ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΤΑ ΤΣΙΡΚΟ ΜΕ ΖΩΑ ΖΗΤΑ ΤΟ GAWF

Ζήτησαν τη «θεσμοθέτηση νόμου για να απαγορευθεί η είσοδος τσίρκων με ζώα στην Ελλάδα», την «εφαρμογή του ευρωπαϊκού κανονισμού (1999/74/ΕC) σχετικά με τη μετάβαση από τις κλωβοστοιχίες που χρησιμοποιούν σήμερα οι αυγοπαραγωγοί στα «εμπλουτισμένα», και την «αυστηροποίηση των ποινών των νόμων 1197 του 1981 και 3170 του 2003 σχετικά με την προστασία των ζώων».
Με απλά λόγια τα μέλη, του Ελληνικού Ταμείου Μέριμνας Ζώων (GAWF), δεν ζήτησαν τίποτα περισσότερο από τα αυτονόητα, χθες κατά τη διάρκεια, της συνάντησής τους με την υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μιλένα Αποστολάκη.

     «Δεν μπορεί ότι ίσχυε σε ποινές σχετικά με την κακοποίηση των ζώων πριν από 30 χρόνια, να συνεχίζει να ισχύει και σήμερα, που έχει διαφοροποιηθεί η ηθική αντιμετώπιση των ανθρώπων προς τα ζώα», επισήμανε από την πλευρά της η Αμαλία Σωτήρχου, Διευθύνουσα Σύμβουλος του GAWFκαι πρόσθεσε: «Είναι απαραίτητη η αυστηροποίηση των ποινών για να συνετιστούν αυτοί που κακοποιούν τα ζώα και να αποτραπούν αυτοί που σκέφτονται να το κάνουν».

      Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τη διαβεβαίωση της κ. Αποστολάκη, ότι το πολύ σε έναν μήνα θα είναι έτοιμο προς διαβούλευση το προσχέδιο για τα τσίρκο.

     Πιστοί υπερασπιστές της άποψης πως «κανένα ζώο δεν οφείλει να βασανίζεται, να ζει έξω από τη φύση του και να υποφέρει για να διασκεδάζουν οι άνθρωποι», τα μέλη του GAWF έχουν ξεκινήσει από το 2006 πανελλαδική εκστρατεία κατά των τσίρκων με ζώα σε όλη την Ελλάδα (www.gawfcircuscampaign.org.uk), σε συνεργασία με την  AnimalDefendersInternational, καθώς και 60 φιλοζωικά σωματεία απ’όλη τη χώρα. Για τον σκοπό αυτό –να μπει επιτέλους ένα τέρμα στην αφύσικη, εξευτελιστική και οδυνηρή ζωή χιλιάδων άγριων και ήμερων ζώων, όπως έχει συμβεί δια νόμου σε πολλές χώρες του εξωτερικού- είχε κατατεθεί και προσχέδιο νόμου το 2007!
ΑΡΓΥΡΩ Κ.ΜΩΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: