ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

ETΣΙ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΣΤΟ ΒΟΛΟ

ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΛΜΟ Η ΠΡΩΤΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΒΟΛΟ


Με τρεις πορείες έκλεισε σήμερα η γενική απεργία στο Βόλο.
Η πρώτη ανεξάρτητη εργατική απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας, αποτέλεσμα της κατάληψης του εργατικού κέντρου την προηγούμενη εβδομάδα, ξεπέρασε κάθε προσδοκία αφού συγκέντρωσε περισσότερα από 1000 άτομα, εργαζόμενους άνεργους, φοιτητές και μαθητές.
Η παραδοσιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Βόλου συγκέντρωσε όχι περισσότερα από 400-500 άτομα, ενώ μέχρι 1000 άτομα είχε η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ.
Η ανεξάρτητη συγκέντρωση στηρίχτηκε από τον α/α χώρο, τη Κατάληψη Ματσάγγου, το ΕΕΚ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, συνδικαλιστικά σχήματα  όπως η Εργατική Αυτονομία στο Σωματείο Εργαζομένων στην ΙΜΑΣ ΑΕ, η Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών, οι Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις Εκπαιδευτικών και διάφοροι συνδικαλιστές και εργαζόμενοι από το χώρο του Μετάλλου, των μισθωτών τεχνικών, ενώ με ιδιαίτερο μπλοκ κατέβηκε για πρώτη φορά η Επιτροπή Αγώνα Μαγνησίας ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ με επίσης πολύ καλή συμμετοχή.
Το ζητούμενο της σημερινής ανεξάρτητης απεργιακής συγκέντρωσης δεν είναι μόνο η όντως πολή μεγάλη προσέλευση του κόσμου αλλά η συνειδητή επιλογή απόρριψης της πολιτικής του ΕΚΒ αλλά και του ΠΑΜΕ, που εκφράστηκε με τη ζωντάνια και το παλμό της. 
Η επίκληση της ενότητας με τους γραφειοκράτες του ΕΚΒ έχει σχέση με την αντίληψη της σημερινής εκτίμησης της πραγματικότητας και της αναγκαίας προετοιμασίας που συνοδεύει τον επαναστατικό άνεμο που πνέει από τις αραβικές χώρες και που φρεσκάρει τις προσεγγίσεις μας και τα επόμενα βήματά μας.
Πιθανότατα οι επικριτές της πορείας αμφιβάλλουν για τις επιλογές μας, δηλαδή, “Τέρμα στα παζάρια των γραφειοκρατών, να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας”, προωθόντας όλες τις αναγκαίες μορφές αυτο-οργάνωσης του εργαζόμενου και άνεργου πληθυσμού την επόμενη κρίσιμη περίοδο της καπιταλιστικής χρεοκοπίας. Γι αυτό η ανεξάρτητη πορεία κατέληξε από εκεί που ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα, στο εργατικό κέντρο Βόλου, πραγματοποιώντας μια μαζική συνέλευση για να εκτιμήσει την ίδια της δράση αλλά και να προγραμματίσει τα επόμενα βήματά της.
Από αυτή την άποψη δεν υπάρχει ενότητα ανάμεσα σε εμάς και τη πολιτική του ΕΚΒ ή του ΠΑΜΕ αφού σκοπός μας είναι η ενεργητική δράση του καθένα στη βάση των στόχων που καθορίζονται από τις συνελεύσεις. Αναμφίβολλα χρειάζεται ένα πολιτικό σχέδιο που να συγκεντρώσει τους καταπιεσμένους και απόκληρους αυτής της γης αλλά αυτό θα συζητηθεί στις επόμενες συνελεύσεις και συζητήσεις, εμπλέκοντας το καθένα στη λήψη των αποφάσεων.
Όσοι πολλαπλασιάζουν τις δυνάμεις του ΕΚΒ στη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση ή απλά ισοφαρίζουν τις δυνάμεις της ανεξάρτητης συγκέντρωσή μας με αυτές του ΠΑΜΕ, καταγράφουν αριθμητικά δεδομένα και όχι τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της κάθε πορείας.
Από αυτή την άποψη μετατρέπουν τις επιθυμίες τους σε πραγματικότητα και όπως συνήθως αδυνατούν να συλλάβουν το νέο που αναζητά διεξόδους για να εκφραστεί. 
Όσο ο καθένας από αυτούς που επέλεξαν τη συγκέντρωση του ΕΚΒ διαφημίζει τη πραμάτεια του, εμείς μπορούμε να συνεχίσουμε το δρόμο που έχουμε χαράξει, δηλαδή να συγκεντρώσουμε όλο το ποτάμι της οργής σε μια ανατρεπτική δύναμη του καπιταλιστικού συστήματος.

http://ergatis.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: