ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

ΧΩΡΙΣ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΕΣ Η ΙΤΑΛΙΑ

Η κυβέρνηση της Ιταλίας, υπό τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ανακοίνωσε ότι αναστέλλει οριστικά το πρόγραμμα κατασκευής πυρηνικών αντιδραστήρων.
Τα ιταλικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι: "με τον τρόπο αυτό οριστικοποιείται η αρχική απόφαση για πάγωμα του πυρηνικού προγράμματος, που αρχικά, έπρεπε να έχει μόνο δωδεκάμηνη ισχύ". Μετά από αυτή την απόφαση, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ακύρωσης του δημοψηφίσματος στις 12 και 13 Ιουνίου, με το οποίο οι ιταλοί θα αποφασίσουν αν είναι υπέρ ή κατά της πυρηνικής ενέργειας.  Ο πρώην εισαγγελέας Αντόνιο Ντι Πιέτρο, ένας από τους οργανωτές του δημοψηφίσματος, ζήτησε να δοθεί η ευκαιρία στους πολίτες να εκφρασθούν σχετικά με ένα τόσο λεπτό και βασικής σημασίας θέμα, ενώ ο Πιερλουίτζι Μπερσάνι, γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος, τόνισε ότι "πρόκειται για μια σαφή νίκη της αντιπολίτευσης".



Πριν ανακοινωθεί η απόφαση, ο υπουργός οικονομικών, Τζούλιο Τρεμόντι, είχε τονίσει ότι " τα όσα συνέβησαν στην Ιαπωνία, μας υποχρεώνουν να προβληματισθούμε βαθύτατα, σε ότι αφορά το οικονομικό πεδίο δράσης, και όχι μόνο". 

ΠΡΕΖΑ TV

Δεν υπάρχουν σχόλια: