ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

«Εάν του είπαν πάρε μια σακούλα με λεφτά και πήγαινέ τα στο κόμμα σου...Γιατί αυτό είναι παράνομο;»...

Προχτές ο Πάγκαλος βρισκόταν στο αγαπημένο του κανάλι, το «Mega», στην αγαπημένη του εκπομπή, του Πρετεντέρη και επανήλθε στις αγαπημένες του προβοκάτσιες. Αγαπημένες προβοκάτσιες του Πάγκαλου είναι οι προβοκάτσιες κατά του ΚΚΕ.
Ισχυρίστηκε, λοιπόν, ότι η κυβέρνηση και το κράτος είναι έτοιμα να εγγυηθούν τη διαφάνεια στο δημόσιο βίο. Μάλιστα, θα την είχαν εγγυηθεί ήδη μέσω του ελέγχου των ταμείων των κομμάτων, αλλά - φευ - υπάρχει ένα κόμμα το οποίο αρνείται να καταγράφονται οι άνθρωποι που παίρνουν τα κουπόνια του και ως εκ τούτου η τιτάνια προσπάθεια της κυβέρνησης για «κάθαρση» παρεμποδίζεται και πάει στράφι.
Ο Πάγκαλος είχε μάλιστα και τη συνεπικουρία του Σπηλιωτόπουλου της ΝΔ, ο οποίος υπερθεμάτισε ότι πράγματι, το «μαύρα» στα ταμεία των κομμάτων περνάνε μέσα από τα κουπόνια.
*
Κατ' αρχάς, οι άνθρωποι δεν μπορεί παρά να κρίνουν εξ' ιδίων τα αλλότρια. Διότι, πράγματι, ένα μέρος του «μαύρου» χρήματος (μεγάλο είπε ο Σπηλιωτόπουλος - αυτοί ξέρουν) για να φτάσει στα ταμεία των κομμάτων τους «ξεπλένεται» μέσω κουπονιών. Αλλωστε, είναι γνωστή η ιστορία του εφοπλιστή και εκδότη Αλαφούζου με τα «κουπόνια» της ΝΔ.
Φυσικά, υπάρχουν κι άλλοι τρόποι. Για παράδειγμα, δεν έχουμε ακούσει μέχρι τώρα οι συναλλαγές του Τσουκάτου με τη «Ζήμενς», ή οι «χορηγίες» του Μαντέλη από τη «Ζήμενς» να έγιναν με κουπόνια...
*
Από εκεί και πέρα, έχει μεγάλη αξία να θυμόμαστε ποιοι είναι αυτοί που θέλουν να καταγράψουν τους εργαζόμενους που στηρίζουν οικονομικά και από το υστέρημά τους το ΚΚΕ με τα κουπόνια των 2 και 5 ευρώ.
Ποιοι είναι αυτοί που θέλουν να προχωρήσουν στον έλεγχο του πολιτικού φρονήματος των μελών, των φίλων, των οπαδών, των ψηφοφόρων του ΚΚΕ, όλων των εργαζομένων που το στηρίζουν οικονομικά ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης.
Ποιοι είναι, τελικά, αυτοί που απαιτούν (!) το φακέλωμα του ΚΚΕ, επικαλούμενοι, μάλιστα, τη... διαφάνεια!
*
Ιδού:
Στις 5 Μάη 2009, ο Πάγκαλος έδωσε συνέντευξη στο ρ/σ «Φλας» και στους δημοσιογράφους Γ. Κύρτσο και Γ. Σταματόπουλο. Απολαύστε ένα αποκαλυπτικότατο απόσπασμα:
*
Πάγκαλος: «Δηλαδή, υπάρχει τώρα η υπόθεση SIEMENS. Η υπόθεση SIEMENS παίρνει κολοσσιαίες διαστάσεις στο μυαλό των συμπολιτών μας. Γιατί δε λέμε εν πάση περιπτώσει τι αδικήματα υπάρχουν ρε παιδιά εδώ; Πήρε ο Τσουκάτος κάτι λεφτά, τα πήγε σε ένα κόμμα, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ. Τι αδίκημα είναι αυτό; Με βάση το τι αδίκημα είναι αυτό να το στείλουμε στη Δικαιοσύνη. Και με την ευκαιρία, να μου επιτρέψετε να σας ρωτήσω, τι αδίκημα είναι αυτό, γιατί λίγο - πολύ όλοι έχουμε τσαλαβουτήσει στα νομικά».
Δημοσιογράφος: «Εσείς έχετε καταλήξει»;
Πάγκαλος: «Δηλαδή, τι αδίκημα είναι; Παίρνω από μια ιδιωτική εταιρεία λεφτά και τα πάω σε ένα κόμμα, είναι αδίκημα κάποιου είδους;».
Δημοσιογράφος: «Το κόμμα έχει αρνηθεί ότι έχουν μπει στα ταμεία του».
Πάγκαλος: «Ασχετο αυτό, είναι άλλο θέμα αυτό, είναι θέμα, πώς να το πούμε, ηθικής και πολιτικής τάξεως. Αλλά τι αδίκημα είναι; Γιατί εδώ μιλάμε για Δικαιοσύνη, έτσι; Τι αδίκημα είναι να πάρω λεφτά και να τα πάω σε ένα κόμμα;».
*
Εν ολίγοις: Τα εκατομμύρια της μίζας «σφυρίζουν» γύρω μας. Η «Ζήμενς» φέρεται να έχει «μπουκώσει» από υπουργούς μέχρι κλητήρες του δικομματισμού. Πολιτικός παράγοντας που διατέλεσε το «δεξί χέρι» πρώην πρωθυπουργού και άλλος που διετέλεσε υπουργός του, έχουν ομολογήσει ότι πήραν λεφτά από εκείνους που φέρονται να διένειμαν τις μίζες. Αλλά η ηγεσία του κόμματος, που ωρύεται υπέρ της διαφάνειας, που τάσσεται τάχα μου κατά των παραγραφών και των κουκουλωμάτων, το ΠΑΣΟΚ, διά του τότε κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου και νυν αντιπρόεδρου της κυβέρνησης, δεν βρίσκει κανένα αδίκημα σε όλα αυτά!
*
Αυτές είναι οι αθλιότητες της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ και του αντιπροέδρου του.
Του ίδιου κυρίου που αναφερόμενος στον Τσουκάτο, έχει επιπλέον δηλώσει:
«Αρα, εάν του είπαν (σ.σ.: του Τσουκάτου) πάρε μια σακούλα με λεφτά και πήγαινέ τα στο κόμμα σου, γιατί αυτό είναι παράνομο; Δεν είναι παράνομο»! (Θ. Πάγκαλος, συνέντευξη στο «njoytv», 26/6/2009).
*
Καταλάβατε τώρα ποιοι είναι αυτοί που ο Χριστοφοράκος τους επισκέπτονταν στα γραφεία τους, τους έδινε επιταγές σύμφωνα με όσα είπε ο Τσουκάτος και που τώρα κάνουν κηρύγματα «διαφάνειας»... στο ΚΚΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: