ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

''Ενημέρωση για την Ιαπωνία''


"Οι δυτικοί χάνουν λεφτά"
Δεν ήταν αρκετές οι παραινέσεις της Χούκλη και της Τρέμη, η Ιαπωνία χτυπήθηκε άσχημα από το σεισμό και ο λαός υποφέρει.

 Απώλειες
Αγωνιούν οι "αγορές", οι ασφαληστρικές εταιρείες, οι τράπεζες, χάνουν λεφτά. 
Οι υποδομές είναι ακόμη σε διάλυση, το οδικό δίκτυο και οι σιδηρόδρομοι εξακολουθούν να είναι κατεστραμένοι, τροφοδοσίες γίνονται με ελικόπτερα.
Η "ΔΕΗ" της Ιαπωνίας προειδοποίησε για μεγάλες διακοπές ρεύματος ακόμη και στην πρωτεύουσα.
Η κυβέρνηση λέει πως έχουν  6.000 νεκρούς και αγνοούμενους.
2.000 πτώματα εντοπίστηκαν χτες στο Μιναμισανρίκου και στην Ογκινάβα.
Επικρατούν πολικές συνθήκες ψύχους.
Εξακολουθούν να βρίσκονται άνθρωποι εγκλωβισμένοι σε οροφές κτηρίων περιμένοντας να τους σώσουν.
Αγνοούνται 2.500 τουρίστες στην επαρχία Μιγιάκι, όπως και μερικές δεκάδες χιλιάδες πολίτες, λένε τα μέσα ενημέρωσης.
Περίπου μισό εκατομμύριο άνθρωποι είναι αστεγοι, λέει η κυβέρνηση




Διυλιστήρια
Δουλεύουν ελάχιστα, τα περισσότερα έπαθαν μεγάλες ζημιές. 
Η JX Nippon oil, η ΕΚΟ της Ιαπωνίας, ανακοίνωσε πως δεν λειτουργεί το μεγαλύτερο διυληστήριό της, όλες οι άλλες εγκαταστάσεις της δεν λειτουργούν ή έχουν σοβαρά προβλήματα, ενώ ακόμη μαίνεται πυρκαγιά στο Σεντάι. Η ροή καυσίμων στην αγορά έχει σταματήσει και κινούνται τα αποθέματα. Σε πολλές εγκαταστάσεις κάνουν ακόμη ελέγχους για ζημιές και απώλειες.


Το πυρηνικό ατύχημα
Μετά την έκρηξη στους δύο αντιδραστήρες στη Φουκουσίμα, χτες έγινε έκρηξη και στον τρίτο αντιδραστήρα, απελευθερώνοντας επιπλέον ραδιενεργά υλικά στην ατμόσφαιρα. Επιπλέον εκδηλώθηκε πυρκαγιά που κάλεσαν τον αμερικάνικο στρατό να σβήσει.
Και στους τρεις αντιδραστήρες έχουν γίνει παρόμοια ατυχήματα, λόγω αδυναμίας ψύξης του πυρήνα συγκεντρώθηκε υδρογόνο που εξεράγη, οδηγώντας σε αποκάλυψη μέρος του σχάσιμου υλικού. Η ανίχνευση καισίου στην ατμόσφαιρα δείχνει πως έχει αποκαλυφθεί τμήμα του πυρήνα.
Ακόμη και στο Τόκυο μετρήθηκε ραδιενέργεια στην ατμόσφαιρα, ενώ οι άνεμοι οδηγούν το ραδιενεργό νέφος προς τα εκεί.
Η κατάσταση πλέον είναι πολύ δύσκολη και η απειλή για μεγάλη έκρηξη και πλήρη αποκάλυψη των σχάσιμων υλικών είναι υπαρκτή.
Ηδη η γύρω από το εργοστάσιο περιοχή είναι επικίνδυνη για την ανθρώπινη ζωή και εκενώνεται σε ακτίνα 20 χιλιομέτρων.

Τα χρηματιστήρια
Βουτιά 15 % περίπου στο χρηματιστήριο του Τόκυο, οι μετοχές γίνονται κουρελόχαρτα. Η χώρα δεν παράγει, αυτό φωνάζουν 3 μέρες τώρα παντού και ο πανικός των καρχαριών είναι μεγάλος.

Τα ψέματα
...θα αρχίσουν σε λίγο ! Το χτύπημα στις υποδομές είναι τεράστιο και γίνεται προσπάθεια να κρυφτεί. Μάταια, οι δυτικοί έχουν πρόσβαση σε κάθε πληροφορία που αφορά την βιομηχανική παραγωγή. Αυτή η χώρα ήταν πλούσια "στα χαρτιά" που χάνουν μεγάλη αξία κάθε μέρα. 3 μέρες χωρίς παραγωγή προκάλεσαν μεγάλη οικονομική ζημιά. Οι συνέπειες του σεισμού θα είναι πολύ μεγάλες και θα έχουν βάθος χρόνου, οι δυτικοί περιμένουν στη γωνία να ξεχρεώσουν το συντομώτερο προκαλώντας μια νέα μορφή καταπίεσης των εργαζόμενων στο άμεσο μέλλον.
Δεν θα διστάσουν να αποκρύψουν ακόμη μεγαλύτερες καταστροφές από αυτή στο πυρηνικό εργοστασιο της Φουκουσίμα, δεν θα διστάσουν αν εκθέσουν το λαό σε ραδιενέργεια ή και να τον αφήσουν στην πείνα, φτάνει να περάσουν το μήνυμα πως όλα δουλεύουν πάλι και οι δυτικοί θα έχουν αυτοκίνητα, τηλεοράσεις, πλοια, πολύ σύντομα.




http://athens.indymedia.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: