειτουργούν γιατί δεν έχουν γάζες και οινόπνευμα.
Θα τολμήσει επομένως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να πει την αλήθεια για τη συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στους πολέμους, στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και σε ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, ή απλώς θα αποκαλύπτεται ότι η συνακόλουθη ιδιότητα του ΚΛΕΦΤΗ είναι αυτή του ΨΕΥΤΗ και ΑΠΑΤΕΩΝΑ;
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: