ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

ΠΕΤΟΥΝ ΑΚΟΜΗ 140 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟΡΠΙΛΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΑΓΡΙΩΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΚΑΙ ΧΟΥΜΠΑΥΛΗΣ, ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΙ ΤΗΣ THYSSENKRUPP


Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσιογραφικές πληροφορίες,  εγκρίθηκε το πρόγραμμα βαρέων τορπιλών αξίας 140 εκατ. ευρώ, που παρουσιάζεται ως το κορυφαίο και πιο άμεσο πρόγραμμα του ΓΕΝ. Με τίτλο "Προμήθεια νέων βαρέων τορπιλών και ολοκλήρωση στο οπλικό σύστημα Υ/Β τύπου 214 και 209 ΑΙΡ" το πρόγραμμα των νέων υποβρυχίων Type 214 βρίσκεται στο νούμερο "6" του συνόλου των διακλαδικών εξοπλιστικών προτεραιοτήτων στα 29 προγράμματα που ενέκρινε το ΣΑΓΕ.

Όπως αναφέρουν πηγές του Πολεμικού Ναυτικού "μόλις εγκριθούν από το ΣΑΜ και περάσουν ΚΥΣΕΑ τα 29 προγράμματα θα αρχίσει άμεσα η διαδικασία προμηθείας των τορπιλών και φιλοδοξούμε μέχρι τα μέσα του 2013 να έχουμε τα πρώτα όπλα". Ο αρχικός υπό προμήθεια αριθμός τορπιλών πιθανότητα θα είναι μικρότερος των 96 που απαιτούνται για το πλήρη εξοπλισμό των 4 υπαρχόντων και 2 υπό ναυπήγηση υποβρυχίων Τύπου 214 και αφορά 56 τορπίλες.

Μάλιστα οι επιτελείς του Πολεμικού Ναυτικού, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και οι γνωστές έμμισθες γραφίδες των εμπόρων και βιομήχανων όπλων εκβιάζουν λέγοντας ότι «σε διαφορετική περίπτωση, θα είναι σα να έχουμε πετάξει στη θάλασσα τρία δισεκατομμύρια ευρώ που θα έχει κοστίσει η ναυπήγηση των υποβρυχίων 214 και ο εκσυγχρονισμός του S118 ΩΚΕΑΝΟΣ, αφού οι νυν τορπίλες που εξοπλίζουν τα 214 είναι μιας άλλης εποχής όπλα".

Και ενώ ο τύπος βρίθει δημοσιευμάτων από κατηγορίες για μίζες ύψους 200 εκατ. ευρώ προς μέλη των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ επί πρωθυπουργίας Σημίτη, με το ΚΥΣΕΑ της εποχής που αποφάσισε την αγορά των γερμανικών υποβρυχίων να συμπεριλαμβάνει και τον νυν πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου καθιστώντας τον συνυπεύθυνο, προκύπτουν συγκεκριμένα ερωτήματα:

Πρώτον, πως είναι δυνατόν η παραγγελία των πιο σύγχρονων συμβατικών υποβρυχίων να μην συνοδεύεται από την αντίστοιχη προμήθεια τορπίλων νέας γενιάς, αλλά αυτά να φέρουν τις παλαιότερες τορπίλες SUT και SST-4; Αυτή η αναντιστοιχία δε δίνει τη δυνατότητα στα κοράκια των πολεμικών εξοπλισμών να μιλούν «για πρακτικά άχρηστα υποβρύχια που προβάλλονται ως απαραίτητα σε περίπτωση ελληνοτουρκικής κρίσης και να εκβιάζουν τον λαό μας απαιτώντας την προμήθεια νέων τορπιλών;

Δεύτερον, τα αστικά κόμματα εξουσίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και οι συμβεβλημένοι με τους εμπόρους και βιομήχανους όπλων δημοσιογράφοι απαιτούν την  αγορά των υποβρυχίων και των τορπιλών στο όνομα «των εθνικών κινδύνων», αλλά οι αρμόδιοι υπουργοί Εθνικής Άμυνας «επαναλαμβάνουν» το ίδιο λάθος: με παρόμοια μεθόδευση αγόρασαν τα υπερσύγχρονα γερμανικά τεθωρακισμένα LEOPARD  χωρίς να προμηθευτούν ούτε μια οβίδα! Το ελληνικό κράτος πλήρωσε πανάκριβα και τα τεθωρακισμένα και τις οβίδες!

Τρίτον, όχι μόνο αγόρασαν τα υποβρύχια από τον συγκεκριμένο αμαρτωλό κατασκευαστή, τη γερμανική   ThyssenKrupp, αλλά ουσιαστικά φρόντισαν να κάνουν μονόδρομο την προμήθεια των απαραίτητων τορπιλών από τη θυγατρική της, την επίσης γερμανική εταιρεία Atlas Elektronik που κατασκευάζει την τορπίλη DM2A4.  Τα ελληνικά υποβρύχια είναι έτσι κατασκευασμένα, ώστε να μπορούν να φέρουν μόνο μία τορπίλη - τη γερμανική, αυτήν της Atlas.

Τέταρτον, σπάζοντας την παραγγελία υποβρυχίων και τορπιλών από τον ίδιο κατασκευαστή-προμηθευτή, ουσιαστικά του επέτρεψαν να πουλήσει και τα δύο πανάκριβα!  ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΛΑΘΟΣ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΠΟΥ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ. Έτσι λοιπόν βλέπουμε ότι έπιασαν τόπο οι μίζες που δόθηκαν στους πολιτικούς των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και σε Έλληνες αξιωματικούς. Μόνο που και τα πανάκριβα όπλα και τις μίζες πληρώνει ο λαός μας, καθώς οι τελευταίες εντάσσονται στην τελική τιμή!

Σαφώς, το Πολεμικό Ναυτικό θα είχε την ευχέρεια να επιλέξει μια άλλη τορπίλη, ίσως την ιταλική, αλλά ταυτόχρονα η ελληνική πλευρά θα πρέπει να πληρώσει και το κόστος τροποποίησης των υποβρυχίων. Συνολικά 3,4 δισεκατομμύρια ευρώ για υποβρύχια χωρίς τορπίλες, με την τιμή προμήθειας αυτών να αποτελεί μονόδρομο.

Να επομένως πως πληρώσαμε για τα όπλα και τις μίζες, να πως δημιουργήθηκαν τα ελλείμματα και τα χρέη, τα οποία φορτώνονται στην πλάτη του λαού μας και γίνονται αφορμή για να επιβληθεί Εργασιακός Μεσαίωνας!  

Ας δούμε επομένως πως στήνονται και συνεχίζονται να στήνονται  τα βρώμικα παιχνίδια μεταξύ των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και των εμπόρων-βιομήχανων όπλων. Στο διαγωνισμό για τη προμήθεια 51 βαρέων τορπιλών που πραγματοποιήθηκε το 2001 συμμετείχαν η γερμανική εταιρεία Atlas Elektronik (θυγατρική της ThyssenKrupp) με τη τορπίλη DM2A4 και η ιταλική Whitehead Alenia (WASS) με τη τορπίλη Βlack Shark, η οποία και επικράτησε.

Ο διαγωνισμός ακυρώθηκε τον Ιούλιο του 2004 λόγω "θερμής" παρασκηνιακής σύγκρουσης των ιταλικών τορπιλών Black Sark (oι οποίες εμφάνιζαν καλύτερα τανικά χαρακτηριστικά, αλλά χρειάζονταν περίπου διπλό ποσό για να πιστοποιηθούν στο σύστημα μάχης ISUS-90 των υποβρυχίων που είχε κατασκευάσει η Atlas Elektronik που προσέφερε την τορπίλη DM2A4. Γερμανοί κερνούν και Γερμανοί πίνουν!

Μπορεί να κατοχυρώθηκε η προμήθεια της γερμανικής τορπίλης, όμως τεράστια σύγκρουση ξέσπασε μεταξύ των Ελλήνων κατασκευαστών της DM2A4, της Sunlight (θυγατρική της ΓΕΡΜΑΝΟΣ), η οποία πρότεινε και την κατασκευή μίας ελληνοποιημένης έκδοσης της DM2A4 στη Ξάνθη σε συνεργασία με την Atlas και από την άλλη πλευρά υπήρχαν κύκλοι μέσα στην Atlas με ισχυρή εγχώρια αντιπροσώπευση που σαμποτάριζαν την πρόταση της Sunlight.

Σύμφωνα με το  περιοδικό ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ «Με την πλευρά των Ιταλών είχαν ταχθεί ισχυρά νεοδημοκρατικά συμφέροντα και ειδικότερα ένας κύκλος ανθρώπων γύρω από έναν "γαλάζιο" εφοπλιστή και με αντιπρόσωπο έναν συγγενή πρώην υπουργού κυβερνήσεων της Ν.Δ».

Οι δημοσιογράφοι έχουν φτάσει να μιλούν για «Τορπιλομαχίες» βλέποντας τους εκπροσώπους των εταιρειών να μπαινοβγαίνουν στο γραφείο του Ευ.Βενιζέλου.  Το θέμα συζητήθηκε στα δύο ραντεβού που είχε ο υπουργός Άμυνας με το στέλεχος της Sunlight Χ.Καρτάλη, αλλά και τον επικεφαλής της εταιρείας Mitlech -κι όχι μόνο- Χρήστο Χούμπαυλη.

Αηδία και απέχθεια προκαλεί σε όλους η απαίσια κόντρα των άθλιων Ελλήνων πολεμικών βιομήχανων και εμπόρων όπλων που πλουτίζουν πραγματικά με το αίμα των λαών. Αυτός ο συφερτός, σε αγαστή συνεργασία με τους πολιτικούς των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, τους εκδότες και τους καναλάρχες οξύνουν τον εθνικιστικό πυρετό και τη μισαλλοδοξία προβάλλοντας την «τουρκική επιθετικότητα» για να μας φορτώνουν άχρηστα στην κοινωνία όπλα, που κατασκευάζουν συνεργαζόμενοι με αμερικανικές-ευρωπαϊκές-ρωσικές και ισραηλινές πολεμικές βιομηχανίες.

Τους γυρνάμε την πλάτη και απαιτούμε:            

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ,

ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ

ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΜΙΣΘΟΦΟΡΩΝ.

 

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437   Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: