ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Χήρα Παγκάλου

γράφει ο πιτσιρίκος


Η σύζυγος του Θεόδωρου Πάγκαλου, η κυρία Χριστίνα Χριστοφάκη, κατέθεσε αγωγή κατά της κυρίας Ελένης Ψυχογιού, ζητώντας το ποσό των 300 χιλιάδων ευρώ και την κράτησή της για 12 μήνες. Η Χριστοφάκη αναφέρει πως η Ψυχογιού προσπάθησε να την ταυτίσει με τις ενέργειες του συζύγου της.
Η κυρία Χριστοφάκη θίχτηκε επειδή η κυρία Ψυχογιού -κάτοικος της Κερατέας- την αποκάλεσε «κυρία Παγκάλου». 
Αν η κυρία Χριστοφάκη δεν θέλει να την αποκαλούν «κυρία Παγκάλου», δεν έχει παρά να χωρίσει τον κ. Πάγκαλο. Γιατί εμείς ως κυρία Παγκάλου την μάθαμε – η κυρία του κυρίου. Πριν δεν την ήξερε ούτε η μάνα της.
Προφανώς, η κυρία Παγκάλου έχει αντιληφθεί πως το επίθετο του συζύγου της θα την κυνηγάει για όλη την υπόλοιπη ζωή της. Και επειδή μάλλον της απομένουν περισσότερα χρόνια ζωής από τον ηλικιωμένο σύζυγό της, η ντροπή του ονόματός του θα την ακολουθεί χρόνια – ως χήρα Παγκάλου πια.
Είναι βέβαιο πως, όταν η κυρία Χριστοφάκη παντρεύτηκε τον κ. Πάγκαλο, θα θεωρούσε τίτλο το επίθετο του συζύγου της και θα πίστευε πως θα της άνοιγε όλες τις πόρτες –ακόμα και την πόρτα του δημαρχείου. Από την ημέρα που άρχισαν να πέφτουν τα γιαούρτια, η κυρία Παγκάλου άλλαξε γνώμη για τη δύναμη του επιθέτου του συζύγου της – από δύναμη έγινε βαρίδι.
Είναι συγκινητική η προσπάθεια της κυρίας Παγκάλου να απαλλαγεί από το επίθετο του συζύγου της. Μπορεί να του ζητήσει να αλλάξει το επίθετό του και να πάρει το δικό της – ίσως, έτσι να περνάει κι αυτός απαρατήρητος και να γλιτώσει τα γιαούρτια και τις χριστοπαναγίες. «Ρε αλήτη Πάγκαλε, μαζί τα φάγαμε τα λεφτά;» «Δεν με λένε Πάγκαλο κύριε! Λέγομαι Χριστοφάκης!».
Όσο για τις αγωγές που μοιράζει η κυρία Παγκάλου –γιατί ως κυρία Παγκάλου τις μοιράζει-, θα πρέπει κάποιος να της πει πως από τη στιγμή που ο σύζυγός της και η κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει δεν έχουν λογοδοτήσει ακόμα στη Δικαιοσύνη για τη χρεοκοπία της χώρας, δεν υπάρχει περίπτωση να την δικαιώσει κανένα δικαστήριο.
Οι δικαστές δεν είναι χαζοί. Στην περίπτωση που καταδικάσουν την κυρία Ψυχογιού επειδή την αποκάλεσε κυρία Παγκάλου, αφενός θα κάνουν την κυρία Ψυχογιού εθνική ηρωίδα και αφετέρου θα βγάλουν τον κόσμο στο δρόμο.
Δεν είναι μόνο η κυρία Παγκάλου που ανησυχεί για το τι θα της συμβεί όταν ο σύζυγός της πάει στα θυμαράκια – έχουν και οι δικαστές τις δικές τους ανησυχίες για το μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: