ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Περί διοδίων , καρτών ...βύζα, Παγκάλου κλπ τεχνασμάτων


Επιστολή: Διοδίων συνέχεια... Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 26 Ιανουάριος 2011 11:42
Κύριε Διευθυντά,

Προ ημερών μετά την ανακοίνωσιν της εγκαταστάσεως διοδίων στο Κλειδί Ημαθίας σας εγνώρισα ότι ως επληροφορήθην εξ εγκύρων πηγών πρόκειται να μπουν διόδια και στις Σαραντόβρυσες, στο Λιανοβρόχι και στο Λαζοχώρι Βεροίας.

Προχθές ο αρμόδιος κύριος υπουργός είπε στην τηλεόραση με ύφος διαψεύσεως ότι ναι μεν θα έχουμε διόδια στο Κλειδί αλλά όμως θα είναι από την αριστερή μεριά και όχι από την δεξιά αφ’ ενός και αφ’ ετέρου τα μηχανήματα εκεί θα είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας του είδους.

Γι’ αυτό το τελευταίο από την ίδια πηγή που αρύσθηκα τις προηγουμένως αναφερθείσες πληροφορίες μου, έγιναν γνωστές ορισμένες λεπτομέρειες για τα υπερσύγχρονα αυτά μηχανήματα και τον τρόπον λειτουργίας τους σε σχέση και με την παρούσα οικονομική κατάσταση της χώρας.

Έτσι με πληροφόρησαν ότι αυτά τα διόδια θα μπορούν να πληρωθούν και με ειδική πιστωτική κάρτα που θα φέρει το όνομα διόδια - βίζα (diodia-visa) η οποία κάρτα θα είναι υπεραυτόματη και θα ενεργοποιείται μόλις ακουμπήσει στο μηχάνημα η ρόγα από το β.... (με συγχωρείτε) της κυρίας, για τις βιαστικές.

Ο λογαριασμός θα πληρώνεται αφού συγκεντρωθεί ποσό άνω των 50 ευρώ σε έξι μηνιαίες δόσεις εντόκως προς 28% όπως απεφάσισε η Τρόικα.

Άλλη δυνατότητα αυτών των διοδίων είναι ότι μπορεί να περάσει κανείς βερεσέ και να αναγράφεται η οφειλή στο επί τούτω τηρούμενο ηλεκτρονικό μπακαλοτέφτερο, η δε πληρωμή να γίνεται εντός 30 ημερών, εντόκως στο ύψος που θα ορίσει η Τρόικα.

Άλλη καινοτομία του συστήματος είναι η εξής:

Επειδή στην Ελλάδα έχουμε σοσιαλισμό (μη ξεχνάμε ότι πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς είναι ο πρωθυπουργός μας, αντιπρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς είναι ο κ. Στρώς-Κάν, πρόεδρος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου - ΔΝΤ και μέλος υπήρξε ο άρτι ανατραπείς Μπεν Αλι της Τυνησίας) και επειδή ο σοσιαλισμός επιτάσσει καθένας να πληρώνει σύμφωνα με τις δυνατότητες του και επειδή οι πολύτεκνοι είναι δυνατοί στην υγεία τους - ήγουν κατά τεκμήριον νταβραντισμένοι - τουλάχιστον δέκα χρόνια μετά τον γάμο τους πρέπει να πληρώνουν περισσότερο από τους άλλους κοινούς θνητούς και για διόδια.

Επίσης ο κύριος Λοβέρδος απεφάσισε να δημιουργήσει έναν περιφραγμένο χώρο δίπλα στα διόδια όπου θα μπορούν όλοι - άντρες και γυναίκες - να καπνίζουν ελεύθερα αφού πληρώσουν τα διόδια εις το τριπλάσιον κατά την προαναγγελθείσα φιλοσοφίαν του κ. Υπουργού σχετικά με το κάπνισμα.

Όσον αφορά τους ακτιβιστές που θα σηκώνουν την μπάρα και θα περνούνε χωρίς να πληρώσουν αυτοί θα συλλαμβάνονται αμέσως και θα οδηγούνται στα κρατητήρια των οποίων οι τοίχοι θα είναι καλυμμένοι με φωτογραφίες του κ. Πάγκαλου εις διαφόρους στάσεις.

Ταύτα και διατελώ

Μετά τιμής
Πυθαγόρας Ιερόπουλος

Υ.Γ.: Στην “Ελευθεροτυπία” του περασμένου Σαββάτου δημοσιεύεται ένα ποίημα του Δημήτρη Πουλικάκου. Σας μεταφέρω την τρίτη στροφή:
Ως πότε παλικάρια
θα ζούμε στα στενά;!!
Και πότε, πέε μου πότε
θα ξαναβγούμε στα βουνά;!!
Φωνάζει ο Ρήγας από τον τάφο του:
“Ως πότε αυτό το χάλι;”
Το ψάρι παραβρόμισε
από το κεφάλι!
(Λέει κι’ αυτός!...)

http://www.maknews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: