ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Μήνυμα αλληλεγγύης για τη συντρόφισσα Λήδα Σοφιανού



Τη Τετάρτη 23 Φλεβάρη δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές που συμμετείχαν στην απεργιακή πορεία της Αθήνας έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης ενάντια στην ασφυκτική εκμετάλλευση και καταπίεση στους καιρούς της συστημικής κρίσης. Οι διαρκείς αστυνομικές επιθέσεις σε βάρος της διαδήλωσης είχαν σκοπό την απομαζικοποίησή της με αποτέλεσμα δεκάδες τραυματισμούς, προσαγωγές και συλλήψεις διαδηλωτών.

Ανάμεσα στους 9 συλληφθέντες της απεργιακής πορείας, βρίσκεται και η συντρόφισσά μας Λήδα Σοφιανού, που συμμετείχε στην διαδήλωση με το μπλοκ της Συνέλευσης Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης / Πατησίων κρατώντας πανό με το σύνθημα «ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ, ΑΝΕΡΓΩΝ, ΝΕΟΛΑΙΩΝ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ, ΤΟ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ». Η Λήδα συνελήφθη στην οδό Νίκης, όπου διαδηλωτές περικυκλώθηκαν και χτυπήθηκαν από δυνάμεις Διας και Δέλτα, μετά από την αστυνομική επίθεση σε μπλοκ διαδηλωτών στο Σύνταγμα και τη βίαιη απώθησή τους προς την Ερμου



Αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της «διατάραξης κοινής ειρήνης», της «απόπειρας σωματικής βλάβης», της «οπλοφορίας - οπλοκατοχής» και το κακούργημα του «κουκουλονόμου», αφού σύμφωνα με ευφάνταστο σενάριο που στήθηκε για την ενοχοποίησή της επιτέθηκε σε αστυνομικό της ομάδας Δέλτα με ένα ξύλο που της παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην ΓΑΔΑ. Αυτό το κατασκευασμένο κατηγορητήριο ήρθε να διαδεχθεί την προσπάθεια των μπάτσων που τη συνέλαβαν να τοποθετήσουν στην τσάντα της μολότοφ. Μια προσπάθεια που απέτυχε χάρη στη σθεναρή και άμεση αντίδρασή της συντρόφισσας παρά τα χτυπήματά που δεχόταν από αυτούς.

Διώκεται γιατί είναι αναρχική, γιατί συμμετείχε στην απεργιακή διαδήλωση της 23ης Φλεβάρη ενώνοντας τη φωνή της με τις χιλιάδες φωνές αντίστασης στην σύγχρονη κρατική και καπιταλιστική επίθεση σε βάρος της κοινωνίας και των αγώνων της.

Μέσα από την πολύμορφη και πολύχρονη διαδρομή της συντρόφισσας στον αγώνα για έναν κόσμο ισότητας και ελευθερίας  συναντηθήκαμε και συνεχίζουμε να συμπράττουμε από κοινού προωθώντας την αυτοοργανωμένη δημιουργική έκφραση, μέσα από την μουσική, το σχέδιο, το θέατρο, σαν ένα ακόμη μέσο αναμέτρησης με τις «αξίες» που στηρίζουν τον κόσμο της Εξουσίας: την ιεραρχία, την εξατομίκευση, το κέρδος, την παθητικότητα. Προωθώντας την δημιουργική χρήση των δημόσιων χώρων και την ελεύθερη συνάντηση ντόπιων και μεταναστών, ενάντια στην επέλαση του εμπορίου, των κοινωνικών αποκλεισμών και των ρατσιστικών επιθέσεων. Αποτυπώνοντας στον τρόπο που δημιουργούμε –αυτοοργανωμένα, ισότιμα, συλλογικά- τον ελεύθερο κόσμο που ονειρευόμαστε.

Απέναντι σε αυτή τη μεθοδευμένη δίωξη εναντίον της η Λήδα Σοφιανού δεν είναι μόνη της!

Το Σάββατο 26 Φλεβάρη, στις 9 π.μ., θα παρουσιαστεί ενώπιον του ανακριτή στα δικαστήρια της Ευελπίδων, μαζί με δυο από τους συλληφθέντες που αντιμετωπίζουν παρόμοιες κατηγορίες. Να είμαστε όλοι και όλες εκεί!

Άμεση απελευθέρωση στους 9 συλληφθέντες διαδηλωτές της 23ης Φλεβάρη!

Συνάντηση για την αυτοοργανωμένη έκφραση και δημιουργία

satan was a lez
http://ladykiller9.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: