ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

∆ΗΜΟΣΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

**∆ΗΜΟΣΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ της Ελλάδας για τις συνθήκες που επικρατούν στις ελληνικές φυλακές, τακρατητήρια και τα κέντρα υποδοχής λαθροµεταναστών εξέδωσε το Συµβούλιο της Ευρώπης, πράγµα που έχει κάνει από το 1989 µόνογια την Τσετσενία και την Τουρκία!

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων (CPT) επισκέφτηκαν τον Ιανουάριο 25 κρατητήρια, χώρους προσωρινής κράτησης και φυλακές και διαπίστωσαν, όπως δηµοσιεύσουν στην έκθεσή τους, «πως οι διαβεβαιώσεις που είχαµε λάβει από τις ελληνικές Αρχές για την αλλαγή της κατάστασης προς το καλύτερο αποδείχτηκαν αναληθείς».


ΣΚΛΗΡΑ ΛΟΓΙΑ. Η Επιτροπή µε ιδιαίτερα σκληρά λόγια υποστηρίζει ότι τα αρµόδια υπουργεία όχι µόνο αγνόησαν τιςυποδείξεις της, αλλά και ότι η µεταχείριση των παράνοµων µεταναστών και των φυλακισµένων επιδεινώθηκε τα τελευταία χρόνια. Τα µέλη της Επιτροπής καταγράφουν µε τα µελανότερα χρώµατα την «ελληνική» τους εµπειρία. Στο κέντρο κράτησης στο Σουφλί, τα µέλη της CPT αναγκάστηκαν να περάσουν πάνω από άτοµα ξαπλωµένα στο πάτωµα για να µπουν στις εγκαταστάσεις, ενώ καταγγέλλεται ότι δεν επιτρέπεται στους µετανάστες ούτε να αλλάζουν ρούχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: