ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!

ΣΤΟΛΙΣΑΜΕ!!!
adespotos1@hotmail.com

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΕΜΑΣΟΥΜΕ ΟΣΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ! Η ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΟΤΙ Η ΤΡΟΙΚΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ


Γράφαμε : Η Ιρλανδία… «τυπώνει» ευρώ για τις τράπεζές της

Στην ριζοσπαστική λύση της… δημιουργίας χρήματος φαίνεται πως έχει καταφύγει η Κεντρική Τράπεζα της Ιρλανδίας προκειμένου να στηρίξει το τραπεζικό σύστημα της χώρας, που υποφέρει συν τοις άλλοις και από ασταμάτητη φυγή καταθέσεων. 

Σύμφωνα με δημοσίευματα της εφημερίδας Independent της Ιρλανδίας, (μέλους του γκρούπ που εκδίδει και την ομώνυμη της Βρετάνίας) που επιβεβαιώνονται σχεδόν στο σύνολο τους- παρότι υποβαθμίζονται ως προς τη σημασία- η Ιρλανδία έχει καταφύγει σε μία λύση που θεωρητικά είναι ανεπίτρεπτη στις χώρες της ευρωζώνης οι οποίες έχουν παραχωρήσει την εκχώρηση αυτού του δικαιώματος στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. 
Η Ιρλανδία όμως, βρήκε διέξοδο σε ένα παραθυράκι, στην διαδικασία που επισήμως φέρει τον τίτλο «έκτακτη συνεισφορά ρευστότητας» (Emergency Financial Assistance ή E.L.A.) και η οποία επιτρέπει στις εθνικές κεντρικές τράπεζες να παρέχουν δάνεια στον ιδιωτικό τραπεζικό τομέα σε έκτακτες καταστάσεις

H πρακτική των ELA έχει εφαρμοστεί σε αρκετές χώρες κατά περιόδους, για την προστασία του τραπεζικού τους συστήματος, αλλά με περιορισμένα ποσά, ειδικά σε σχέση με το μέγεθος του ΑΕΠ τους και των στοιχείων ενεργητικού των Κεντρικών Τραπεζών τους.  

Το zerohedge,και το άρθρο των Irish Times παρατηρεί πως η Ιρλανδία έχει τυπώσει περίπου 40 δις ευρώ μέχρι τώρα.

Το ΑΕΠ της Ιρλανδίας είναι περίπου 160 δις.
Άρα, η Ιρλανδία έχει τυπώσει περίπου το 25% του ΑΕΠ της σε “ φρέσκα” ευρώ, και παρόλα αυτά η ΕΚΤ καμώνεται ότι τάχα αυτό δεν είναι “ συστημικά σημαντικό”.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΝΩ ΕΙΧΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ  ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΧΡΗΣΗ ΑΛΛΑ ΤΕΧΝΗΕΝΤΩΣ ΤΗΝ ΑΠΕΚΡΥΨΕ !! 
ΙΣΩΣ όμως και να μην την γνώριζε ως δυνατότητα καθόσον και η μείζονα αντιπολίτευση ουδέποτε δεν έριξε στο τραπέζι του αντιπολιτευτικού λόγου κατά την προμνημονιακή περίοδο την ΛΥΣΗ να τυπώσει η χώρα μας  το 25% του ΑΕΠ σε "φρέσκα" ευρώ.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ "ΤΥΠΩΣΗΣ" ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ Η ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΠΛΗΘΟΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΜΑΣ !
Αν θελήσουμε να απομονώσουμε την συνομωσιολογία αβίαστα και ανεπιφύλακτα μπορούμε να αποδώσουμε  στους πολιτικούς ταγούς του χοιροστασίου Βουλή το χρίσμα του ΑΝΙΔΕΟΥ! καθόσον ουδέποτε δεν ανέφεραν την δυνατότητα που δίνεται σε έκτακτες καταστάσεις ΝΑ ΤΥΠΩΘΕΙ ΦΡΕΣΚΟ ΧΡΗΜΑ (ΕΥΡΩ) από τις εθνικές τράπεζες των χωρών της ΟΝΕ . 

ΑΥΤΗ Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ!!!!!!!!!!
ΕΛΛΗΝΙΚΕ ΛΑΕ ............... ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΣΟΥ!!
ΚΡΕΜΑΛΑ!! ΚΑΙ ΚΑΓΚΕΛΟ ΣΤΟΥΣ ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΠΟΥ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΛΙΜΟΝΟ ΕΣΥ ΔΙΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ ΣΟΥ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΔΩΣΕΣ!!!!!!!!!! ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΟΥΝ ΔΥΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΩΝ ΑΧΥΡΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ ΣΤΟ ΝΑ ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΤΟΥΣ 

ΚΑΤΩ ΟΙ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΕΣ ΜΑΣ!!!!!!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια: